SØTPOTET PÅ FLERE FORSKJELLIGE MÅTER
Søtpotet er både sunt og godt, og kan lages på så mange forskjellige måter. Den kan bakes, lages som chips, som mos...
Søtpotetmos
Jeg digger å blande søtpotet og blomkål når jeg lager mos.
Ha halvt om halvt med søtpotet og blomkål, kok til de er møre. Hell av vann, mos med stavmikser og tilsett smør eller litt kraft. Smak deg frem med ønsket krydder og litt kvalitetssalt må til.
Bakt søtpotet
Vask søtpoteten godt og stikk flere hull i den med en gaffel. Legg den i en ildfast form og bak i midten av ovnen på 225 grader i ca 30 minutter (snu den gjerne etter halve tiden). Ta den ut, skjær hele i to. Potetene kan fylles med det du måtte ønske, eller bare brukes som tilbehør.
Søtpotetfries
Du kan se hvordan jeg lager verdens beste søtpotetfries HER.
Søtpotetbrød
Vask søtpotene godt, du trenger ikke å skrelle. Skallet smaker bare skikkelig lekent og det ligger masse næring der. Det er et pluss om potetene er økologiske. Skjær så søtpotet i ca. 1 cm tykke skiver, og lag noen snitt på den ene siden. Legg på en bakepapirkledd plate.
Gni inn med kokosolje eller olivenolje, dryss over finhakket koriander og smak til med salt og pepper.
Skvis lime eller sitron over. Stek midt i ovnen på 225 grader i 30-40 minutter til overflaten på begge sider har fått en gyllen farge.
PS: Søtpotet inneholder mindre stivelse enn vanlig potet, og er også et bedre alternativ for oss som har autoimmune sykdommer da potet er endel av søtvierfamilien.
Vil du redusere innhold av stivelse kan du feks lage søtpotetmos dagen før, oppbevare i kjøleskap og over natten omdannes mye av stivelsen til fiber. Dette er super næring (prebiotika) til de gode bakteriene i tarmen din.
Søtpotet funker veldig bra som bare snacks, oppskrift på søtpotetgull finner du hos flinke Maren. Og HER finner du oppskrift på yummi brownie med søtpotet.