LILA SAGANAKI, EN FAVORITT!

 

Denne retten er noe av det beste jeg vet!  En smakfull og herlig  vår og sommerrett som minner meg om Hellas.  I just love it, og hver en munnfull smaker sommer og glede.

 
Nydelig
 

Saganaki shrimps

Dette trenger du:

14 scampi
1 liten grønn paprika
1 liten rød paprika
1 liten løk
1/2 rød løk
1 kinesisk hvitløk
1/2 chili
150-200 gram fetaost (gjerne geitost)
Hakkede tomater
Oregano
Basilikum
Timian
Salt
Pepper
Olivenolje
Klarnet smør eller smør
Litt kokosblomstsukker

Slik gjør du:

Stek scampiene i klarnet smør og hvitløk noen sekunder på hver side, og ta de ut av pannen. Kutt opp alle grønnsaken og surr til de er blitt litt myke. Tilsett hermetiske tomater la dette småkoke 10-15 minutter (har du god tid kan det stå å småputre lengre) Smak til med alle krydrene, eventuelt litt kokostblomstsukker for mer sødme og ha litt olje over. Når du har fått smaken du vil ha, kan du ha i den oppkuttede fetaosten og la den smuldre litt inn i sausen og like før servering ha scampiene oppi.  Smaker godt med litt urtebriks og en tørr hvitvin, nam nam!

Litt gresk salat som tilbehør er slettes ikke feil og husk «rain is just confetti from the sky», god helg!

Retten er laget med fetaost, her benytter jeg geitefeta som jeg tåler bedre enn feta fra sau. Vil du ikke bruke scampi, erstatt med reker eller kamskjell.

PSTTT hørt episoden på “Et lekent liv med Lilalife med gjest gynekolog Nina Willumsen, hør den HER

Saganaki smaker nydelig med en gresk salat som tilbehør.

Saganaki smaker nydelig med en gresk salat som tilbehør.

 
 
 
Line Holdal