PÅSKEGODIS

 

Hvis du ønsker å styre unna vanlig godteri som er full av sukker og e-stoffer er disse et perfekt alternativ! Påskegule gelegodis full av sunne næringsstoffer, som smaker godt. Kan det bli bedre?!

 
Nydelig
 

Dette trenger du:

4 ss gelatin

2 dl vann

0,5 dl sitronsaft (gjerne fra økologisk sitron)

1 dråpe sitronolje

1 mango

1 ss rårørsukker, daddelsukker eller lønnesirup.

1 ts honning

 

Kok opp vann, tilsett søtning pluss gelatin og rør rundt. Fjern skall fra mango, og kutt i biter. Ha mangobitene i en juicer, tilsett mangojuice og sitron. Til slutt tilsetter du 1 ts rå honning for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i honningen. Hell blandingen i former, la stå kjølig til det har stivnet. For enda sterkere farge ha en dråpe gul konditorfarge.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Og for deg som lurer på om gelatin er ok? Les dette:

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin. Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

Med andre ord gelehjertene, er «hjertemat». Gelatin og kollagen er også perfekt å tilsette i kaffe, te, supper med mere.

 

Smil fra

 
LilalifeLine Holdal