Kraftguide

 
 

KRAFT har fått sin renessanse og det er ikke uten grunn, det er både næringsrikt og godt. Faktisk noe av det sunneste du kan innta for en god fordøyelse.

 

Bilde1-895x500.png
 

Næringsrik innmat som før var en viktig del i det norske kostholdet, spises sjeldent. I eldre kokebøker står det skrevet mye om innmat, hvorfor det er bra for oss, og detaljerte bilder av de forskjellige delene på dyret som kan spises. I dagens kokebøker brukes det stort sett bare næringsfattig rent kjøtt. I dyreriket og i stammer rundt omkring i verden er fileten det som er siste prioritet. De velger det som er mest næringsrikt på vitaminer og mineraler.

Heldigvis holder trenden på å snu og flere er opptatt av  mattradisjoner, og innser at mye av den gode næringen ligger i innmat, bein, marg - og at kraft er skikkelig supermat! Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. I tillegg til å smake mye bedre enn ferdigkjøpte buljongterninger inneholder kraft superviktig næring.  Da er det bare å brette opp ermene og koke kraft.

Kraft:

Legg bein i vann, ha i litt edikk slik at porene åpner seg, på denne måten drar vi mineralene ut. La dette stå minst 1-2 timer. Dekk beinene med vann i en kasserolle og kok opp. La så trekke lengst mulig, for å få med mest mulig næring. Skum av etter at det er kokt opp.

Hva kan jeg koke kraft av?

Du kan koke kraft av kylling, elg, rein, storfe, fiskebein, reker, svin.

Hva kan jeg tilsette kraften?

Du kan tilsette alt du måtte ønske: laurbær blader, hel hvitløk, løk, rotgrønnsaker, purreløk, krydder. Vær kreativ, og bruk dine favorittsmaker.

Oppbevaring: 

Oppbevar kraft i små glass i kjøleskap eller fryser. Kan også fryses ned i isterninger. Sistnevnte er enkelt og tiner raskt.

Hvordan bruker jeg kraft?

Kan drikkes som den er, has i gryteretter, kjøttsaus, supper. Det er bare fantasien som stopper deg

Smil fra Line

 
 
Line Holdal