Blomkål, sexy?
Grønnsaker er SÅ mye mer enn grønnsaker. Alt handler om innstilling det å se mulighetene og ikke begrensninger. Blomkål er fantastisk godt og kan brukes på de utroligste måter. Blomkål har rett og slett fått en ny renessanse, nesten litt sexy!
Når jeg i tillegg tenker på at blomkålris, blomkålpizza, crispy blomkål er bra for blodsukkeret, hormonene mine, fordøyelsen ja da blir det enda mer «forlokkende». Her er noen Lila blomkålfavoritter:
Blomkålris
Dette trenger du:
Til 2 personer
½ liten blomkål
1 ss cocosa eller klarnet smør
Salt
Slik går du frem:
Rasp blomkålen. Viktig at bitene ikke blir for små. Kok blomkålen 2-3 minutter. Hell av alt vannet, tilsett litt kokosfett, olivenolje eller krafft og salt. Vips har du et supert alternativ til ris.
PS: Bruk fantasien, alt kan tilsettes i blomkålrisen. Feks surr andre grønnsaker og tilsett. Smak til med favoritturten din. Gjør den gul med gurkemeie. Bruk den til sushi, indisk, kinesis..
Blomkålpuré
Dette trenger du:
600 gram blomkål
Litt kremfløte
1 ts meierismør
Salt og pepper
Slik går du frem:
Kok blomkålen til den er blitt litt myk. Hell av vannet. Mos blomkålen med en stavmikser, tilsett fløte og smør. Smak til med salt og pepper.