Blomkålpizza

 

YES det er fredag og jeg har skikkelig lyst på pizza. I dag tror jeg det blir en av variantene under laget med blomkål, toppet med verdens beste tomatsaus. Da blir det skikkelig LILA!

 
AdobeStock_81643531.jpeg
 

Dette trenger du:

Blomålpizza

  • 1 blomkål

  • 2 egg

  • 2 ss smeltet ost

Melkefri variant

  • 1 medium blomkål hode

  • 3 egg

  • 1 1/2 ts husk psyllium pulver (kan droppes)

  • 2-3 ss bokhvetemel

  • 1 1/2 ts oregano tørket

  • En klype salt

  • 1 dæsj olivenolje.

Pizzasaus

  • 1 løk

  • 2-3 fedd hvitløk(surr i klarnet smør)

  • 1 ts karri

  • 2 ts timian

  • 2 ts oregano

  • 2 ta paprikaoulver (surr sammen men løk, for å få smakene ekstra frem)

  • 1 boks økologisk hakkede tomater

  • Salt

  • Pepper

Dette gjør du:

Blomkålpizza:

Mos alt i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Fordel utover på bakepapir med slikkepott. Stek på 225 grader i 30 minutter. Avkjøl og ha fyll på. Sett inn i ovnen til ost blir gylden, og voila klart til å spises.

Melkefri variant:

Kjør alt godt i foodprosessor. Så lager du en tynn bunn og forsteker den på høy varme. Legg på topping og stek på nytt. Lek deg med topping, som på bilde squash og asparges.

Siste oppskrift på bunn er inspirert av min gode venn Trine Berge

Pizzasaus:

La dette stå å putre iallefall 3-4 timer under lokk. Jo lengre jo bedre. Mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Når jeg lager denne sausen tripler jeg gjerne, og har i glass som jeg fryser ned. Jeg bruker sausen til pizza, squash lasagne, som saus til kjøtt (da piffer jeg den opp med feks fløte, ferske urter, ost),til tortillapizza, og perfekt til blomkålpizza.

Smil fra Line

AdobeStock_108732877.jpeg
Skjermbilde-2017-07-10-kl.-12.54.49-895x500-600x335.png
 
Line Holdal