Kokosyoghurt for en smilende mage
Det er mange som ikke tåler melkeprodukter, og da er det godt det finnes andre gode, sunne alternativer. Denne kokosyoghurten er enkel å lage og enkel å like.
Jeg er en av dem som ELSKER fløte, ost og kremete deilig gresk yoghurt. Dessverre er ikke gleden like gjensidig ha ha, og jeg får reaksjoner hvis jeg spiser for mye.
I perioder har jeg eliminert alt av melkeprodukter i 1-3 måneder, målet er å gjenoppbygge tarmen, få ned betennelsestilstander og få kontroll over et stresset immunsystem. Etter dette anbefaler jeg å teste introduksjon av upastauriserte melkeprodukter og da helst syrnet.
Jeg er selv nå i en fase der jeg ikke spiser noe melkeprodukter, og jeg har det ganske så bra! Det fine er at det åpner øynene for andre ting sånn som denne. For ja den er skikkelig god.
PS:
Har du fått frokost og lunsj guiden min? Hvis ikke så kan du laste den ned helt gratis .
Kokosyoghurt
2 bokser økologisk kokosmelk (bruk kun den tykke delen)
3 kapsler med probiotika (jeg bruker denne)
1/2 ts ekte vanilje
1/2 ts daddelsukker (2 sistnevnte kan sløyfes)
Ha den tykke delen av kokosmelk i en bolle, kapslene åpnes og innholdet has i kokosmelken. Tilsett vanilje og daddelsukker. Bland alt godt med en stavmikser. Ha blandingen i et rent glass med lokk, kokt gjerne glasset. Sett glasset på et lunt sted 1-3 dager, jeg tuller inn glasset med en tøyfille. Etter 1-3 dager er yoghurten ferdig syrnet, og klar til å spises. Hvor lang tid det tar avhenger av årstid, temperatur med mere.
PS:
For å sikre et godt resultat kan du koke opp kokosmelken til ca 80 grader, for så å avkjøle den til kroppstemperatur. Etter det følger du beskrivelsen ovenfor.
PSTTT hørt den nyeste episoden på “Et lekent liv med Lilalife? Med mentaltrener og coach Anniken Binz? Hør den HER