LILA pizza på 4 måter
Mange forbinder pizza med “nei” mat og et usunt alternativ, det trenger det virkelig ikke være.
Pizza kan være skikkelig smilende snadder mat!
Her deler jeg mine favorittvarianter, som alle er lekne, supergode og sunne. Jeg bruker også lage en enkel salat til, putter i litt avocado og har på litt olivenolje og tjohei blodsukkervennlig i en fei. Litt pesto til er heller ikke feil.
Lila pizza med EMMERBUNN
(Bunn, som jeg startet med på morgenen)
4 dl Emmer (urkorn)
1,5 dl kaldt vann
2 ss Eplecidereddik, jeg bruke denne
2 klyper med salt
Bland alt dette til en fast masse, og la stå. Grunnen til at jeg lar det stå i flere timer er for å bryte ned antinæringsstoffene.
1 time før jeg har har planlagt å spise tilsetter jeg 1/3 av en pose gjær, 1 dl varmt vann og 2 ss klarnet smør eller olivenolje. Bruk fingrene eller en tresleiv til å bland massen godt. La den stå på et lunt sted å heve i 30-45 minutter.
Sett på ovn, jeg bruker pizzafunksjon og 250 grader.
Saus
Dette trenger du:
1 løk
2-3 fedd hvitløk(surr i klarnet smør)
1 ts karri
2 ts timian
2 ts oregano
2 ta paprikaoulver (surr sammen men løk, for å få smakene ekstra frem)
1 boks økologisk hakkede tomater
Salt
Pepper
La dette stå å putre iallefall 3-4 timer under lokk. Jo lengre jo bedre. Mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Ha bakepapir på et stekebrett og fordel deigen godt utover. Om den er litt bløt bruk litt emmer til å fordel utover. Smør et godt lag med saus utover, ha på stekt kjøttdeig og revet ost. På toppen liker jeg å supplere med pølse, pepperoni, løk og basilikum. Men her er det bare å bruke fantasien.
Stek 10-15 minutter, nest nederst i ovnen. Følg med at bunnen ikke blir svidd.
Mine 3 andre favoritter finner du i linkene under.