Høstgryte

 

Gjør deg klar for en nydelig næringsrik høstgryte som kan stå og simre mens den lades med kjærlighet og smak.

 
Gryte laget med kjærlighet som smaker ditto, her med  “biffribbe”

Gryte laget med kjærlighet som smaker ditto, her med “biffribbe”

 

Dette trenger du :

6-8 personer

Ca 2 kg oksekjøtt, feks høyrygg eller mørbrad. (gjerne gressforet)

Klarnet smør

2-3 fedd hvitløk

3 gulrøtter i skiver

2- 3 pastinakk

2 løk i skiver

2 pakker hakkede tomater

1- 2 dl rødvin (kan droppes)

1/2 liter kjøttkraft

2 ts garam masala

2 ts cumin

2 laubærblad

Salt og pepper

Slik gjør du :

Skjær opp kjøtt og grønnsaker i passelige biter. Brun kjøttet  i klarnet smør litt om gangen, tilsett krydder og la det trekke inn i kjøttet. Ha så i grønnsakene og la det surre sammen med kjøttet. Tilsett de hakkede tomatene og vann til det dekker innholdet i gryta. Gi det et oppkok og la det stå å småputre helt til kjøttet er så mørt at det smelter i munnen din. En time før servering kan du tilsette litt ekstra grønnsaker for å få litt mer å tygge på. Smak deg frem med krydder til du kjenner at det smaker som GULL.

Selv lager jeg gjerne min dagen før vi skal spise det og setter det i en wonderbag eller på helt svak varme på kokeplaten over natten.

 

Server gryten med mos av for eksempel sellerirot, blomkål,  tilsatt smør, salt og pepper. Enkelt og nydelig!

Når jeg velger kjøtt foretrekker jeg gressforede dyr som jeg vet har hatt et godt liv til de ble menneskeføde. Huldrefe i Troms er et eksempel på en slik gård.

Når jeg lager mat senker jeg skuldrene, og leker meg litt. Jeg bruker smaksløkene for å finne den perfekte balansen.

Lykke til,

Smil fra Line-Lilalife

Nydelig melke- og glutenfri gryte, smaker nydelig med en rotmos.

Nydelig melke- og glutenfri gryte, smaker nydelig med en rotmos.