DAGSMENY
Her kommer noen forslag til måltider. Mitt beste tips er å lytte til kroppen din og spis når du er sulten. Spis deg god og mett, og pass på å ha nok fett og proteiner i alle måltidene. Jeg anbefaler minst mulig småspising slik at du får ro til å fordøye maten du har spist skikkelig.
Frokost/lunsj/kvelds
En typisk AIP dag for meg ser slik ut:
08:30 Frokost, leverkakevarianten (oppskrift lengre ned)
09:00 AIP kaffe
14:00 God kopp med kraft
17:00 Middag som inneholder proteiner, godt med fett og varmebehandlede/fermenterte grønnsaker
21:00 En god kopp te med cocosa, en eller to proteinkuler, kanskje litt fleskesvor.
Som dere ser har jeg to hovedmåltid hvor jeg spiser meg ordentlig mett. Men husk at vi er alle forskjellige, dette fungerer for meg, kanskje ikke for deg. Under finner du noen tips til hva du kan spise.
Alternativ 1:
Kokosyoghurt med bær, finhakket Fleskesvor og daddelsukker. Hvis du ikke liker Fleskesvor rør inn litt ekstra collagen for proteiner, eller drikk en kopp kraft.
Alternativ 2:
Leverkaker med surrede grønnsaker. Mine favoritter er brokkoli, purre og rødløk. Surr på svak varme i kokosfett. Når de er blitt så myke som du ønsker tilsett gurkemeie, ferskpresset sitron og salt. Server med litt sauerkraut og en dash Kokosyoghurt.
Alternativ 3, frokostgrøt
2 dl kokosmelk
1 Ts kokosmel
1,5 dl reven blomkål
2 ss collagen(protein)
Litt naturlig vanilje
Litt reven Øko epleKok opp kokosmelk, tilsett kokosmel og rør til det koker opp. Tilsett blomkål og la dette småkoke 10-15 minutter. Tilsett de andre ingrediensene like før servering. Ha kokosfett, kanel og daddelsukker på topp.
Alternativ 4
AIP pesto
Dette trenger du:
1 Basilikumplante, økologisk
1 -2 dl Ekstra virgin olivenolje
1/2 kinesisk hvitløk