CRISPY VAFLER, AIP
Nydelige sunne, AIP vennlige vaffelkaker med kokebanan som hovedingrediens. Kokebanan som på engelsk heter plantain kan også brukes til chips, tortillas, vafler, rundstykker mm.
Nydelige sunne, AIP vennlige vaffelkaker med kokebanan som hovedingrediens. Kokebanan som på engelsk heter plantain kan også brukes til chips, tortillas, vafler, rundstykker mm.
Kokebananer ser ut som store grønne bananer. De kan ikke spises rå, men blir søtlige og gode når de er stekt eller bakt. Det hender man finner de i vanlige matbutikker, men stort sett må man i en spesialbutikk for å finne kokebanan. Les mer om kokebanan og se næringsinnhold her.
LILA-AIP vafler
200 gram kokebanan
2 1/2 -3 dl kaldt vann
0,5 dl kokosfett
0, 5 dl arrrowroot
2 ss gelatin
1 Ts ekte vanilje
1 Ts salt (havsalt eller himalaya)
Eventuelt litt søtning. Daddelsukker, lønnesirup eller naturlig stevia.
Ta av skallet på kokebananen, kutt i biter. Smelt kokosfett på lav varme. Ha alt i en bolle og mos med en stavmikser. Røren skal være relativt tykk, og kremete, men glatt. Stek med kokosfett i vaffeljern.
Jeg elsket smaken og den crispy, litt «seige» konsistensen. Dette ble en STOR favoritt.
Smil