Melkeprodukter på godt og vondt
I min verden er det lite som slår en kremet fløtesaus og en ost som bare smelter i munnen. Men det er heller lite som slår meg sånn ut som melkeprodukter. Så selv om jeg elsker fløte, ost og alt som kommer fra kua har jeg konkludert med at kroppen min ikke liker det like godt (ha ha urettferdig)
Men hvorfor er det sånn? Hvorfor opplever enkelte plager når de inntar melkeprodukter? Er det laktosen, er det kaseinet (melkeproteinet) eller det noe annet? Spørsmålene er mange og de er fra dere lyttere, og det tar jeg på 100 % på alvor.
Episode 73 er rett og slett spørsmål og svar med en STOR favoritt som gjest; Jens Veiersted Ernæringsterapeut og Hovedlærer på Tønsberg Medisinske fagskole.
I episode 73 snakker vi om
Melkeprodukter på godt og vondt
Hvordan velge gode melkeprodukter?
Hva er fordelen med upasteuriserte melkeprodukter?
Hvor kan man finne upasteuriserte melkeprodukter?
Melkesyrebakterier
Syrnede melkeprodukter
Lekk tarm og melkeprodukter
Melkeprodukter avhengighetsskapende?
Enzymer
Hva velger jeg animalske eller vegetabilske proteinkilder?
Linker:
Litt om Alessio Fasano M.D
https://en.wikipedia.org/wiki/Alessio_Fasano
https://chriskresser.com/pioneering-researcher-alessio-fasano-m-d-on-gluten-autoimmunity-leaky-gut/
Thomas E. Levy, MD, JD
https://milk.procon.org/source-biographies/thomas-e-levy/
https://www.amazon.com/Death-Calcium-First-Thomas-Levy/dp/0615889603
Dette ble også nevnt i episode
Rå ferskmelk på Meny, Sandvika
Rå upastaurisert yoghurt Berger gård
Rekoringer, selger ofte økologiske og upastauriserte produkter
Om du liker episoden blir jeg veldig glad om du tar deg tid å legge igjen en tilbakemelding via iTunes, det betyr at budskapet når flere.
En enkel måte å gjøre det på er via appen “podcaster”, åpne “Et lekent liv med Lilalife” skroll helt ned og du vil se skriv en omtale. Ta gjerne en screenshot av din tilbakemelding og send til team@lilalife.no så sender jeg deg en oppmerksomhet.