Lila snickers
Her kommer nok en av mine Lila favoritter. Hjemmelaget snickers som er super god og enkel å lage. Som vanlig, enda enklere å like ;)
Dette trenger du:
½ boks økologisk peanøttsmør
3-4 ss cashewnøttersmør (kan sløyfes)
1/ 2 dl lønnesirup (smak deg frem)
1 ts daddelsukker eller kokosblostsukker
1 dl peanøtter
1/2 ts havsalt
Litt vanilje
Karamellsaus
Dette trenger du:
1, 25 dl lønnesirup (mørk)
1 dl fullfett kokosmelk (Rema 1000)
5 ss klarnet smør/ghee
Et par klyper uraffinert havsalt
Slik gjør du 1:
Varm opp lønnesirup og klarnet smør på medium til høy varme, la det småputre i 15-20 minutter. Ha i kokosmelk og gi det et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i 5-10 minutter. Koketiden kan variere, så la det koke til den har tyknet noe, men den vil bli tykkere når den er avkjølt.
(Sausoppskrift fra Anette Selnes)
Slik gjør du 2:
Varm opp peanøttsmør, cashewnøttersmør og lønnesirup på middels varme. Bland det godt sammen med daddelsukker, peanøtter og havsalt. Den ferdige blandingen helles over i en boks/fat e.l. dekket med bakepapir. Trykk «deigen» ned slik at det blir en jevn overflate. Settes i kjøleskapet til den er stivnet. Lag karamellsaus, avkjøl til den tykner og hell et lag over peanøttmassen. Strø over litt peanøtter og la dette «sette seg». Smelt sjokoladen i vannbad, kutt så den avkjølte blandingen i passende biter og dypp i sjokolade. Vil du gjøre det enkelt heller du bare sjokolade over, men da får du ikke sjokolade under. Deretter settes snopet i kjøleskapet i ca. én time til sjokoladen er stivnet.
Da gjenstår en ting, NYT!!!!