Lila snickers

 

Her kommer nok en av mine Lila favoritter. Hjemmelaget snickers som er super god og enkel å lage. Som vanlig, enda enklere å like ;)

 
Hjemmelaget snickers

Hjemmelaget snickers

 

Dette trenger du:

½  boks økologisk peanøttsmør

3-4 ss cashewnøttersmør (kan sløyfes)

1/ 2 dl lønnesirup (smak deg frem)

1 ts daddelsukker eller kokosblostsukker

1 dl peanøtter

1/2 ts havsalt

Litt vanilje

Mørk sjokolade

Karamellsaus

Dette trenger du:

1, 25 dl lønnesirup (mørk)
1 dl fullfett kokosmelk (Rema 1000)
5 ss klarnet smør/ghee
Et par klyper uraffinert havsalt

Slik gjør du 1:

Varm opp lønnesirup og klarnet smør på medium til høy varme, la det småputre i 15-20 minutter. Ha i kokosmelk og gi det et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i  5-10 minutter. Koketiden kan variere, så la det koke til den har tyknet noe, men den vil bli tykkere når den er avkjølt.

(Sausoppskrift fra Anette Selnes)

Slik gjør du 2:

Varm opp peanøttsmør, cashewnøttersmør og lønnesirup på middels varme. Bland det godt sammen med daddelsukker, peanøtter og havsalt. Den ferdige blandingen helles over i en boks/fat e.l. dekket med bakepapir. Trykk «deigen» ned slik at det blir en jevn overflate. Settes i kjøleskapet til den er stivnet. Lag karamellsaus, avkjøl til den tykner og hell et lag over peanøttmassen. Strø over litt peanøtter og la dette «sette seg». Smelt sjokoladen i vannbad, kutt så den avkjølte blandingen i passende biter og dypp i sjokolade.  Vil du gjøre det enkelt heller du bare sjokolade over, men da får du ikke sjokolade under. Deretter settes snopet i kjøleskapet i ca. én time til sjokoladen er stivnet.

Da gjenstår en ting, NYT!!!!

Bruk fantasien og lag sunne barer med ingrediensene.

Bruk fantasien og lag sunne barer med ingrediensene.