Ribbe med deilig tilbehør
Gjennom oppveksten var jeg ikke glad i ribbe, nå har jeg skjønt hvorfor. Jeg «ribbet» regelrett bort alt det gode, der smakene sitter..
Etter at jeg har forstått viktigheten av fett, og kjent hvor godt det smaker er ribba uten tvil en stor favoritt. Svor, sjy, saus, oh la la trenger jeg si mer…Her kommer oppskrift på en nydelig ribbe med ditto tilbehør.
Lines ribbe
Dette trenger du:
Her laget til 6 personer
Ribbe, beregn 2-400 gram per person (gjerne gressfôret)
Krydder: salt, pepper, ingefær, allehånde
2 pk. Frosne erter
1 Rødkål
3 Gulrot
1 Brokkoli
1 pk. fløte
3 Sjarlottløk
2-3 ss Tamari soyasuas
Salt, pepper
Ribben:
Hvis den er frossen ta opp slik at den er tint 2 dager før den skal spises. Gni ribben godt inn i alle krydrene jeg har nevn, pakk ribben inn og la den stå i kjøleskapet til dagen den skal brukes. Legg ribben i en langpanne, fyll med vann så svoren er dekket (svoren ned). Stekes på 225 grader i 30-40 minutter. Snu ribben, tøm nesten av all kraft (brukes til saus). Bygg opp ribbe med aluminiumsfolie under slik at fettet renner ned i langpannen. Følg med at det ikke blir tørt, da må du tilsette smør. Stekes på 200 grader, ca. 30 minutter per kilo. Hvis svoren ikke er blitt sprø, flytt ribben opp, skru opp til 250 grader. Følg med slik at ribben ikke blir svidd.
Erterpuré:
Kok opp vann, tilsett salt og erter. Kok 1-2 minutter. Hell av vann og mos erter med stavmikser. Smak deg til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.
Rødkål
Dette trenger du:
1 middels stor rødkål
3-4 sjarlottløk
1 dl solbærsaft. Jeg laget av solbær plukket fra egen hage, søtet med kokosblostsukker
1 ss honning
4 ss solbær
Cocosa, uten smak
4 toppede ts karve
1 ss kokosblomstsukker
Slik gjør du:
Finsnitt kål, og finhakk løk. Varm opp en kjele, surr løk og kål i cocosa. Tilsett saft, bær, kokosblomstsukker, karve og honning. La dette surre på middels varme under lokk og omrøring i ca 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
Saus:
Fres 1 gulrot og 3 sjarlottløk som er kuttet opp i meierismør til det er blitt gyldent. Tilsett vann og la det koke til det er blitt mykt. Mos med en stavmikser. Rør inn kraft fra ribbe og en pakke fløte i sausen. Smak til med salt, pepper, og tamari soyasaus. La denne putre til resten av maten er klar.
Server gjerne med dampet gulrot og brokkoli, og mens du lager maten anbefaler jeg denne podcast episoden
:)