Lun nydelig salat
Denne salaten er så digg, en favoritt som jeg ofte får lyst på om høsten. Lag den etter oppskriften, eller lek deg litt med rester og det du har.
42
Dette er antall kilo mat JEG og DU kaster i snitt per år. Butikker og restauranter kaster også STORE mengder mat.
I episode 38 på et Lekent liv med Lilalife snakker vi om hvordan la rester bli skikkelig JUMMI og hvordan vi i større grad kan være matreddere. Du får mange fantastiske tips og som vanlig anbefaler jeg episoden fra hjertet.
Lun Lila salat
Dette trenger du:
2 kyllingfileter
½ rødkål, finstrimlet
½ granateple
1/3 purre
150 gram fetaost gjerne upastaurisert
4 ss olivenolje
En god neve frisk basilikum
Litt lime
½ kinesisk hvitløk
1 ss spisskummen
Havsalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Kutt opp kyllingfileten i passelig store biter. Stek på middels varme i meierismør, smak til med spisskummen, salt og pepper. Avkjøl og tre på 4 spyd. Surr den finhakkede kålen sammen med granateplekjernene på svak varme i en panne. Tilsett hakket purre og hvitløk. Ta til siden. Lag en dressing av olivenolje, spisskummen, lime, basilikum, salt og pepper. Ha denne blandingen, og fetaost over rødløkblandingen.
Anrett på 2 fat og legg 2 spyd på hvert fat.
Og du kan fint bruke rester fra “julemiddagen” når den tid kommer. Rester fra ribben, rosenkål er herlig i salaten, rester fra rødkålen, kanskje finhakket svisker. Senk skuldrene og vær kreativ :)
Salaten kan fint lages uten kjøtt som på bildet under med søtpotet, hakkede mandler og ruccola.
Hva er dine beste restetips? Tagg meg gjerne når du lager restemat eller noe annet fra Lilalife,
Her er jeg på INSTAGRAM