LILA karamellis

 

Dette er virkelig en sommerhit! Så verdt å teste ut.

 
vegan-avocado-fudge-popsicle-fudgsicle-paleta-aguacate-cacao-TOSOTT-794x500.jpg

Dette trenger du:

Karamellsaus

2 avokado

1 1/2 dl kokosmelk

1 klype himalayasalt

2 ss kokossukker

2 ts bourbon vanilje

1- 2 dråper eteriske olje er spennende i

Karamellsaus

Lag karamellsaus (oppskrift og bilde fra Anette Selnes)

Dette trenger du:

1, 25 dl lønnesirup (mørk)
1 dl fullfett kokosmelk (Rema 1000)
5 ss klarnet smør/ghee (slik lager du klarnet smør)
Et par klyper uraffinert havsalt

Dette gjør du:

Slik gjør du:

Varm opp lønnesirup og klarnet smør på medium til høy varme, la det småputre i 15-20 minutter. Ha i kokosmelk og gi det et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i  5-10 minutter. Koketiden kan variere, så la det koke til den har tyknet noe, men den vil bli tykkere når den er avkjølt. La karamellensausen avkjøles litt før du har den over i et oppbevaringsglass, og tar 1,25 dl til isen.

Slik gjør du del 2:

Ta ut innmat av avokadoene og mos med en stavmikser. Når karamellsausen har fått avkjølt seg litt rører du inn romtemperert kokosmelk. Bland så dette forsiktig med den moste avokadoen, jeg bruker slikkepott.  Rør inn salt, vanilje, om du vil kan du også tilsette litt hakkede mandler,  valnøtter eller sjokoladebiter.  Fordel massen over i isformer, og jeg bruker disse.  Slikk av alt som kan slikkes he he, og sett resten i fryseren (en liten tålmodighetsprøve ;)), og la stå til det er stivnet tar noen timer. Ta ut av formene og nyt. (PS: for å få de ut av formen har jeg de i kokende vann ca et par sekund)

Kos deg, smil fra Line

IMG_6818-768x768.jpg
Line Holdal