Chia- og havremiks med karamell og kaffe

 

Jeg har dilla på havre, chia, karamell og ja «dessverre» kaffe, hva blir det når man mikser alt dette? Jo det blir NYDELIG! Denne herligheten er både blodsukkervennlig og proppet med næring.

 
e2d2df4bb8b28a9291fc014dbb68171d-736x500.jpg

Dette trenger du:

1 dl Havregryn* (fra den sorte havre)
3 ss chiafrø
1 pakke kokosmelk fra Rema 100 (2,5 dl) eller havre-og mandelmelk fra Berit N
1 dl kokt espresso
1 ts kakaopulver, gjerne økologisk
1 ss honning
2 ss kollagen
En klype ekte vanilje
En klype mineralsalt
Karamellsaus eller
yaconsirup

Slik gjør du:

Mitt tips er å lage denne havregrøten* på dag 1, lag dobbel porsjon og bruk resten til dette. Bland 1 dl kokt havregrøt godt med de andre ingrediensene, smak deg frem mtp søtning.

Ha blandingen på et glass og la dette stå i kjøleskap over natten. Før servering ha på et lag med enten karamellsaus eller daddelsirup og så et lag pisket kokoskrem (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Bruk 1,5 dl ekte kokosmelk (ikke lett), sett i kjøleskap over natten. Ta 1, 5 dl fast kokosmelk og pisk med håndmikser til den tykner. Smak til med ønsket søtning, rør halvparten inn i kaffen og ha resten på toppen. Eller du kan servere den som dette med granola på toppen og masse yaconsirup, YUM!

kos deg masse, smil fra Line

AdobeStock_190288428-800x600.jpeg
Line Holdal