LASAGNE, LILATERAPI….

 

Det er noe eget med vår og sommer, alt våkner til liv igjen, naturen fornyes og jeg føler meg litt ny jeg også. Nå er høsten her og jeg må si den også har sin sjarm.

 
AdobeStock_214068144.jpeg
 

Tid for mer innekos, tenne stearinlys, fyre i peisen, nyte den klare skarpe luften og de flotte fargene i naturen. Høsten er også tid for varme, nærende retter som for eksempel denne lasagnen som jeg for mange år siden «døpte» høstterapi.

Gryten ble til høsten 2008, jeg var akkurat kommet hjem fra USA hvor jeg fullførte min utdannelse som yogalærer. Da jeg reiste til USA trodde jeg at jeg var frisk fra spiseforstyrrelsene mine, men jeg fikk et kraftig tilbakefall. Denne gryten ble til i en vanskelig tid, men etter høsten 2008 har det gått en vei og det er oppover. Og ja det var da Lilalife ble til, det er stort sett aldri så galt at det ikke er godt for noe…

Og du, høsten er også en fin ny start, faktisk så er hver eneste dag en ny deilig start!

Dette trenger du:

1 aubergine
½ squash
5-6 champignon
400 gram kjøttdeig
1 dl qinoa(kan sløyfes)
1 dl fløte eller kokosmelk
1 dl Ost (kan droppes, selv bruker jeg ha på masse upastaurisert ost eller næringsgjær etter steking)

Skjær opp champignon i skiver, aubergine og squash i avlange plater (se for deg lasagne plater) stek hver for seg i klarnet smør og smak til med salt og pepper. Stek kjøttdeig og skyll quinoa godt i lunkent vann før bruk.

Tomatsaus:
1 boks økologiske hakkede tomater
1 boks økologisk tomatpure
Ca 1 dl ekstra virgin olivenolje
Basilikum (fersk eller en dråpe olje fra doTERRA)
Salt og pepper
Hvitløk

La gjerne dette putre en stund for seg selv, min erfaring er at tomatsaus får en helt annen karakter når den får godgjøre seg lenge. Ha kjøttdeigen og champignon i tomatsausen.

Legg «kjøttsaus», grønnsakene, og qinoa lagvis i en ildfast form. Hell ca 1 dl fløte eller kokosmelk over. Stek på 225grader i 30 minutter. Etter 15 minutter steking ha osten på, eller LILAtrikset; ha på masse upastaurisert ost eller næringsgjær etter steking.

Nydelig tilbehør

Crispy blomkål.

1 blomkålhode skjæres i små ”buketter”
½ -1 kinesisk hvitløk hakkes i småbiter og strøes over
3-5 ss bokhvete /amaranth røres rundt blomkålen (kan droppes)
Godt med ekstra virgin olivenolje helles over
Hvitløkspepper
Urtesalt
Bland alt godt sammen på et stekebrett.

Stekes på 250 grader midt i ovnen, rør underveis. Når blomkålen begynner å bli gyllen, flytt opp i ovnen for å få den ekstra sprø og fin.

Hot stuff
4-5 ss fersk revet ingefær
1 finhakket kinesisk hvitløk
1 rød chili(fjern frøene)
1 dl ekstra virgin olivenolje
Litt lime
Salt og pepper

Alt dette moses med en stav mikser eller i en kjøkkenmaskin.

Hot stuff passer til marinering, som tilbehør ved siden av kjøtt, pasta etc. Jeg bruker det til det meste jeg spiser, smaker himmels samtidig som det er en vitaminbombe for kroppen.

NYT fredagen.

Og PSSSST fra hjertet så anbefaler jeg episode 32 på podcasten “ Kraftkvinnen fikk kreft”

Smask fra Line-Lilalife

Skjermbilde-2017-07-10-kl.-12.54.49-895x500-600x335.png
 
Line Holdal