Chili con carne
Detter en klassiker som jeg aldri blir lei! Lag gjerne dobbelt opp, den smaker vel så godt på dag 2 og 3. Også perfekt fyll til å lage en enkel lefsepizza.
Denne nærende retten er en vinner hos store og små! Server den med hot stuff og crispy blomkål og gjør deg klar for en nærende smaksopplevelse!
Dette trenger du:
2 stk løk
0,5 kg kjøttdeig
1 ss tomatpuré
2 stk tomatbokser
5 fedd hvitløk, skrelt
3 stk soltørkede tomater, hakket
2 stk gulrøtter, skrelte
1-2 bk bønner, f. eks kidneybønner
2-3 ts kumin
1 ts tørket koriander
1 ts tørket oregano
1 stk chili (jeg bruker fjerne frø)
2 stk paprika
4 ss rømme
Salt
Pepper
“Vekk hun som bor i deg og din myke kraft. Din reise innover der du endelig blir den du er skapt for å være.
Feminin, myk, leken og i flyt. ”
Dette gjør du:
Stek kjøttdeigen i klarnet smør til den er gylden og ta den til sides. Ha godt med klarnet smør i pannen, finhakk løken, stek den blank i en stor gryte. Ha krydder over løken og bland det godt inn. Tilsett strimlet paprika. Ha i tomatboksene, tomatpurre og soltørkede tomater. Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner. (Triks til barn/ungdom som ikke vil ha grønnsaker, riv med et rivjern så det faktisk ikke vises) Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Smak til gryten med salt, pepper og mer krydder om du ønsker det.
Gryten kan fint lages på morgenen og bare godgjøre seg i en wonderbag gjennom dagen. Smakene kommer bedre frem om den får stått litt, men den kan fint lages i «en fei» , la gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med crispy blomkål og rømme. Hot stuff er også ganske så digg til!!!