Chili con carne

 

Detter en klassiker som jeg aldri blir lei! Lag gjerne dobbelt opp, den smaker vel så godt på dag 2 og 3. Også perfekt fyll til å lage en enkel lefsepizza.

 
AdobeStock_136947094.jpeg
 

Denne nærende retten er en vinner hos store og små! Server den med hot stuff og crispy blomkål og gjør deg klar for en nærende smaksopplevelse!


Dette trenger du:

2 stk løk
0,5 kg kjøttdeig
1 ss tomatpuré
2 stk tomatbokser
5 fedd hvitløk, skrelt
3 stk soltørkede tomater, hakket
2 stk gulrøtter, skrelte
1-2 bk bønner, f. eks kidneybønner
2-3 ts kumin
1 ts tørket koriander
1 ts tørket oregano
1 stk
chili (jeg bruker fjerne frø)
2 stk paprika
4 ss rømme
Salt
Pepper

Vekk hun som bor i deg og din myke kraft. Din reise innover der du endelig blir den du er skapt for å være.
Feminin, myk, leken og i flyt.

Dette gjør du:

Stek kjøttdeigen i klarnet smør til den er gylden og ta den til sides. Ha godt med klarnet smør i pannen, finhakk løken, stek den blank i en stor gryte. Ha krydder over løken og bland det godt inn. Tilsett strimlet paprika. Ha i tomatboksene, tomatpurre og soltørkede tomater. Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner. (Triks til barn/ungdom som ikke vil ha grønnsaker, riv med et rivjern så det faktisk ikke vises) Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Smak til gryten med salt, pepper og mer krydder om du ønsker det.

Gryten kan fint lages på morgenen og bare godgjøre seg i en wonderbag gjennom dagen. Smakene kommer bedre frem om den får stått litt, men den kan fint lages i «en fei» , la gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med crispy blomkål og rømme. Hot stuff er også ganske så digg til!!!

AdobeStock_94869995-kopi-895x500.jpg
 
Line Holdal