SUNNE, GODE GELEHJERTER!

 

«Godteri» full av sunne næringsstoffer, som smaker godt. Kan det bli bedre? Disse er så sunne at de kan inntas hver dag og det med verdens beste samvittighet..

 
Nydelige gelehjerter.

Nydelige gelehjerter.

 

Dette trenger du:

2 ss gelatin

1 dl vann

0,5 dl sitronsaft (gjerne fra økologisk sitron)

5-6 bringebær/jordbær

1-2 ts daddelsukker eller maple sirup

1 ts honning

1-2 dråper vill appelsin

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Ha i bærene og rør det hele sammen. Til slutt  tilsetter du 1 ts rå honning for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i rå honning. Sil så hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/klede rett i et dl mål, og hell så i former. La stå kjølig til det har stivnet.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Og for deg som lurer på om gelatin er ok? Les dette resten :)

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin. Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

 

Med andre ord gelehjertene, er «hjertemat». Gelatin og kollagen er også perfekt å tilsette i kaffe, te, supper med mere.eg?

Hjerter for en smilende tarm!

Hjerter for en smilende tarm!