Lila vafler
Om du er i tvil, jeg ELSKER vafler og spiser det gjerne mandag til søndag. Og ja jeg NYTER hver en munnfull 💋
Lila Vaffel
For deg som har vært med på Lila-reisen en stund, har du helt sikkert fått med deg at jeg elsker vaflene fra Happy Foods.
Min soul-family har også fått med seg min kjærlighet for vafler, og hva passer bedre enn å gi meg et vaffeljern i gave?
Så nå koser jeg meg både med egne og Happy-vafler så å si hver dag. Blir jeg lei? NEI! Mange har spurt etter oppskriften, noe jeg har kviet meg for å dele. Hvorfor? Fordi jeg lager alltid på intuisjon, slump og kjærlighet. Jeg smaker, smatter og føler, og de blir aldri like. Jeg trener mye styrke, noe jeg også elsker. Så for meg har det vært viktig å ha ekstra proteiner i. Her kommer min vri på vafler, og vil du ha litt mindre proteiner, så finner du Happy-oppskriften i Irinas kokebok.
Dette trenger du:
6 egg
3 gulrøtter (Eventuelt 2 og litt squash)
1- 1 1/2 dl plantemelk, jeg blander kokosmelk og mandelmelk.
5-6 ss melblanding ( Jeg bruker 2 ss UR havremel 3-4 ss EQU blanding)
2 ss øko gelatin
2 ss proteinpulver
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
2 ss kokossukker
Krydder
Klype salt, dash kanel, vanilje, gurkemeie og kardemomme.
““Lukk øynene og ta en dyp innpust. Føl at du trer inn i Venus-portalen og åpner opp for en dypere kjærlighet til deg selv, dine relasjoner og livet. Kjenn at livet strømmer gjennom deg.
Kjenn på følelsen av å være fri, myk og i flyt. Du er holdt og trygg sammen med andre søstre.”
— Lila”
Fremgangsmåte:
Forberedelse:
Vask og riv gulrøtter og squash (om økologisk bruker jeg droppe vask)
Bland de våte ingrediensene:
I en stor bolle, visp sammen eggene og tilsett plantemelken. Bland godt.
Tilsett grønnsakene:
Rør inn de revne gulrøttene (og squashen, hvis du bruker det) til blandingen.
Bland de tørre ingrediensene:
I en annen bolle, bland sammen melblandingen, gelatin, proteinpulver, bakepulver, fiberhusk, kokossukker, salt, kanel, vanilje, gurkemeie, og kardemommefrø.
Kombiner ingrediensene:
Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Hvis blandingen er for tykk, kan du tilsette litt mer plantemelk for å nå ønsket konsistens.
Steking:
Forvarm vaffeljernet i henhold til produsentens anvisninger. Ha smør i jernet.
Hell en passende mengde røre i vaffeljernet og stek til vaflene er gyldne og sprø (vanligvis 3-5 minutter, avhengig av jernet).
Servering:
Ta ut vaflene og la dem avkjøles litt før servering. Forslag til topping:
1. Brunost fra Ommang Søndra med jordbærsyltetøy fra HERVIK 80 % bær ingen kunstig søtning.
2. Mandelsmør, rørte blåbær (jeg bruker en pose øko blåbær som jeg koker med 2 ss kokosblomstsukker), yoghurt naturell og strø granola over.
3. Smør og honning, sukker eller kokosblomstsukker. YUM
Les mer om hvorfor bruke gelatin i oppskrift under.