Bananbrød

 

Jeg er ikke nevneverdig glad i banan, og har egentlig ikke hatt så lyst å lage bananbrød..Det var helt til jeg fikk servert bananbrød med pisket mascarpone og ristede pistasnøtter, det var godt det!

 
Nydelig saftig bananbrød!

Nydelig saftig bananbrød!

 

Dette trenger du:

• 3 modne bananer

• 100 gram mandler

• 3 egg

• 30 gram kokosmel

• 1 ss Fiber Husk

• Litt kanel

• Litt vaniljefrø fra vaniljestang

• Litt Himalaya salt

• 50 g hakket valnøtter( fermenterte)

Jeg hadde selvfølgelig i litt eteriske oljer, denne gangen en dråpe kanel‍. Du kan fint også bruke On Guard, lavendel, stjerne anis.

Dette brødet er ladet med masse nyttig næring, og er uten både gluten, melk og sukker. Du kan fint bruke fantasien og tilsette sjokolade, dine favoritt nøtter, frø eller bær i brødene. Her tror jeg det meste går, bruk kreativiteten.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader, gjerne varmluft. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Jeg knuste fermenterte mandler i en kaffekvern først. Smør brødformen, bruk ghee, kokosolje eller bakepapir så unngår du at bananbrødet sitter fast i bunnen.

Brødet blir ekstra fint og godt om du tar en banan og kutter på langs og legger oppå før du steker. Strø deretter litt kanel og kokossukker på toppen. Tadaa, yum!

Stek bananbrødet i ca 30 minutter i forvarmet varmluftsovn. Kjøl ned og server! Oppbevares i kjøleskapet, der holder det seg fint en ukes tid.

Psst: Blir veldig godt med peanøttsmør, skivet banan og jordbær på som pålegg  . Pisket mascarpene, eller pisket kokoskrem og finhakkede mandler med kakao.

Med nybakt bananbrød og et lekent liv på øret blir dagen LILA.

FullSizeRender-7-768x721.jpg