ARTIKLER

Vaksine eller ikke?

Tags:  

Jeg blir like usikker hver gang det kommer et skriv hjem fra skolen om ny runde med vaksine. Alt i meg sier nei, men likevel kommer denne tvilen snikende. Hadde det vært mitt liv det var snakk om hadde jeg vært 100 % sikker, jeg unngår vaksine så lenge det er mulig . Men her er det mine barn det er snakk om, skulle det gå galt ville jeg føle meg som verdens verste mor.

 

vaksine20481118_5110438a

 

I går stilte jeg følgende spørsmål på Vaksineaksjon.no – Vaksineinformasjon for den bevisste.

 

«Kan noen gi meg noen gode argumenter for å droppe MMR-vaksinen? Har lest artikkelen om regressiv autisme.»

 

Her er svarene jeg fikk:

 • Det enkleste argumentet er vel at det ikke kan dokumenteres noen fordeler ved å ta den. På den annen side betaler vaksineprodusentene ut milliarder av dollar til vaksineofre for tiden. At Folkehelseinstituttet ikke har fått det med seg er mer enn merkelig.
 • Alt som injiseres inn ein kropp, enten det er «uskyldige» hjelpestoffer eller giftige komponenter blir oppfattet av immunsystemet som livstruende. Det settes igang inflamasjonsnekanusmer som skyter over mål, og skader immunsystemet….
 • Det er lurt å undersøke om MMR-vaksinen ved å søke i felleskatalogen.no
 • Argumentet er at vaksinering er unødvendig fordi sykdom forebygges ved hjelp av hygiene, sanitasjon, rent vann, næringsrik mat og det faktum at folk bor mindre tett nå enn før i tiden.
 • Adjuvantene i vaksiner, så som aluminium og flere andre stoffer, er ment å stimulere immunsystemet ekstra for å fremskaffe de ønskede antistoffen. Det skytes langt over mål, immunforsvaret overreagerer og fører til autoimmune sykdommer av alle mulige slag. Dessuten lager ikke immunsforsvaret «de riktige» antistoffen, ikke de spesifikke som under et naturlig sykdomforløp. Derfor får en ikke en beskyttelse – hvis en får den da i det hele tatt – som varer så lenge.

 

meslinger

 

På bakgrunn av svarene jeg fikk og ting jeg har lest tildligere, har vi også i denne omgangen valgt å si nei til vaksine. Hver enkelt må selv ta dette valget, men jeg oppfordrer alle til å være kritiske. Les både for og imot før du/dere tar valget.

 

http://www.felleskatalogen.no/medisin/m-m-rvaxpro-sanofi-pasteur-msd-561177

 

http://www.rolfkenneth.no/Vax-F_Mesling-autisme.html

 

http://www.godhelse.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=7

 

http://www.quickmeme.com/p/3vqjb0

 

 

Lykke til.

 

 

 

Line Holdal

  9 COMMENTS

 • marerita oktober 7, 2014 Reply

  Hei Line!

  Kan du si noe om hvordan det er for barna å bli satt litt "utenfor" på denne måten, med at de ikke tar vaksinen? Syns de det er vanskelig, og får de høre noe av klassekameratene pga dette?

  Jeg er i akkurat samme tankegang som deg, og gruer meg til første vaksine for eldstejenta, da jeg er usikker på hvordan hun vil takle det at vi sier nei…

  Takk for svar!

  • Line oktober 7, 2014 Reply

   Min erfaring er at så lenge barna er trygge og faktisk får være med på å ta avgjørelsen så går det fint. Noah var litt skeptisk siden alle andre skulle, men tror det går fint. Med HPV vaksinen lot jeg Frida lese for og imot, og da ble valget å ikke ta. Men synes dette er vanskelig, det skal jeg ikke legge skjul på. Ingen av barna mine har tatt vaksiner siden de begynte på skolen, og det har ikke vært noen negative kommentarer eller lignende fra klassekamerater. (de er nå 11 og 13)

   Lykke til 🙂

 • Øystein Gudim oktober 7, 2014 Reply

  Vaksineaksjonen er vel det siste stedet jeg ville lete etter saklig informasjon om vaksiner. Det er mildt sagt en gruppe som bekjemper all vaksinering, noe som er til skade for smittevernet og folkehelsen i Norge. Jeg har fulgt siden i flere år nå, og de blir stadig verre.  Det nyeste nå er at de motarbeider ebola-vaksine. En farlig sykdom som polio er snart utryddet i de fleste land i verden takket være vaksiner. Folk har glemt at 15-20 barn døde hvert år av meslinger i Norge før vaksinene kom, at gravide fødte skadde barn fordi de ble smittet med røde hunder, at gutter ble sterile pga. kusma, osv. Det finnes bare ett godt råd – vaksiner dine barn! 

 • Maya oktober 7, 2014 Reply

  Vi vaksinerer heller ikke. Barna har ikke nevnt noe om at det skulle være noe tema blant klassekameratene.

  At det betales ut milliarder til vaksineskadde – er det bare tull også da tro? Og hvorfor var det så forferdelig vanskelig å få delt opp den MMR-vaksinen som var den vi fryktet mest for 12 år siden? Siden det leste vi masse for og imot og valgte så å ikke vaksinere mer overhodet. En kan jo spørre seg hvilken interesse økonomisk har "nei-siden" av å ikke vaksinere? Hvis ingen stiller spørsmål ved noe og bare godtar at det er en viss risiko å vaksinere eller tror at det er helt ufarlig – helt til ens egne barn eventuelt blir skadet for livet – kan da vaksineprodusentene få eksperimentere på befolknigen så mye de lyster? Er det ikke greit at noen er kritiske her, at noen frykter vaksinen mer enn sykdommen? Kanskje det også fører til at det blir vanskeligere å innføre vaksiner som ikke er testet bedre før altfor mange blir skadelidende? Er influensavaksinen som ga mange sovesyke glemt allerede? Litt respekt begge veier er ikke så mye å be om. Vanskelig valg ja. Ikke noe vi tar lett på overhodet. Ansvaret er tyngende. Tro ikke noe annet, dere som leser som har tatt valget om vaksiner for barna deres.

 • Ann Kristin oktober 7, 2014 Reply

  Hei,

  Jeg hadde det akkurat som deg når det gjelder vaksiner og har generelt vært kritisk. Det som derimot har forandret min mening, var da jeg selv ble kritisk syk og jeg unner ingen det samme. Etter å ha overlevd livmorhalskreft av alvorlig art og med alle de store skadene som følger etter sykdom/behandling, så vil jeg aldri ha nølt et sekund med å ta HPV-vaksine. Det er veldig vanskelig å skulle ta stilling til skal/skal ikke, men når vi vet at store deler av den voksne befolkningen er bærere av HPV og at de aller fleste (våre barn) vil ble smittet på et tidspunkt og at det er dette viruset som gir kreft, så vil jeg så inderlig ønske at alle tok denne vaksinen. Alle skal selvsagt få bestemme selv og jeg har fulll respekt for de som ikke ønsker vaksine. Men jeg vil bare fortelle om at det er en risiko å ikke ta vaksinen og jeg har kjent på egen kropp hvordan det er å faktisk få denne kreft-typen. Når det også er slik at screening-programmet ikke er 100 % sikkert (sikter til NNS og celleprøve-saken), er det heller ikke lett å sikre seg mot kreften på tross av at man følger de nasjonale rådene for gyn.und. hvert tredje år. Dette er selvsagt min historie og en side av saken, men jeg syntes likevel det er verdt å nevne det for dere:-) For ordens skyld: jeg er per dags dato frisk (bank i bordet) 🙂 Ha en flott dag!!

 • Line oktober 7, 2014 Reply

  Line, ta og les denne, om en som vokste opp uten å bli vaksinert.

  http://www.voicesforvaccines.org/growing-up-unvaccinated/

 • Maya oktober 7, 2014 Reply

  Doctors against vaccines…. de finnes faktisk… http://healthimpactnews.com/2014/doctors-against-vaccines-the-other-side-of-the-story-is-not-being-told/

 • Skeptisk oktober 7, 2014 Reply

  http://www.nyhetsspeilet.no/2014/10/mmr-vaksinen-og-regressiv-autisme/ – henvisninger til "artikler" som er "publisert" på nyhetsspeilet ( antisemittisk konspirasjonsnettsted) er noe man bør unngå hvis man ønsker å bli tatt seriøst.. Når artikkelen om vaksiner i tillegg er skrevet av en biblitekar, som også har skrevet om diverse konspirasjonsteorier om verdens undergang, planeten Nibiru og hvordan denne truer jorda osv, samt at det han begrunner sin artikkel med er forskning av en lege som har mistet lisensen pga svindel (Wakefield-studiene det er referert til) kan man mildt sagt si at du ikke har vært så nøye med kildekritikken din. Det kan heller ikke sies at du har fulgt ditt eget råd i blogginnlegget ditt ("vær kritisk").

 • elwendy oktober 7, 2014 Reply

  Hei Line. Jeg setter som regel pris på bloggen din og synes du har mye insiprerende og bra innlegg. Men her må jeg desverre si meg enig med Skeptisk over. Her har du utvist svært dårlig kildekritikk. De fleste av utsagnene til Hans Gaarder og Rolf Kenneth er driekte feil og det ville du funnet ut om du hadde sjekket andre kilder enn vaksineaksjonen. Det er synd at du bidrar til å spre slik direkte feilinformasjon som kan ha avorlige konsekvenser for barns helse. Henviser ellers til denne artikkelen fra Aftenposten

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Kjare-foreldre-Dere-blir-loyet-til-7589252.html

  vennlig hilsen
  Elisabeth

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten