ARTIKLER FAVORITTER RÅD

URKORN OG HAVREBONANSA

Tags:     

Forekomsten av cøliaki, intoleranser, irritabel tarm, autoimmune sykdommer med mer har eksplodert og de lærde strides, korn eller ikke korn?

Som med det meste ellers i livet finnes det alternativer som er bedre enn andre. Skal du først spise korn, anbefaler jeg urkorn.

Vi lever i et samfunn hvor alt skal effektiviseres, koste hva det koste vil. Korn dyrkes i rekordfart, noe som utarmer jorden, påvirker næringsinnhold, og gjør det vanskeligere å fordøye. Det viktigste er å få “supergluten” og “superstivelse” så industribakte brød kan heve seg inn i himmelen. At dette skaper krøll for meg og deg er ikke viktig. Heldigvis finnes det så mange gode alternativer, et av dem er urkorn.

URKORN

Dette er korn som dyrkes i Norge på en organisk måte, og som er optimalt tilpasset vårt klima.
Disse korntypene er generelt:
Lettere å fordøye
Bedre for tarmfloraen vår
Inneholder mer gode fettsyrer, mer proteiner og mindre karbohydrater
Ofte økologiske

Steel cut/knivkuttet havregryn?

Vanligvis blir havregryn valset, når havre er steel cut er de kuttet med kniv. Dette gir mer struktur i både kokt grøt og eventuell kald kjøleskapsgrøt og mange vil si en bedre smak. For meg er dette rolls roycen av havregrøter, som er med å løfte hverdagen min. Jeg rett og slett elsker den, og gleder meg til å spise den hver en dag.

Holdt meg unna korn

I mange år har jeg holdt meg helt borte fra korn, rett og slett for at jeg merket at jeg ikke hadde godt av det. Den siste tiden har jeg introdusert litt og litt urkorn,  havre fra urkornet svarthavre, emmer, enkorn og spelt.  Jeg må si jeg var veldig spent på hvordan systemet skulle reagere, men det har gått overraskende bra. Både med fordøyelsen og blodsukkeret! I tillegg syrner jeg ofte kornet noe som både gjør det enda lettere å fordøye samt øker næringsinnhold.  Her er oppskrift på surdeigsbrød og surdeigspannekaker.

Havre (av god kvalitet)

Jeg er så heldig å ha med meg legendariske lege og professor Arnold Berstad på mine kurs og i januar skal han være med på en Lilalive, gled dere! Arnold er en forkjemper for havre, og dette er noen av argumentene Arnold har for at havre er bra for oss.
Inneholder kostfiberet betaglukan, som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom
Inneholder polyfenoler, en sterk antioksidant som blant annet har soppdrepende egenskaper
Er rik på tryptofan, en aminosyre som er viktig for at vi skal kunne produsere serotoning og melatonin.
Havre er ganske slimete, Arnold beskriver dette slimet som GULL for fordøyelsen vår 😉 Ikke ofte slim er gull
Alt dette er med å støtter bakteriefloraen vår
Les mer om polyfenoler
Personlig tilsetter jeg alltid ekstra kollagen og godt med smør for å øke protein- og fettinnhold. En porsjon Lila luksushavregrøt, holder meg mett i mange mange timer.
Her er mine favoritter med Steelcut havre alle er linket direkte til oppskrift. Bare trykk på tekst 🙂

CHIA- OG HAVREMIKS MED KARAMELL OG KAFFE

HAVRELAPPER

LILAFROKOST HAVRE+QUINOA

PIZZA AV EMMER

SURDEIGSPANNEKAKER

Korn utgjør fortsatt en liten brøkdel av mitt kosthold som primært består av kjøtt, fisk, kraft, fermentert mat/drikke og masse gode grønnsaker som helst er litt varmebehandlet.

Nyt helgen, XOXO Line

Havrelapper

 

 

 

Line Holdal

  1 COMMENT

 • Monica Thorheim januar 20, 2019 Reply

  Hei! Hvor kjøper du Tryptofan?

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • Use your smile to change your world
Don`t let your world change your smile

Marina makes me smile! Thank you so much for having me! I already miss the amazing energy and atmosphere. The smiles from the people working at the hotel, the lovely breakfast, the flowers, the sauna and the swimming pool. I hope to be back really soon!

Jeg får mange spørsmål om jeg har flyttet og hvordan jeg har råd til å reise så mye. Jeg har ikke flyttet, men vurderer det seriøst. Jeg og familien stortrives på Gran Canaria så vi får se hva fremtiden bringer. 
Det å jobbe i eget firma gir mange fordeler, en av dem er fleksibilitet. Jeg er sjef og bestemmer selv hva og hvor. Siden i 2017 har jeg stått på for å bygge opp Lilalife og det har gitt resultater. Det gir meg også økonomisk frihet til å kunne gjøre ting som dette, men samtidig er jeg veldig bevisst og spar. 
Jeg har prøvd mange jobber opp gjennom årene og det å kunne kombinere Lilalife og doTERRA har vært helt unikt. Jeg har aldri jobbet for et mer seriøst selskap enn doTERRA og jeg er oppriktig stolt av å få være en del av noe så stort og meningsfullt. Jeg må si at før jeg startet med doTERRA var jeg super skeptisk til liknende selskap, men de har motbevist på alle punkter der jeg var skeptisk. Og for første gang i en jobb føler jeg at jeg blir sett, hørt, jeg kan jobbe kreativitet, integrere min kunnskap som ernæringsterapeut uten at noen pirker på hvordan jeg gjør det. Det har gjort at jeg har blomstret, og har klart å skape meg en god inntekt. 
Alle som har en doTERRA konto kan jobbe med oljene. Men det er et MUST at du elsker oljene og kjenner effekten. Jeg anbefaler også at du er trygg i hvordan oljene skal brukes, det er magiske men potente dråper. 
Det som driver meg er ikke pengene, det er mine WHY! Og hva mener jeg med det? Mine why er det som får meg opp om morgenen, som gjør at jeg er super motivert til å jobbe. Livet går opp og ned, og alle har vi dårlige dager. Men selv på dårlige dager har jeg oppriktig lyst å jobbe, for at mitt WHY er så strerkt; jeg har en brennende ønske om å gjøre en forskjell. #marinaexperience #grancanaria #puertorico #travel #doterra #lilalife #designyourlife #myboss #natural #team
 • - Remember when you wanted, what you currently have - På norsk er det ordtak; mye vil ha mer... I 2019 er målet mitt å bruke mer tid på å reflektere og være takknemlig for det jeg har og de jeg har i livet mitt. Fra å starte dagen med å sjekke nyheter og sosiale medier, skriver jeg dagbok og hører på en motiverende podcast. Oilpuller, drikker sitronvann og gjør meg klar for dagen.

Det er så lett å tro at ytre faktorer vil hjelpe på selvfølelsen og gjøre ting bedre. Men tro meg den må komme innenfra. Min erfaring er at mindre ting=mindre bekymringer, og det er de små tingene som gjør meg glad. Som å kunne sitte på trappen i Spania med ullester strikket av mamma, usminket, just living in the moment.

Jeg jobber daglig med å utvikle meg, men det er ikke drevet av at jeg vil ha mer, men av at jeg vil ha det så bra som jeg kan ha det i mitt liv. Være sjef over egen helse og samtidig motiver på min vei.

Hva har du i ditt liv som du er fornøyd med? Del med meg og tagg en eller flere som du er glad for å ha i livet ditt.

#marinaexperience #spain #grancanaria #reflection #lifequotes #natural #lovemarina
 • - Hurray for all amazing women today! Be proud og who you are and never forget that you are unique. Lets lift, support and empower each other. Hand stands for me means so much more for than just showing of with a picture. It symbolize something I am very proud of. In the roughest time of my life I needed something else to think of. It was so much noise and it was no room for meditation. Practice handstands became my meditation. This is 5 years ago, I survived, and almost nailed hand stands😅 Now its also room for meditation in my life. I turned pain into strenght. What are you proud of, share with me🤗 # beyou #grancanaria #unique #smile #handstand #yoga #selfempowerment #empowerment #strong
 • - I love to just walk around without a plan, explore, take photos and imagine the story «behind». That’s the best meditation I can get. All alone when the boys went shopping😅 What makes you smile and relaxed? #mogan #puertodemogan #grancanaria #meditation #silence #energy #sea #sunset #happy #smiling
 • Jeg er opptatt av å ivareta egen helse, men samtidig er jeg vel så opptatt av å nyte, leve og glede. Men det ene utelukker virkelig ikke det andre…
.
.
Alt handler om hvordan vi møter ting, tankesett, og YES det handler om å se muligheter og være kreativ. Jeg elsker chips, men jeg vil ikke spise vanlig chips, og grunnene til det er mange. Fettet det er stekt i inneholder mye omega 6 som trigger betennelser. Alt av smakstilsetninger, sukker, ja SUKKER, det brukes sukker i alle kreative varianter.
.
.
Det er alltid en løsning og 
her kommer oppskrift på…

LILA GRØNNKÅLCHIPS
Dette trenger du:
Grønnkål (gjerne økologisk)
1⁄2 ss nøytral kokosolje
Ingefærolje eller fersk ingefær
1 ss Kokosaminos
+ litt salt
.
.
Her kan du fint være kreativ og tilsette dine favoritter. Vet mange liker næringsgjær, og det sammen med litt sennep og hvitløk, yumm sier jeg bare!

Slik gjør du:
Vask og tørk grønnkål.
Ta bladene av stilken med en kniv, og kutt opp i biter.
Legg på et stekebrett, ha på overnevnte ingredienser, bruk fingrene og bland godt. Tørk i ovnen på 45-50 grader til kålen er blitt litt sprø, men samtidig litt seig. Så her er det lov å smake underveis i prosessen.
NYT!!!
#natural #kale #glutenfree #lilalife #snacks #healthyfood #stabilebloodsugar #hormones foto: @marthemolstre
 • - This is me summer 2008, just graduated yogateacher. I was happy but at the same time very unhappy. I realized that I still was sick after 20 years with eating disorder. In one month I lost 10 kilos as you can see on the next picture. But that was a turning point! Lilalife was born, and I was ready for å playful life. In my newest episode on my podcast, I share my story. How I turned, and made years of struggel to my strenght. Link to the episode in bio. Lots of love to you #lilalife #neverstopfighting #yoga #eatingdisorderrecovery #natural #positivthinking #podcast
 • - Ecstatic to be back @marinagrancanaria, really love to be here! I have shared some pictures on my story, and lots of you wonder where I am👉🏼#marinabayview #puertorico #spain #grancanaria #lilalife #marinasuites #marinagrancanaria #sailaway #comeabord #lovemarina #marinastripes
 • - Stockholm love! Takk for meg Stockholm og @marlenbakke @whatsbalance! .
.
.
Vi trenger virkelig ikke dra langt for helt andre «vibber» enn i Norge. En by som virkelig vibrerer, med et hav av ting å se og ikke minst så mange Lila alternativer. Naturlig mat, produkter og spiseplasser. .
.
.
Jeg er så takknemlig for at jeg turte stole på meg selv: sa opp sikker jobb, og fulgte hjertet. Jeg er sjef i eget liv og med hele verden som min arbeidsplass! .
.
.
Er du fornøyd? Elsker du det du gjør? Hvis ikke: husk du lever nå, design ditt eget drømmeliv. Jeg kan anbefale boken 15 laws of growht with @johncmaxwell, hørte boken på et blunk på @storytel.no Har tenkt å høre igjen og også kjøpe boken i papirform! Nå venter Las Palmas, hvor vi skal tilbringe vinterferien😍#stockholm #team #doterrateam #doterra #travel #lilalife #natural