Tags:    

Tilbake i Bodø etter 14 fine dager på Sunwing Side East Beach. Dagene har gått med til å lese, trene, gjøre yoga, soling, spise mye god mat og drikke god vin. Det skal sies at vi brukte litt tid til å finne god vin. Men tyrkisk vin laget på druen muskat var den beste vi fant.

 

Det er ikke alltid like lett å finne god mat på turistplasser, men med litt research på forhånd blir det enklere. Vi søkte på trip advisor og fant en fantastisk restaurant i Side, Ocakbasi, som ble besøkt mange ganger. Nydelig mat, avslappet stemning og hyggelig betjening. Hotellet vi bodde på hadde også en restaurant med utsøkt mat, Fino. Vi spiste grillede lammekoteletter, lammeskank, seabass med spinat og hollandaise (bedre saus til fisk skal man lete lenge etter), bouillabaisse, hummer og vi prøvde flere typiske tyrkiske retter som var super gode. Som tilbehør droppet vi ris og chips, og istedenfor fikk vi grillede grønnsaker, ekstra saus, eller dipper. Når vi snakker om dipper er haydari og antep ezmesi 2 høydare som må prøves.

 

Haydari

 

Ingredienser:

 

Tyrkisk yoghurt, gjerne upastaurisert

Rikelig med dill

1 fedd hvitløk

Litt salt og pepper

Olivenolje på toppen

 

Bland yoghurten med dill og hvitløk, smak til med salt og pepper. Ha godt med olivenolje over. Smaker best når den får stå litt i kjøleskapet før servering.

 

Dill kan erstattes med mynte.

 

Tyrkisk meze

 

Antep ezmesi

 

Tyrkia 2

 

Ingredienser:

 

3 store tomater

1 liten agurk

1 rød eller grønn paprika

1 løk

Halv bunt persille

Olivenolje

Eddik, jeg bruker denne

Litt mynte

1 ss tomatpuree

Smak deg frem med chili

Litt salt

 

Ha tomatene i kokende vann i ett minutt, ha de så i kaldt vann. Fjern skinnet. Kutt tomatene i så små biter som mulig uten å mose dem. Må gjøres for hånd. Kutt agurken, paprika, løk, chili og persille så smått som du klarer og ha det sammen med de hakkede tomatene. Tilsett mynte, olje, eddik, tomatpuré, salt og miks alt. Smak til med mer eddik og olje om du ønsker. Avkjøl før servering.

 

Smaker nydelig sammen med grillet lammekjøtt.

 

Følg meg gjerne på Instagram ,Lila_Life og Lilahelth.

 

 

IMG_4058

 

Smil fra

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - Husker du å leke? Viktig å leke, le, leve👯‍♀️ Jeg nærmer meg 7000 følgere og jeg er så takknemlig for at akkurat du følger meg på veien mot et lekent liv. Passerer jeg 7000 i dag hopper jeg til havs i kveld😂 Vil du se meg bade i isvann er det bare en ting å gjøre👉🏼dele🙋‍♀️ Alle som deler på sin story og tagger  @lila_life  er med i trekning av en peppermynte olje fra doterra, skriv gjerne : følg for en leken hverdag🙋‍♀️Og tradisjon tro, yoga i psysj😆 #yoga #life #laugh #livet #lilalife #selfie #yogadaily
  • - If it costs you your peace it’s too expencive- #lilalife #yoga #nature #visitnorway #visitbodø #elskerbodø #hiking #selfie
  • - Days like this! Moment like this! Totally love. Mange spørr meg mediterer du, JA når jeg går i fjellet. For meg slår det så og si alt, og jeg måtte spist 1 tonn fermentert kål, drukket 1000 liter KRAFT for at det skal være i nærheten i å måle seg helsemessig (for meg) Do what you love, it’s pure medicine!!!! #hiking #nature #gildeskål #lilalife #nature #life #chill #medicine
  • Yoga, is og «ballskjørt»👉🏼 det er lekent det👯‍♀️ Jeg har fredagsfølelsen, og «tyvstarter» helgen med en ny episode på podcasten👉🏼 Et lekent liv med Lilalife🥰

Oppskrifen på is finner du på lilalife.no, podcasten på Itunes, spotify og appene podcast (iPhone) og podbean for android💁‍♀️ #podcast #lilalife #dream #life #natural #playful #yoga #yogagirl
  • - I dag føler jeg meg litt sånn, jeg har fått min første ansatte i Lilalife, velkommen @barelittblogg 😍🌟
.
.
I 2017 sa jeg opp fast jobb i og sto på bar bakke uten en eneste krone i inntekt.

Siden da har jeg jobbet målrettet dag etter dag, og har faktisk ikke hatt ferie. Når du elsker det du gjør er overgangen mellom jobb og fritid glidene, and I Love it! .
.
.
I 2018 omsatte jeg ( Lilalife) for 1,5 millioner (og med er hjemmekontor er det lite utgifter 😅) Som jeg har sagt flere ganger før er det ikke pengene som driver meg. Men for å vokse, nå ut til flere, hjelpe flere er en inntekt avgjørende. .
.
Ref Boken 👉🏼Jeg skal fortelle deg en hemmelighet @petterstordalen « kanskje er det sånn at det er idiotene som tør å satse. Sånne som meg, som ikke helt har selvinnsikten til å innse sine egne begrensninger. Som ikke tenker ordentlig gjennom konsekvensene før man hopper utfor stupet»

Det er to store dager i livet den dagen du ble født og den dagen du skjønner hvorfor. Mitt hvorfor er min «dumskap» og driven for å nå ut med mitt budskap har gjort at jeg ikke har sett meg tilbake. Jeg har heller ikke tvilt og jeg vet at min reise og Lilalife akkurat har startet. .
.
Jeg gleder meg sånn til fortsettelsen, til å dele kunnskap og energi, inspirere, og kunne gjøre en forskjell for miljøet.

Podcasten har akkurat startet sin reise, og jeg lover deg mange spennende inspirerende gjester. Og gjett hvem som er min drømmegjest🌟? #followyourheart #followyourdreams #lifequotes#justdoit #lilalife #petterstordalen #podcast #work
  • « Your life is not permanent,
you are not stuck.
You have choices.
You are allowed to grow and change»

Til tross for sol og strålende vær i nord, ble det en rolig innedag på meg. Jeg er blitt mye flinkere å lytte til hva jeg trenger. I dag var det en rolig yogaøkt og å gjøre ting i et rolig tempo Line trengte.

Helse er ferskvare, og valgene man tar påvirker. Det er så lett å glemme og tenke at hey jeg takler alt😅

Dere vet jeg har skrevet om at jeg elsker vin, men at vin ikke elsker meg😆 Biodynamisk vin går faktisk ganske bra, men med cashew derimot😂

Jeg elsker cashewnøtter, men hey they don’t like me! Du har kanskje hørt om antinæringsstoff? Lektiner er en liten rakker, og et anrinæringsstoff som cashew er loaded med det (min flaks 🙃) Lektiner er planteproteiner som binder seg til visse sukkermolekyler på overflaten av celler.

Enkelt forklart disse trigger immunforsvaret, påvirker næringsopptak (negativt) og trigger slimhinnene i tarmen.. Og ja det er en sammenheng mellom lekk tarm, inflammasjoner og autoimmunitet. 
Og med 3 autoimmune sykdommer er det ikke så lurt å knaske cashew, eller peanøtter, noe jeg har gjort i helgen🙈 Jeg merker så og si en umiddelbar reaksjon, både fysisk og psykisk. 
Blir rett og slett litt smådeppa av cashew som jeg elsker så høyt😆😆😆 Lyst å lære mer om lektiner? Det er utrolig spennende👯‍♀️😍😍😍😍😍 #autoimmune #lectins #natural #lilalife #learningbydoing #upsanddowns #yoga #reflections #health #healthyfood
  • Jeg elsker livet! ⠀
Er livet mitt perfekt? Langt fra! ⠀
Jeg elsker livet!⠀
Har jeg utfordringer?⠀
Mange, og ja som de fleste møter jeg utfordringer hver en dag! ⠀
Men jeg har tatt et valg, å gjøre utfordringer til min styrke! ⠀
Livet går opp, og ned...⠀
Men hver dag er en ny start, og hvordan jeg og du velger å møte denne dagen har alt å si.⠀
Jeg har kastet opp mat og ditto følelser i mange år..⠀
Jeg har flere ganger tenkt at nå orker jeg ikke mer⠀
I perioder kuttet jeg meg selv⠀
Jeg har hatet livet⠀
Jeg har hatet Line⠀
De dagene er over!⠀
Jeg elsker livet!⠀
Men som med alt man vil bli god på, må man investere tid, energi og kjærlighet. ⠀
Jeg øver hver dag på å være en livskunstner, ⠀
og elske alle de små men åhhh så store tingene i livet.⠀
Jeg elsker livet! #life #lilalife #upsanddowns #lovelife #nature #hiking #nrknordland #bodø #visitbodo #elskerbodø
  • - Jeiii elsker fredag! Nyt dagen, vær en livskunstner! Og vil du lære mer om «hæren» som supporter hele deg, så er episode 8 på podcasten (link i bio) tilgjengelig nå i «alle kanaler» PS: se storyen på hva jeg nå, impulsivt og så digg på @larsenmatogvinbar 🙌🏼 #livsnyter #friday #lilalife #lovefood #bodø #glutenfree #dairyfree #naturalfood #love