Tags:    

Tilbake i Bodø etter 14 fine dager på Sunwing Side East Beach. Dagene har gått med til å lese, trene, gjøre yoga, soling, spise mye god mat og drikke god vin. Det skal sies at vi brukte litt tid til å finne god vin. Men tyrkisk vin laget på druen muskat var den beste vi fant.

 

Det er ikke alltid like lett å finne god mat på turistplasser, men med litt research på forhånd blir det enklere. Vi søkte på trip advisor og fant en fantastisk restaurant i Side, Ocakbasi, som ble besøkt mange ganger. Nydelig mat, avslappet stemning og hyggelig betjening. Hotellet vi bodde på hadde også en restaurant med utsøkt mat, Fino. Vi spiste grillede lammekoteletter, lammeskank, seabass med spinat og hollandaise (bedre saus til fisk skal man lete lenge etter), bouillabaisse, hummer og vi prøvde flere typiske tyrkiske retter som var super gode. Som tilbehør droppet vi ris og chips, og istedenfor fikk vi grillede grønnsaker, ekstra saus, eller dipper. Når vi snakker om dipper er haydari og antep ezmesi 2 høydare som må prøves.

 

Haydari

 

Ingredienser:

 

Tyrkisk yoghurt, gjerne upastaurisert

Rikelig med dill

1 fedd hvitløk

Litt salt og pepper

Olivenolje på toppen

 

Bland yoghurten med dill og hvitløk, smak til med salt og pepper. Ha godt med olivenolje over. Smaker best når den får stå litt i kjøleskapet før servering.

 

Dill kan erstattes med mynte.

 

Tyrkisk meze

 

Antep ezmesi

 

Tyrkia 2

 

Ingredienser:

 

3 store tomater

1 liten agurk

1 rød eller grønn paprika

1 løk

Halv bunt persille

Olivenolje

Eddik, jeg bruker denne

Litt mynte

1 ss tomatpuree

Smak deg frem med chili

Litt salt

 

Ha tomatene i kokende vann i ett minutt, ha de så i kaldt vann. Fjern skinnet. Kutt tomatene i så små biter som mulig uten å mose dem. Må gjøres for hånd. Kutt agurken, paprika, løk, chili og persille så smått som du klarer og ha det sammen med de hakkede tomatene. Tilsett mynte, olje, eddik, tomatpuré, salt og miks alt. Smak til med mer eddik og olje om du ønsker. Avkjøl før servering.

 

Smaker nydelig sammen med grillet lammekjøtt.

 

Følg meg gjerne på Instagram ,Lila_Life og Lilahelth.

 

 

IMG_4058

 

Smil fra

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
  • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
  • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
  • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg  her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
  • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
  • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
  • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
  • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto  #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle  #rsa_ladies #instagram #ig_nature  #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature  #royalsnappingartist  #mittlofoten