Glutenfritt Middag

Tradisjonsmat, fårikål.

Tags:

Høst og tid for fårikål, norges ubestridte nasjonalrett? Ikke bare er det nydelig, det er lekende lett å lage og ikke minst super sunt.

 

 

De siste årene har jeg virkelig fått øynene opp for tradisjonsmat. Næringsrik mat, som er naturlig dyrket og avlet fram. Slik våre forfedre gjorde det. Jeg velger kjøtt, fugl og vilt fra beitefora dyr. Det gir kjøtt og melk som inneholder mye høyverdig protein, mineraler og andre næringsstoffer , og en god balanse mellom omega-3 og -6 fettsyrer. Dyr som spiser kraftfor har et langt høyere inneholdt av omega 6.  Omega 6 er en betennelsesfremmende fettsyre som mange reagerer negativt på om de får for mye av den. Overdrevent inntakt kan føre til hjerteproblemer og leddsmerter.

 

Det er mye god næringen i bein og marg. Kraft laget av dette er skikkelig supermat. Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. I tillegg til å smake mye bedre enn ferdigkjøpe buljongterninger inneholder kraft viktige næring.  Så husk å “slurp” i deg margen fra fårikålbeinene.

Fårikål

Dette trenger du:

Til 4 porsjoner

1 kilo fårikålkjøtt

1 kålhode, ca 1 kilo

Hel pepper

Salt

Pepper

5 dl vann

 

Slik gjør du:

Kutt opp kål i biter. Legg kjøtt og kål lagvis, salte og pepre for hvert lag. Ha i noen hele pepperkorn og fyll opp med vann. La dette koke opp og la så småkoke under lokk til kjøtt er super mørt. Minst 2-3 timer.

Smil fra Line

 

Line Holdal

    1 COMMENT

  • HanneM september 20, 2018 Reply

    Nå får jeg vann i munnen, er veldig glad i fårikål. Må holde meg unna kål ei stund, så jeg må finne en annen vri. Har prøvd afrikansk lammegryte; godt, men det blir ikke helt det samme…

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
  • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
  • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life
  • - Ok now I’m in heaven. When someone ask me: what car do you have, I would probably answer it’s black. But I have always dreamed about Vespa. Vespa and Italy= I’m happy! - #amalficoast #amalfi #vespa #lilalife #italy #italy🇮🇹 #natural #travel #happy #vacation #piaggio #yogagirl #samsoesamsoe #levis #laurabellariva #40andfabulous
  • - Almost in heaven, Italy😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils #praiano #seetheworld #doterra #lilalife #yogagirl #yogainspiration
  • - When in Positano😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils
  • «There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is callad tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live»  #Dalai Lama #italy #amalfi #natural #naturallife #liveinthemoment #praiano
  • - Weekend means more time, and a perfect opportunity to do some prepping for the rest of the week. My blog is now update with my favourites - #weekend #prepping #natural #healthyfood #lilalife #cleaneating #doterra