Fisk, Skalldyr Middag

Torskekjaker med glaserte grønnsaker

Tags:  

Kontordag hjemme i dag sammen med Mio som koser seg på fanget mitt, smelt. Senere i dag blir det hælene i taket når jeg skal instruere Stram OppPuls, gleder meg. Nå har jeg ikke trent siden torsdag, så kjenner at hver en muskel og celle er klar for fysisk aktivitet.

Uken trening blir:

Mandag: Yoga/Stram opp puls

Tirsdag: Styrke

Onsdag: Yoga 30/jogg 30- her kreves det motivering-men skal gjennomføres

Torsdag: Styrke

Fredag: Fri

Lørdag: Yoga

Søndag: Tur

Torskekjaker med glaserte grønnsaker

Dette brukte jeg:

12-14 fiskekjaker

Smør

1 blomkål

Gul paprika

Squash

løk

Rødløk

Cherrytomat

Salt

Pepper

Sukrin

Tamari soyasaus

Lime

Slik gjorde jeg:

Satte blomkål på kok. Kuttet alle grønnsakene i strimler og freste på middels varme i cocosa. Samtidig stekte jeg torskekjakene på en annen panne i smør og hvitløk, smakte til med salt og pepper. Når grønnsakene var gylne tilsatte jeg litt sukrin, lime og soyasaus. Gir grønnsakene en utrolig frisk smak. Når blomkålen var mør, helte jeg av vannet, moste den med stavmikser og tilsatte hvitløk, salt, pepper og olivenolje. Her smaker det godt med fløte eller rømmer, noe jeg må unngå pga intoleranse.

Nydelig smakfullt, men ikke minst enkelt måltid. Perfekt på en mandag.

Smil fra

Line Holdal

  12 COMMENTS

 • Cathrin februar 7, 2011 Reply

  Nok en fin oppskrift som må prøves. Prøver å lage fisk annenhver dag og i dag blir det fiskeboller. Må ha en litt barnevennlig rett i dag. Har en datter på 2 1/2 som ikke er så glad i alle rettene med squash og blomkål som jeg har servert i det siste. Hun liker best tomat og agurk, og bittelitt brokoli (så lenge vi kaller det for juletre). Har gjort unna dagens treningsøkt med StepStyrke, så da blir det å studere oppskrifter og planlegge maten resten av dagen (er i barselspermisjon). Merker at jeg bruker veldig mye tid på å tenke på mat, hva jeg skal lage og hva jeg må handle. Har selv Cøliaki, mens samboeren min er allergisk for nøtter, rotgrønnsaker og steinfrukt og da tar det litt tid å finne alternativer som passer for alle, i tillegg til lillefrøkna som er litt skeptisk til noen grønnsaker. Føler jo at jeg «stjeler» litt av deg, med dine fine oppskrifter. Har bare prøvd ut lavkarbo en måneds tid, mer merker at blodsukkeret er mye mer stabilt, vekta går litt ned (sikkert litt drahjelp fra amming) og humøret på topp. Tusen takk for inspirasjon. Fortsetter å «stjele» oppskriftene dine til kokeboken din er i handel 🙂

  • line februar 7, 2011 Reply

   Du stjeler ikke, bare koselig at du lager mat fra lila, det liker jeg:). Etterhvert vil du bruke mindre tid på planlegging, tenking-det går seg til lover:). Flink liten frøken du har, liker jo masse. Stort smil

 • Hanne februar 7, 2011 Reply

  Puh, nå ble jeg lettet. Jeg leste du hadde skrevet en kommentar på en annen blogg: «Ser det er mange av oss bloggere som kaster inn håndkleet.» Jeg tolket det først som om du skulle slutte og blogge. Derfor ble jeg veldig glad da jeg så du ikke hadde noe slikt innlegg her 😉

  Jeg oppdaget bloggen din for noen måneder siden, men jeg har lest mye i arkivet. Du har mange flotte innlegg om viktige temaer. Personlig setter jeg stor pris på det du har skrevet om stress. Jeg er vel som mange unge kvinner i Norge i dag, ofte stresset, og du har skrevet mye innspirerende om hvordan man kan takle dette.

  Takk for en flott blogg, jeg håper du forsetter og skrive på i LANG tid fremover 🙂

  • line februar 7, 2011 Reply

   Åh så søt du er. Jeg slutter nok ikke:)

   Kommer nok til å skrive mer om stress, er en liten stressus. Jobber med å roe nedf, hi hi.

 • mm ja takk! elsker fisk!

  • line februar 7, 2011 Reply

   ME 2

 • Tine februar 7, 2011 Reply

  Hva er fiskekjaker?

  • Bente februar 7, 2011 Reply

   Det samme som torsketunger…?

   • line februar 7, 2011 Reply

    Kinnene på torsken:)

  • line februar 7, 2011 Reply

   Kjeken/kinnet på torsken, nydelig!

 • hannem februar 7, 2011 Reply

  Hvordan tilbereder du torskekjakene? Tar du av skinnet først, eller steiker du dem med skinnet på? Sitter og ser på 4-stjerners middag akkurat nå, han laga jordskokksuppe med stekte torskekjaker!

  • line februar 7, 2011 Reply

   Åha det skulle jeg sett:). Fikk kjakene uten skinn og klar til steking, ren filet. Nam

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7 og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
 • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
 • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
 • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living! Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
 • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
 • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
 • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍