Uncategorized

Tiden flyr

Dessverre er årets første samling snart over, tiden går så altfor fort. Har vært en artig og lærerik helg. Fredag snakket vi om drift og markedsføring av klinikk. Lørdag hadde vi besøk av hudlegen  Dr. Bjørn E. Bondevik. Han er den eneste hudlegen i Norge med spesialisering innen behandling av og forebygging  med vitaminer og mineraler, omtalt som ortomolekylær medisin. Utrolig spennende dag. I dag står overvekt med Jens Veiersted på planen, og Karin Hvoslef skal snakke om barn og overvekt.

Men nå er det helgens siste lunsj pause og kaffe på Barrista står for tur. Nyt søndagen, mulig det kommer et faglig innlegg sener på dagen. I mellomtiden kos deg med denne…

Smil fra

Line Holdal

  13 COMMENTS

 • god søndag til deg også 😀

 • Ingvild januar 30, 2011 Reply

  dr.Bondevik er flink, han har jeg gått hos i høst! Brukte preparatene hans også faktisk 🙂

  • line januar 30, 2011 Reply

   Ja han er dyktig:), fornøyd med preparatene? L:)

 • hannem januar 30, 2011 Reply

  Spennende. Håper du deler litt med oss «uvitende» etter hvert, dette høres interessant ut.

  • line januar 30, 2011 Reply

   Jeg skal dele, og forhåpentligvis lærer jeg deg masse til helgen:)

 • Elisabeth januar 30, 2011 Reply

  Spennende, ser fram til stadig nye innlegg fra deg med faglig tyngde. Utdannelsen høres virkelig spennende ut.
  Jeg har et spørsmål som jeg lurer på om du kan svare på, det gjelder fettsyrene omega 3 og 6. Har lest i bøkene til Dahlqvist og Litsfeldt (altså lchf) at mennesker ikke kan nyttegjøre seg disse når de kommer fra planter (ex linfrø) fordi de er kortkjedete. Og vi trenger de langkjedete, som kommer fra dyrerikt, som da evt. har spist disse kortkjedete fettsyrene.
  Hva da med linfrø-olje, eller Udo`s choice som det skrives så utrolig mye bra om. Sistnevnte er jo ufattelig dyr, så hvis det ikke er noen særlig vits vil det jo spare meg for noen penger…

  Har tenkt mye på dette, men finner ikke noe svar hos noen. Satser på deg, jeg:)

  • line januar 30, 2011 Reply

   Spurte mentoren min Jens om hans mening:

   Dette er den evige diskusjonen om planter eller fisk. Mennesker kan konvertere ALA til EPA, men delta 6 desaturase, som er det begrensende leddet, er lite effektiv. Derfor vil mennesker som er syke og underernærte ha bedre nytte av fisk, i alle fall i starten. Når balansen mellom omega 3 og 6 i kosten blir bedre og alle næringsstoffene er til stede, da vil kanskje kroppen kunne konvertere det lille som trengs for å balansere arakidonsyre og eikosanooider serie 2.

   Et av hovedargumentene for planteoljer, er at det er mindre miljøgifter enn i fisk. Udo mener at selv i konsentrasjoner ppm e det mange nok giftmolekyler i en fiskeoljedose til å skade kroppens funksjoner.

   Men husk at alle vil selge sine produkter. Da er selvfølgelig de best og alle argumentene går på å vise at de andre ikke virker like bra. Jeg er overbevist om at en blanding av fisk og planter er det optimale. Da får vi litt av alle fettsyrene som kroppen trenger.

   L:)

 • Kamilla januar 30, 2011 Reply

  Fikk lyst til å kommentere den Dr.Bondevik. Jeg fikk selv høre om han for noen år siden da jeg slet som verst med huden min (akne).
  Må innrømme at jeg ble svært lite imponert over både rådene jeg fikk og oppfølgingen/behandlingen. Jeg skulle liksom få en kostholdsplan basert på blodprøvene mine, og det fikk jeg. En plan iallefall. Uten å få svar på HVA jeg manglet eller HVA som evnt hadde med akne å gjøre. Planen var helt tydelig masseprodusert og kopiert opp. Altså antakelig en helt ordinær blodtypediett eller noe lignende.
  Dette betalte jeg den nette sum av 1400 kroner for + tid for å ta blodprøver. Kunne like gjerne bare googlet meg frem til den «spesialtilpassede dietten».
  Han må dessuten ha skiftet litt retning om deres to kostholdsfilosofier er like nå? Det var da helt ordinære brødskiver og havregryn i min «plan»?

  Kamilla

  • line januar 30, 2011 Reply

   Så synd å høre at du ikke ble fornøyd kamilla. Vet ingenting om hvordan han jobber. Det jeg vet er at han iallefall har fokus på hva fettsyrer kan gjøre med akne. Smil fra meg

 • Elisabeth januar 30, 2011 Reply

  Takk for svar, Line. Jeg vet jo at alle skal selge sine produkter, og på lik linje med at vi ble lurt til å bli «fettskremte» i flere tiår, er det sikkert noen luringer der ute som vil selge sitt uten at det er heeeeelt sikkert at det er det aller beste. Selv om det svir i lommeboka.Og i dagens mylder av varer blir det stadig vanskeligere å orientere seg. Men jeg støtter deg i din tro på at en sunn blanding er klokt, iallefall så lenge det er litt forskjell på hva som menes om saken.

  Har lyst til å fortelle hva jeg opplevde i går, da hadde jeg en dag med måling av blodsukker. Det så virkelig bra ut, og ca 2 timer etter lchf-lunsj var det på 4,9. Og plutselig endret situasjonen seg på jobb, det ble helt vanvittig stressende. Av en eller annen grunn målte jeg igjen etter en halv time med stress, og da var det på 5,4! Tenkte først at det måtte være feil, men så tenkte jeg at min egen kropp sørger for at jeg ikke stuper her og nå. Den mobiliserer med adrenalin og kortisol og sørger for at det hentes glukose fra leveren. Tenkte jeg riktig, min kostholdsekspert Line?

  Om det er riktig, syns jeg det var veldig interessant å se hva kroppen gjør i «krise». Riktignok kortvarig, men likevel superstress i kroppen. Tenkte på hva som skjer når kroppen lever med mye stress, og over lang tid. Og for de som stopper på platåer i vektreduksjon, så jeg jo at dette mobiliserer til sukker i blodet og dermed insulin i blodet,og så ytterligere stress og dårligere forhold i kroppen.

  Håper jeg ikke har bomma helt her:)

  • line januar 30, 2011 Reply

   For en smart forsker du er, og ja du har observert/tenker helt rett. Stress alene kan forhindre en vektreduksjon, nettopp pga at det du forteller. stresshormonnene påvirker utskillelse av glukose- som påvirker utskillelse av insulin- som lagrer fett, så har vi det gående..Så lenge man klarer å komme seg ned igjen etter stressende situasjoner sånn som du opplevde er det ok. det som tærer og er skadelig er om man aldri lander. Pust med magen og stress ned er dagens råd fra meg. stort smil:)

 • Elisabeth januar 30, 2011 Reply

  Yess, det var deilig, stort smil tilbake til deg:) Det ga en skikkelig boosttil forståelsen av kroppens funksjon å se det så tydelig. Takk for svarene, snille du:)

  • line januar 30, 2011 Reply

   Ja er det ikke deilig å skjønne sammenhengene, og bare hyggelig å hjelpe:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Tenk å få avslutte min første LILAretreat med dette😍For en uke, og ja det blir tur til neste år også. Påmelding fra neste uke - #lilalofoten #lilalife #lofoten #lofotenislands #liveterbestute #reinebringen #reine #topptur #toplpfotenphoto #nofilterneeded
 • - Feel so blessed. I could never think of a better way to celebrate my birthday. Lofoten, hiking, with the best people ❤️- #lilalife #lilaretreat #liveterbestute #henningsvær #lofoten #festvågtinden #hi
 • - Friends @bubbulett #sommersus - #bodø #friends
 • - Dette bildet tok jeg i Henningsvær for 1 år siden. Jeg var «nyforelsket» i oljene, og nøt herlige dager i Lofoten. Om 5 dager skal jeg tilbake, til en hel uke med fjellturer og yoga. Jeg har fullbooket tur og gleder meg så vilt! Og om mulig enda mer forelsket i oljene😅On Guard er en oljeblanding som jeg bruker for å støtte immunsystemet mitt, I LOVE IT ❣️I tillegg er den perfekt til å vaske sminkekoster, oppvaskbørste med. Den gjør meg glad. 🌿I juni får alle som blir med via family kit en ekstra: ➰On Guard ➰On Guard tannkrem ➰On Guard halsdrops 🌿 ➰Ved å bestille oljene via meg får du 25-30% avslag, jeg blir din veileder og du får fantastiske oljer. Mer info i bio. 🌿Du kan også sende meg en Mail line@holdal.no ➰For deg som har egen oljekonto, får du alle On Guard produktene ved PV over 200😍🌿
 • - Love Bodø, but hello Oslo love you too - #Oslo #summervibes #summer #loveoslo
 • - Hell yeah, ITS happy time when the temperature finally got above 20 degrees - #bodø #visitbodo #liveterbestute #happy #lilalife #elskerbodø
 • - Finally a summerday in North, celebration at my favourite spot🤪-
 • - Hva gjør deg mest glad? Hva husker du best av det du gjør og opplever? Mitt tips gjør mer av det, av det som gjør deg glad. Denne dagen er spikret inn på cellenivå, og den er med meg resten av livet. For en fin dag vi hadde @gryhammer @melissa_spania @duggurd , og resten av alle de flotte damene ❤️ Sees vi snart?