Uncategorized

Tid for bær

 

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Og en sen start på sommeren gjør at vi kan kose oss med bær langt utover september. Bær er sunt, proppet med viktige vitaminer, mineraler og antiksidanter, så smaker det så godt.  Ikke noe er vel hyggeligere enn å rusle innover i ”blåbærskogen”, sette seg ned i en tue og spise seg mett.  Kan man i tillegg kose seg med noen av fjellets gull, multen, må jo lykken være fullkommen.

Mulighetene er mange bringebær, blåbær, rips, solbær, stikkelsbær,  mange ”skatter”, som kan brukes til så mye.  Man kan lage syltetøy, desserter, smoothie, og ikke minst fryse ned så man har utover høsten og vinteren. Jeg bruker solbær fra egen hage når jeg lager rødkål til jul. Og ingenting smaker bedre enn hjemmelaget multesyltetøy  i desserten på juleaften.

Her kommer tips til en enkel deessert med bringebær og blåbær.

 

Dette trenger du:

 Til  4 ”småsultne”

Bær

1 pk Kesam ( hjemmelaget yoghurt er et glitrende alternativ)

1 dl fløte

2 never Valnøtter

2-3 ts honning

Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Rist valnøtter på middels varme i en stekepanne til de er blitt gyldne. Avkjøl litt og  ha honning over nøttene. Bland. Rør inn ca 1 dl fløte sammen kesam, gir en herlig fyldig smak.  Finhakk sjokolade. Bland kesamblanding, bær og nøtter. Topp med finhakket sjokolade. Vips en fristende, sunn, god dessert på null komma niks.

 

Melkefri yoghurt.

Alle varene er levert av Eurospar på Trekanten.

 

 

 

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.