Kraft Lunsj Middag Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Surdeigspannekaker, verdens beste?

Tags:

Etter at jeg i 2003 begynte å kutte ned på sukker, har jeg vært svært ivrig og engasjert for å finne alternative løsninger. Jeg har stort sett vært fornøyd med resultatene , men mine største kritikere (barna mine) har ikke vært nådig i sin dom, det ble ofte æsj æsj æsj. Og jeg ble sittende med snop, kaker, kjeks all by myself. Hjelper ikke stort på at de er et sunnere alternativ da … ;). Noe som resulterte i denne «legendarisk dårlige juledansen» her, ler meg ihjel. Eneste kommentar, dette var litt flaut…Spot on, målet var å få frem litt latter hos alle og enhver.

Men nå er vi begynt å bli litt mer enige, takk for det. Og disse surdeigspannekakene med tidenes beste ertersuppe faller i smak hos alle. Dette blir morgendagens middag!

Her alternativene vi bruker istedenfor sukker hjemme hos oss:

 • Kokossukker
 • Lønnesirup
 • Honning
 • Daddelsukker og sirup
 • Litt stevia

Surdeigspannekaker med hjemmelaget ertersuppe

IMG_9022

Dag 1:

Ta 3-4 ss med fin surdeigstarter bland med 5 dl vann og spe på med siktet speltmel til det er blitt litt tykkere enn en vanlig røre. La dette stå på benken til dagen etter.

Dag 2.

Visp 3 egg med ønsket søtning, spe på med fløte eller ferskmelk, evnt litt vann. Rør så inn sudeigsblandingen. Prøv deg frem til du får rett smak og konsistens. Jeg hadde i et par ss med kokosmel og litt salt. Stek pannekakene som vanlig i rikelig med klarnet smør.

Dette er så godt, heller ikke feil med bacon på 😉

IMG_9019

Lines ertersuppe.

IMG_9020

Legg gulerter i bløt over natten i rikelig med vann. Skift vann dagen etter, kok opp, og la koke til ertene er myke. Plukk vekk tomme «skall» som flyter opp etterhvert. Jeg hadde i godt med kjøttkraft, saltkjøtt og spekk. Utrolig godt til pannekakene.

 

Fortsatt god advent, ønskes fra Bodø

IMG_9055

Smil fra

Line Holdal

  10 COMMENTS

 • Gry Hammer desember 12, 2017 Reply

  Dette er noe av det beste jeg får! Synes også det er genialt å justere konsistens med kokosmel i etterkant, suger utrolig mye væske om man har en for bløt røre. Jeg bruker forresten dobbelt så mange egg som du når jeg lager pannekaker. Jo flere egg, jo tynnere pannekaker kan jeg lage. Mannjen er allergisk mot tykke pannekaker 😉

  • Line desember 12, 2017 Reply

   Ahh da skal jeg kjøre på med egg. Ikke mange sjanser jeg har til å få i Noah egg, så må jo benytte anledningen. Alle i familien digger dette, jummmmmm <3. God jul Gry 🙂

 • Line V desember 12, 2017 Reply

  He he, du er nå skjønn. Du fikk fram smilet mitt iallefall:) Som din tidliger Aerobic lærer, synest jeg du var flink

  • Line desember 12, 2017 Reply

   He he, bra at ikke «movsa» va helt bortkasta :). Og jeg hadde jo verdens beste lærer <3. God jul fine Line, håper vi sees snart. Klem

 • Line V desember 12, 2017 Reply

  Hele teksten kom ikke med. Sa også at håper vi ses snart. Goklem

 • Alex desember 12, 2017 Reply

  Line, det der ser supergodt ut. Flink du er! Kos dere i dag!

 • Ellinor desember 12, 2017 Reply

  Hei ! blir ertesuppe på meg i dag med ringerikserter ,en urnorsk gammel ert med lange tradisjoner 🙂 skal ta med en pakke til deg når vi ses i Spania i april ,snuppelupp 🙂

  • Line desember 12, 2017 Reply

   Så digg :), og takk søteste. Gleder meg til vi sees 🙂

 • Therese desember 12, 2017 Reply

  Takk for god oppskrift! Dette ble en super middag. Sønnen i huset trodde ikke sine egne ører når jeg sa vi skulle ha pannekaker til middag. Det har aldri skjedd før her i huset. (Jeg får vondt i magen av mel-mat) Jeg sa ikke til noen at det var surdeig i pannekakene, og ingen kunne kjenne det på smaken heller 🙂 Jeg brukte 6 egg i røra. Hjemmelagd ertesuppe har jeg aldri smakt før, men det falt også i smak, så jeg må ha fått det til 😉

  • Line desember 12, 2017 Reply

   Så suverent 🙂

   Så koselig med slike gode tilbakemeldinger.

   Ønsker deg en magisk dag 🙂

    

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten