ARTIKLER RÅD

Superkvinnens fall?

Jeg henger regelrett i løse luften over Hudson Bay i et Delta fly, 2850 kilometer unna sluttdestinasjonen, etter 30 timer på reise, og en ekstra uforutsett overnatting i Paris….

 

Små, STORE gleder. Smakte fantastisk godt med hjemmelaget Bounty når jeg ufrivillig havnet i Paris.

 

Den siste tiden har jeg følt meg som en superwoman, en som kan rekke over alt og klare alt! På 1 ½ år har jeg gått fra å være 100 % sykemeldt til å nå jobbe fulltid med det jeg elsker over alt, ha masse energi, og generelt være fornøyd med livet. Jeg elsker rett og slett tingenes tilstand…

 

Etter mange år på minussiden har jeg så mye jeg vil ta igjen, utrette, så mange jeg vil hjelpe, for jeg har jo klart å «leve meg frisk» fra autoimmune sykdommer, angst, og insomnia. På noen uker har jeg hatt et stort foredrag i Bodø, foredrag på Sørlandet, Stavanger, nå på vei til USA, neste uke Italia. Innimellom dette er jeg mamma, valpeeier, trener, vasker skitne sure klær, lager mat, sånn som alle gjør. Jeg blir faktisk svett når jeg leser det..

 

Er du flink å følge intuisjonen din? Jeg er blitt flinkere, men min erfaring er at jo mindre jeg er i kontakt med meg selv, pusten min, rett og slett mitt eget nervesystem,  jo vanskeligere blir det. Intuisjonen min prøvde sette en stopper for USA turen, men jeg valgte å neglisjere signalene.

 

Noen ganger går ting bare på skinner, du kjenner flyten. Denne reisen har vært alt annet en «smooth», forsinkelser, kansellering, matløs (ja for når flyet hvor jeg hadde bestilt glutenfri mat ble kansellert, hadde de ikke et alternativ på den alternative reisen på 10 timer) Fra å ha sete med midtgang ble jeg flyttet mellom to menn, perfekt når systemet er stresset. Hva skjer under stress? Jo fordøyelsen settes ned, men du må tisse desto mere. Herlig når du sitter lenket mellom to som sover. Mens du selv ikke klarer sove og på toppen av det hele begynner å fantasere om at nabomannen er en terrorist. Nok et bevis på at systemet mitt er litt overopphetet, angsten er på besøk.

Ha ha ler godt når jeg ser bildet. Halve flyreisen trodde jeg han hadde skjulte intensjoner. Rar oppførsel og veldig stresset. En ting å gjøre: kommunisere. Jeg spurte rett ut, alt ok? Han var bare veldig sliten etter reise fra India, og plutselig ble vi venner 🙂

 

Har jeg lært noe?

Ja helse er ferskvare, og ingen er uovervinnelig. Og uansett hvor balansert vi er det grenser for hva som er lurt å usette kroppen for. Jeg gleder meg som en gal til dagene i USA, misforstå meg rett. Men jeg vet at jeg hadde fått mer ut av dagene om jeg hadde gjort det litt letter for meg selv:

 

 • Mer Ro i forkant
 • Reise ned noen dager før og gjerne være et par dager etter. Når du reiser såpass langt trenger kroppen tid til å omstillet seg, det påvirker heel oss.
 • Velg en «rolig» reiserute, noe jeg anbefaler alle
 • Hvis du blir dårlig av mat som du finner på flyplasser og fly, ha med deg gode alternativer. Det har jeg hatt, og det har gjort en kjip reise bedre. Jeg hadde med eget brød, hjemmelaget bounty, 85 % sjokolade, fleskesvor, og masse eteriske oljer ( og de er blitt brukt flittig)

 

 

Ok så hva nå? Jeg har hatt en «bedritten start», og systemet mitt er litt ute av kurs. Jeg har også mistet en av tingene jeg hadde gledet meg aller mest til, siden jeg ankommer en dag etter planen. Jeg kunne latt dette psyket meg ut, og tenkt at turen ødelagt. Nei, nei, nei, nå har jeg trosset intuisjonen, regelrett hatt en humpete start og reise. Selvfølgelig skal jeg gjøre det beste ut av hvert sekund her nede. Hver dag er en ny start, og nå når jeg lander starter jeg med blanke ark. Jeg må kanskje senke tempoet litt, ta ekstra vare på Line. Men det har  tenkt å gjøre fremover og programmet for 2019 kommer ikke til å bli så tett. For skal jeg kunne fortsette å hjelpe andre, må jeg først ivareta meg.

Status the day after :

Jeg rakk deler av opplegget jeg hadde gledet meg til, og det var som forventet fantastisk. Jeg har sovet som en stein i 9 timer, jeg smurte godt med serenity under fotsålene og tok en kapsel med serenity. Avlyst alle planer i dag for å ivareta Line med hvile, mat og yoga, for så å være klar for Convention som starter for fullt i morgen. Jeg gleder meg!!!!

Og det finnes ingen supermenn- eller kvinner, vi er alle «bare» mennesker» som trenger at vi tar vare på oss selv. Livet går opp og ned, dette var ikke et fall men en bump i veien. Som i det store bildet bare vil gjøre meg sterkere!

PS: en liten videosnutt fra kvelden i går, klikk på link.

IMG-5995

Jeg er så glad jeg fikk med meg deler av dette 🙂 Jeg fikk gått litt i fjellene og møtt de nydeligste menneskene.

XOXO

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍
 • - Grateful/ takknemlig! - Høres muligens ut som en klisje. Men vet du hva det vi forteller oss selv er ekstremt kraftfullt. Den limbiske delen av hjernen vår lagrer minner og følelser, med enkle grep kan vi omprogrammere og bli mentalt sterkere. Hvordan?
💁‍♀️
Hver morgen eller kveld skriv ned 3 ting du er takknemlig for. Når noe negativt skjer (livet går sjelden som planlagt🤣) minn deg selv på hva som et BRA! Deal med situasjon og gi slipp der og da 👯‍♀️
💁‍♀️
Hva er du takknemlig for? 💁‍♀️
And remember YOU🌟are ENOUGH🌟
#youbeyou #lilalife #positiv #life #grancanaria #strong #mentalhealth #mental #natural #naturallifestyle
 • Ohhhh my it’s fun in the sun! Som dere kanskje har sett på instastoryen min er jeg ikke redd for inntaket av matvarer med kolesterol. At kolesterol er farlig for oss er en ren myte! Kolesterol er faktisk livsviktig og for at vi skal klare å danne D vitaminer ( som faktisk er et hormon) trenger vi kolesterol. En annen viktig faktor: solkrem hindrer dannelse av D vitaminer i huden. Selv bruker jeg ikke solkrem overhode. Litt kokosfett som har naturlig faktor i seg ellers er jeg begrense tid i sollys.
.
.
Fra i morgen kommer jeg til å ha mer fokus på hva maten vi spiser og måten vi lever på påvirker oss. Da tenker jeg hormonbalanse, immunsystem, nervesystem, rett og slett hele deg.
.
.
Jeg anbefaler deg som ønsker å ta grep og bli med på en varig endring å følge meg og deretter bli med på HOTDETOX. 28. januar - 4. februar og få en skikkelig boost som styrker hele deg! Link i bio. XOXO ernæringsterapeut Line -Lilalife 👉🏼42 og mer VITAL enn ever, er du klar?👯‍♀️
.
.
Tagg gjerne en venn som du tror vil ha nytte av tipsene mine❤️
 • Let’s play 2019! #yoga #naturallifestyle #grancanaria #lilalife #play #fun #travel
 • - Mørketid kan være utfordrende, jeg fant løsningen👉🏼stakk til #grancanaria 😍 Gleder meg til en uke med lys, masse yoga, møte far og mor som bor her nede på vinteren, og resten av slekten som også har emigrert hit. Turen ble bestilt dagen før Linus brakk beinet, og uten muligheter til å avbestille. Heldigvis ble det ikke operasjon, og «pappa» er mellom to jobber og kunne være hjemme denne uken. Alt ordner seg for snille piker, rett og slett feiltastisk(mitt nye favorittord) @aimeecicilie 😘 #lilalife #yogalove #sun #travel #travelalone #nokids
 • Jeg har aldri vært et utpreget dyremennesket, det var helt til jeg møtte Linus. Han er absolutt det beste som har hendt meg i 2018, og på mange mange år. Han har gjort en STOR forskjell i livet mitt, og jeg kan ikke sette ord på hvor glad jeg er i han. Vi fikk ingen god start på 2019, Linus ble redd raketter og hoppet ut fra armene mine😔 Nå er vi hos dyrlege, Linus har knekt en fot og jeg er helt knust.
 • Om jeg måtte velge tre oljer som jeg kunne ta med til en øde øy hadde det blitt Frankincense, peppermynte og lavendel. Kunne jeg velge kun en, da hadde det blitt
👇🏼
Frankincense, også kalt virak👉🏼 The 👑of the oil. En eterisk olje som utvinnes fra Boswellia treet. Jeg har mange oljer, men dette er oljen jeg bruker hver eneste dag, og flere ganger om dagen. Hvorfor?
.
.
👉🏼Fantastisk for immunsystemet
👉🏼Cellefornyende
👉🏼Støtter nervesystemet
👉🏼Støtter fordøyelsesystemet
👉🏼Sterk antikosidant
👉🏼Fantastisk for huden
.
.
Selv bruker jeg frankincense daglig i hudpleien min, og jeg ser en merkbar endring på linjer, pigmentflekker og arr. Den er i tillegg helt fantastisk på alt av irritert hud, brannsår, og utslett. Frankincense inneholder 75% monoterpener, sesquiterpener, monoterpenoler og sesquiterpenoler. Disse stoffene er veldig antibakterielle og gjør at oljen virker så legende som den gjør.
.
.

Frankincenseolje blir også kalt Olibanum Olje eller Oil of Libanon og er faktisk ansett som en hellig olje i Midtøsten. Bruken av denne oljen daterer tilbake til egyptisk tid. De brukte den for røkelse, hudpleie og mageplager. Oljen nevnes faktisk hele 52 ganger i bibelen.
.
.
Emosjonelt er dette også en kraftfull olje, siden i september har jeg fulgt en «protokoll» hvor jeg har brukt frankicense flere ganger daglig . Jeg merker også selv her en STOR endring, jeg føler meg rett og slett veldig balansert.
.
.
Enkelt forklart er dette en olje som høyner vibrasjonene dine. Den hjelper deg å se ting med «nye øyne», et mer positivt blikk. Samtidig er det en veldig beskyttende olje, som er god å ha i en selvutvikling.
.
.
Vi lever i en tid der vi stort sett har alt, og hvor vi virkelig må tenke oss om når noen spør om hva vi ønsker oss i julegave. Hadde jeg ikke hatt oljer hadde dette virkelig vært min drømmejulegave. En gave som støtter deg og familien både fysisk og emosjonelt, lykke!
.
.
Kjøper du oljer via meg får du tilgang til min medlemsgruppe og jeg blir din veileder. Mer info i bio😍
.
.
Vil du vite mer om peppermynte og lavendel?
 • - I embrace and love you mother nature! Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten mine daglige turer, det gir meg RO, STYRKE(mental detox) og ENERGI! En sterk kontrast til kjøpesenter og butikker🙈
.
.
Men noen ganger må man handle og i dag var dagen🤪 Planen var å lade opp med rolig tur for så å være klar, relaxed og jordet til innkjøp og å spise ute....
.
.
Nesten nede glad og fornøyd kommer jeg på at ååååå NOooo jeg har glemt en hjemmestrikket gave på toppen. Ser på klokken den viser 12:12. 18 minutter på meg for å rekke sønnen min som skal kjøres i kirke, og deretter @heirini som skulle rekke et fly til GC...Klart jeg klarer det, normalt bruker jeg 40-50 minutter.
.
.

Rakk alt men langt fra så relaxed og jordet som jeg ønsket😂 The reality sucks, jeg hadde tidenes hodepine og lavt blodsukker (noe jeg ikke kan huske å ha hatt. Og ja stress påvirker blodsukker🤪)
.
. 
Jeg kan ikke huske sist jeg tok smertestillende, brukte det selv ikke da jeg brakk foten , eteriske oljer gjør susen. Men i dag «trengte» jeg både ibux og paracet 🤣
.
.
Konklusjon: 
1. Mensen og stress=👻
2. Superwoman finnes ikke, og det er ikke et mål å være superwoman. I dag burde jeg innsett egne «begrensninger»
3. Noen ganger er ibux/paracet «lifesafers» .
.
Selv om målet mitt utelukkende er å benytte meg av naturens skattekiste.. I form av turer i skog og mark, naturlig mat, og oljer. Men helt klart med lavere skuldre enn i dag..På tampen må jeg bare (🤕), blir uvel av Julehysterien som herjer🆘 Hva tenker du?