Tags:   

Søtpotet er både sunt og godt, og kan lages på så mange forskjellige måter. Den kan bakes, lages som chips, eller mos. Jeg digger å blande søtpotet og blomkål når jeg lager mos.

Ha halvt om halvt med søtpotet og blomkål, kok til de er møre. Hell av vann, mos med stavmikser og tilsett smør (elimineres på AIP) eller litt kraft. Smak deg frem med ønsket krydder og litt kvalitetssalt må til .

Bakt søtpotet

Vask søtpoteten godt og stikk flere hull i den med en gaffel. Legg den i en ildfast form og bak i midten av ovnen på 225 grader i ca 30 minutter (snu den gjerne etter halve tiden). Ta den ut, skjær hele i to. Potetene kan fylles med det du måtte ønske, eller bare brukes som tilbehør.

PS: Søtpotet inneholder mindre stivelse enn vanlig potet, og er også et bedre alternativ for oss som har autoimmune sykdommer da potet er endel av søtvierfamilien. Vil du redusere innhold av stivelse kan du feks lage søtpotetmos dagen før, oppbevare i kjøleskap og over natten omdannes mye av stivelsen til fiber. Dette er super næring (prebiotika) til de gode bakteriene i tarmen din 🙂

Her får du fremgangsmåte til hvordan lage Lila søtpotetchips som blir crispy og god.

Så enkelt lager du nydelig, sprø og sunn søtpotetchips 🤗💕PS : arrowroot kan erstattes med maizenna 😊( ikke like sunt, men mer tilgjengelig)

Publisert av Lilalife 4. september 2017

Søtpotet funker veldig bra som bare snacks, oppskrift finner  du hos flinke Maren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYT helgen! PS2: noen som vil ha oppskrift på søtpotetbrownie?

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.