Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Sjokoladadefondant og litt til

Tags:   

Himmel og hav for en helg. Influensa, omgangssyke og barn forlot huset på fredag- så da var det plutselig bare meg og Bjørn igjen. Hva gjør man da?

Lager blant annet dette.

Slapper av, sover, lager mat, spiser masse god mat, trener litt. Utrolig deilig! Fredag var vi ute med jobben til Bjørn å spiste en herlig 3 retters, og i går koste jeg meg skikkelig på kjøkkenet! Gikk til innkjøp av denne kokeboken:

En bok som passer meg PERFEKT, med masse inspirasjon, og tips. Men uten fastsatte mål, de som meg er enige om at suksessen ligger i å SMAKE seg frem til den rette sammensetningen. Vet man hva man trenger, teknikkene og fremgangsmåte kan man ikke annet enn å lykkes. Inspirert av boken poppet disse 3 rettene opp:

Sjokoladefondant

Du trenger:

(4 porsjoner)
50 g smør, + litt ekstra til smøring av formene.
Litt kakaopulver, til formene
50 g mørk sjokolade, 70%
1 egg + en eggeplomme
1 ss sukker
1-2 ss sukrin, ettersom hvor søt du vil ha den
30 g spelt eller jyttemel(glutenfritt)

Slik gjør du:
Smør formene innvendig og dryss litt kakaopulver.
Smelt sjokoladen sammen med 50g smør på svak varme. Rør så du får en jevn blanding.
Ha egg, eggeplomme, sukker og sukrin en bolle, visp med en håndmixer til det er lyst og luftig.
Vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott el.l, og sikt deretter melet over og vend inn dette også.
Fordel «røren» mellom de fire formene.
Stekes i ovnen i 7-10 minutter på 180 C. Servér fordantene som de er rett fra ovnen, eventuelt med litt iskrem og/eller friske bær eller frukt.

Som dere ser bruker jeg litt sukker, igjen fordi både mann og barn ikke er glad i sukrin smaken. Selv synes jeg resultatet blir mye bedre når jeg får litt sukker i. Tåler du ikke melkeproteiner kan smør erstattes med ghee(klarnet smør)

Oppskrifter på resten kommer etterhvert. Ønsker deg en super søndag.

Line Holdal

    8 COMMENTS

  • Happy februar 19, 2012 Reply

    Hei du;o) Det er jo ganske mange som ikke liker sukrin smaken.. Men ville det ikke vært bedre og bruke kokos sukker i steden for vanlig sukker? God søndag til deg;o)

    • Line februar 19, 2012 Reply

      I forhold til vitaminer og mineraler ja, og sunnhet. Sukker er kun tom energi, men når det er snakk om så små mengder plager det ikke meg. Har enda ikke kjøpt kokossukker, men skal absolutt teste det. Fungerer det til eggedosis? Det var det jeg brukte ss med sukker til. L:)

  • Frida februar 19, 2012 Reply

    Holy moly Line! Dette ser aldeles fabelaktig fan-tas-tisk ut! Lagrelagrelagre! Så utrolig flink du er!

    • Line februar 19, 2012 Reply

      Tusen takk Frida, gjett om vi koste oss. Cava til forretten, tørr italiensk hvitvin til den pannestekte skreien og italiensk rødvin til desserten. Var helt oppslukt i kokeboken, og leste om posjering, brasering and you name it til langt på natt. Det er jo såååå GØY!

  • Sukkerspinnengelen februar 19, 2012 Reply

    Så herlig – og lekkert 🙂

    Det pleier å bli eggedosiskonsistens uten sukker. Trur ikke man trenge sukker? Jeg har laget det med sukrin og det funka fint.

    • Line februar 19, 2012 Reply

      Takk.

      Hjelper ikke at sukrin fungerer når ingen andre i familien enn meg liker sukrin. Men med litt sukker til balansering liker de det:)

  • Sandra februar 19, 2012 Reply

    Lagde denne sjokoladefondanten i kveld! Ble utrolig vellykket. Stekte dem i 8minutter bare. TAKK for super oppskrift =) Og ikke minst en kveld uten å bli uggen i magen(fruktosem.)

    Supersmil fra Sandra

    • Line februar 19, 2012 Reply

      Så herlig, !!!! :). Nå fikk jeg lyst på sjokoladefondant gitt:)))

Legg igjen en kommentar til Sandra Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
  • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
  • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life
  • - Ok now I’m in heaven. When someone ask me: what car do you have, I would probably answer it’s black. But I have always dreamed about Vespa. Vespa and Italy= I’m happy! - #amalficoast #amalfi #vespa #lilalife #italy #italy🇮🇹 #natural #travel #happy #vacation #piaggio #yogagirl #samsoesamsoe #levis #laurabellariva #40andfabulous
  • - Almost in heaven, Italy😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils #praiano #seetheworld #doterra #lilalife #yogagirl #yogainspiration
  • - When in Positano😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils
  • «There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is callad tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live»  #Dalai Lama #italy #amalfi #natural #naturallife #liveinthemoment #praiano
  • - Weekend means more time, and a perfect opportunity to do some prepping for the rest of the week. My blog is now update with my favourites - #weekend #prepping #natural #healthyfood #lilalife #cleaneating #doterra