FAVORITTER Middag Småmat, Tapas

Sennep og honningmarinerte kyllinglår.

Tags:  

Etter at jeg fikk svar på prøvene til Noah om at han blant annet ikke tåler melkeprodukter og gluten har jeg vært i full aktivitet på kjøkkenet. Det er blitt produsert opp melkefripesto(som jeg bruker på brød, til middagen etc), for å sette smak og samtidig passe på at Noah får i seg nok fett. Jeg har laget nøttesnacks, som jeg først bløtlegger, langtidssteker på 40-50 grader til de er blitt litt sprø, og så surrrer lett i klarnet smør og tilsetter kvalitetsalt. Nydelig, og sunt snacks..

Nøtter som ligger i bløt.

Melkefri pesto

Men det skal sies at jeg klarte å svi av flere poser med nøtter i går, tror dere jeg var fortvilt eller. Glemte at nøttene sto i ovnen, satt opp tempen til noe annet og vips var det gjort. Ja som du skjønner jeg kan være SVIMMEL..

Jeg har bakt opp brød, klarnet masse smør og laget en mm mmm så god middag!
Matvrak og svimmel, hey thats me:)

Kanskje du får litt inspirsajon til dagens middag.

Lines kyllinglår

Dette brukte jeg:

Kyllinglår fra Jacobs

Marinade: 

2 ts dijon sennep

2 ts tamari soyasaus

1 ss klarnet smeltet smør

Litt sitron

1-2 ts økologisk honning

Nykvernet pepper

Marinerte, lot det stå i kjøleskpa i noen timer . Deretter på kjøkkenbenken minst en time før steking.

Marinert.

Stek kyllinglårene i klarnet smør til de er blitt gyldne og sprø på begge sider. Så kan man enten la dette stå på pannen å putre under lokk til kyllingen er gjennomstekt, ca 10 minutter, eller steke dem i en ildfast form.

Tilbehør:

1. Surret rødløk, fenikkel, gulerot, squash og brokkoli som jeg hadde kuttet opp i relativt små biter. Tilsatte sitron, noen ss tamari, 1 ss sennep, par ts honning som jeg rørte rundt grønnsakene. Hadde så ca 1 dl vann og kokte saus av dette. Smak til med salt og pepper.

2. Sellerirotmos. Kutt sellerirot i biter, kok til bitene er myke. Hell av vann, mos med stavmikser. Tilsett godt med klarnet smør eller vanlig smør om du tåler det. Smak til med salt og pepper, evnt gode urter.

Smil fra

Line Holdal

  4 COMMENTS

 • HanneM august 22, 2012 Reply

  Her var det mye snadder. Har heldigvis unger som er glade i å smake på og prøve nye ting, og som tåler det meste. Hadde besøk i sommer av ei jente som er veldig allergisk, og som tror hun tåler veldig lite av \»ordentlig\» mat. Men hun spiser det meste av godteri og mat som vi sjelden har (brus, hamburgere og ferdigpizza). Synes slike besøk er ei utfordring og tror jeg har vært litt heldig med egne unger, men det er også et spørsmål om bevisstgjøring. Jeg lager mye fra bunnen av, og det er lite spesialbehandling, bortsett fra litt fullkornprodukter og av og til. Tror jo at et strengere \»kostholdsregime\» også kan hjelpe på allergier. Men er litt i tvil om både melke- og melprodukter, så den testen du skrev om tidligere kunne kanskje hatt noe for seg..

  • Line august 22, 2012 Reply

   Takk for det Hanne, middagen ble veldig god :).

   Ja godteri og høyglykemisk skvip er verste sort når man har allergier og intoleranser. Da må det andre tiltak til. Testen er absliutt nyttig mtp å finne ut om man tåler melk eller ei..

 • HanneM august 22, 2012 Reply

  Idag ble det kjøttkaker laga fra bunnen av. Brukte karbonadedeig og svinekjøttdeig ilag, og oppskrifta fant jeg i Anniken Hexebergs kokebok. Som tilbehør hadde vi kokte blomkålbuketter, kokte gulrøtter og ertestuing, og kjøttkakene ble servert i brun saus laga på kraft, fløte og med stekt løk oppi. Fikk masse gode tilbakemeldinger fra familien.

  • Line august 22, 2012 Reply

   Mmmmm hørtes utrolig godt ut:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi