FAVORITTER Kjøtt Middag

Ribbe med deilig tilbehør

Gjennom oppveksten har jeg aldri vært glad i ribbe. Men jeg skjønner absolutt hvorfor. Jeg tok bort alt som fantes av fett, svor kunne jeg ikke fordra, og saus var jeg sparsom med. Etter at jeg har forstått viktigheten av fett, og kjent hvor godt det smaker er ribba uten tvil en stor favoritt. Me ♥ ribbe.

Og jeg vet litt tidlig å dele oppskrift på juleribbe. Men enten kan du se på det som en mulighet til å være ute i god tid med planlegging eller som en gylden anledning til å rekke to deilige ribbe måltider før jul.

Lines ribbe

 

Dette trenger du:

Her laget til 6 personer

Ribbe, beregn 2-400 gram per person.

Krydder: salt, pepper, ingefær, allehånde

2 pk Frosne erter

1 Rødkål, se oppskrift her

3 Gulrot

1 Brokkoli

1 pk Fløte

3 Sjarlottløk

2-3 ss Tamari soyasuas

Salt, pepper

 

Ribben:

Hvis den er frosen ta opp slik at den er tint 2 dager før den skal spises. Gni ribben godt inn i alle krydrene jeg har nevn, pakk ribben inn og la den stå i kjøleskapet til dagen den skal brukes. Legg ribben i en langpanne, fyll med vann så svoren er dekket.(svoren ned). Stekes på 225 grader i 30-40 minutter. Snu ribben, tøm nesten av all kraft. (brukes til saus). Bygg opp ribbe med alimin under slik at fettet renner ned i langpannen. Følg med at det ikke blir tørt, da må du tilsette smør. Stekes på 200 grader, ca 30 minutter pr kilo. Hvis svor ikke er blitt sprø, flytt ribben opp, skru opp til 250 grader. Følg med slik at ribben ikke blir svidd.

Erterpure:

Kok opp vann, tilsett salt og erter. Kok 1-2 minutter. Hell av vann og  mos erter med stavmikser. Smak deg til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.

Rødkål:

Saus:

Fres 1 gulrot og 3 sjarlottløk som er kuttet opp  i meierismør til det er blitt gyldent. Tilsett vann og la det koke til det er blitt mykt. Mos med en stavmikser. Rør inn kraft fra ribbe og en pakke fløte i sausen. Smak til med salt, pepper, og tamari soyasaus. La denne putre til resten av maten er klar.

Server gjerne med dampet gulerot og brokkoli.

Smil fra

Line Holdal

  32 COMMENTS

 • Lillian desember 16, 2017 Reply

  Godt tips med ertepure som tilbehør. Det skal prøves til min favoritt-rett. ;O)

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Det er super godt, og mye enklere enn å lage erterstuing. Dette tar 3-5 minutter, så er det fiks ferdig.

 • tine desember 16, 2017 Reply

  🙂 jul er ganske supert! Jeg har gulrot, hvitløk og helpepper i vannet sammen med ribben når jeg steker den…blir en nydelig sjy 🙂 siler den, reduserer den og smaker til med salt/pepper. Pisker inn et par ss iskaldt smør rett før servering 🙂
  Gleder meg til å prøve rødkål oppskriften din!

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Ja ikke sant, herlig tid! Åh tusen takk for tips, hørtes nydelig ut. Bra du minte meg på det med å røre inn smør like før servering, skikkelig kokketriks:)

 • Berit desember 16, 2017 Reply

  Enig med deg! Smaken sitter i fettet 🙂

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Helt klar, svor = LYKKE!

 • Christina desember 16, 2017 Reply

  Fikk veldig lyst på Ribbe ala Line!

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Søta:). Du får komme til Bodø så skal jeg lage.

 • Jeanette desember 16, 2017 Reply

  Da va 1 dags julemiddagen i boks, takk for gode råd 🙂

 • Helene desember 16, 2017 Reply

  Nam!! Dette ser helt nydelig ut. Tror jeg må prøve meg på hjemmelaget rødkål en dag 🙂

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Det ble nydelig, og ja rødkålen anbefales 🙂

 • Elisabeth desember 16, 2017 Reply

  Så helt herlig ut 😉 i dag skal bi og ha ribbe, men med et asiatisk preg . Nam

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Åh det gleder jeg meg til oppskrift på!

 • Siv J. desember 16, 2017 Reply

  Ribbe er nydelig mat 🙂

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Herlig, nam nam!

 • Hanne desember 16, 2017 Reply

  Dette så nydelig ut. Jeg gleder meg også til å spise \»hele\» ribba, nå som jeg har lagt over til lavkarbo 😉

  • Line desember 16, 2017 Reply

   :), ganske interessant av vi har vært så redd for svor og fett. Tenk all den viktige næringen. L:)

 • Liv desember 16, 2017 Reply

  Liker best pinnekjøtt til jul, men dette så jo nydelig ut!

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Pinnekjøtt er godt, har enda ikke spist det i år så gleder meg!

 • Susanne Poulsen desember 16, 2017 Reply

  Ser nydelig ut!! 🙂 Gleder meg masse til ribbe middag.

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Det skjønner jeg, god helg:)

 • Wenche Johnsen desember 16, 2017 Reply

  Ribbe her idag og, selv om det er langt fra min favoritt

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Kos deg med ribba, og kanskje du kan kose deg med favoritt middagen i helgen 🙂

 • Tonje desember 16, 2017 Reply

  Vi hadde aldri ribba da eg va liten, første gang i fjor. Men no e det ny tradisjon. Ribbe e snadder! 🙂

  • Line desember 16, 2017 Reply

   Vær trygg det er snadder:), NAM!

 • under opplæring desember 16, 2017 Reply

  Åhhhh…. nei NÅ blei jeg sulten! -Og veldig glad for at d snart er julaften så vi også skal spise ribbemiddag! 😀

 • Linda Bråthen desember 16, 2017 Reply

  Dette så utrolig godt ut. Elsker ribbe og rødkål, nam! Ertepurè må testes, erter er jo så godt. 🙂

 • Gro-Lise desember 16, 2017 Reply

  Takk for det inlegget med alt tilbehøret 🙂 Har ribba te tining, og skal i helga lage ribba før første gang 🙂

 • Maj-Renée desember 16, 2017 Reply

  Nammm ;o)

  Jeg skal på Sh´bam kurs hele helgen, ellers skulle jeg tatt en tur til Tønsberg for å gi deg en klem <3

 • hannem desember 16, 2017 Reply

  Dette skal jeg lage i jula, vi skal ha pinnekjøtt, ribbe og vossakorv på julaften. Artig med gode tips til tilbehør. Må vel ut å finne rødkål – og så håper jeg å finne smør, for nå begynner mitt lille lager å minke, enda jeg har spart…

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten