AIP OPPSKRIFTER Brød FAVORITTER Glutenfritt Lunsj

Nydelig rundstykker laget av kokebanan

Jeg har blitt helt hektet på disse. Lagde en ladning på fredag, de forsvant veldig fort. Disse crispye litt seige rundstykkene som har kokebanan som hovedingrediens skal lages igjen, og det allerede i dag.

 

Hva er så kokebananer?

 

Kokebananer ser ut som store grønne bananer. De kan ikke spises rå, men blir søtlige og gode når de er stekt eller bakt. Det hender man finner de i vanlige matbutikker, men stort sett må man i en spesialbutikk for å finne kokebanan. Les mer om kokebanan og se næringsinnhold her.

 

Jeg har i lang tid holdt meg helt unna brød. Jeg følger den autoimmune protokollen for:

 

1    Få ned betennelsestilstander i kroppen
2    Roe ned immunsystemet mitt
3    Bygge opp tarmen

 

I eliminasjonsfasen som er på 30-90 dager er alt av korn, melk, egg og nøtter eliminert. Noe som gjør det vanskelig å lage brød, heldigvis kom jeg over kokebanan (plantain). Jeg har laget både brød og vaffel av kokebanan og det ble så godt.

 

Kokebanan rundstykker

 

 

Dette trenger du:

 

2 kokebananer

4 ss kokosfett (jeg brukte uten smak)

1 ss kokosmel

1 1/2 dl arrowroot

1 dl vann

2 ts kvalitetssalt

2 natron eller aip bakepulver 

Eventulet litt kokosmelk

 

Slik gjør du:

 

Ta skallet av kokebananene og finhakk. Rør kaldt vann i arrowrootpulveret og bland alt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Mos til en glatt tykk masse, spe med litt mer vann hvis du ikke får knust kokebananene. Bruk en spiseskje og form rundstykker på et stekebrett. Stek på 200 grader i ca 40 minutter. Følg med.

 

 

Dette blir ikke som vanlige rundstykker laget av mel, men de er et supert alternativ og ikke minst veldig gode. De blir litt «deigete» innvendig. Jeg har delt de i to og ristet før bruk. Har testet til reker, egg (som jeg har reintrodusert) og som burgerbrød.

 

 

 

Line Holdal

    9 COMMENTS

  • Synen mars 26, 2017 Reply

    Disse ble helt sykt gode faktisk! byttet ut halvparten av cocosaen med kviteseidsmør og ordentlig kassava istedenfor pulver. Ny superfavoritt! takk:D

    • Line mars 26, 2017 Reply

      Så bra 🙂

      Må du bare varmebehandle kassava skikkelig! Så jeg ikke får et liv på samvittigheten. Varm hilsen

  • Vivian mars 26, 2017 Reply

    Hva kan jeg bruke istedenfor arrowrot?

    • Line mars 26, 2017 Reply

      Søtpotetstivelse kan være et alternativ 🙂

  • Ane Koløen mars 26, 2017 Reply

    Mine ble ikke lysebrune som på bildet, men mer sjokoladebrune. Hva kan det komme av ? Byttet ut melet med Tapioka mel, kan det være det ?
    Ane

    • Line mars 26, 2017 Reply

      Ja det kan være det. Mine blir alltid lyse, men har hørt flere som får de mørke. Må forske litt.

      Line

  • Solfrid mars 26, 2017 Reply

    Lagde disse i går. Denne helt brune. Lurer på hva jeg gjorde galt? Kjørte deigen i foodprossessor, kan det være årsaken?

    • Line mars 26, 2017 Reply

      Jeg er litt usikker. Skal ikke ha noe å si med foodprosessor 🙁

  • hanna Bjerkaker mars 26, 2017 Reply

    Hvorfor skal man bruke så mye mer arrowroot enn hva som er anbefalt pr mengde vann på pakken?

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7  og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
  • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no  finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
  • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
  • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living!  Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
  • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
  • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
  • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
  • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være  i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter.  Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍