RÅD

Tips for å unngå «feriemage» og dårlig søvn på reise!

Tags:       

Da er jeg vel hjemme i Bodø etter intense men fantastiske dager i Salt Lake City, Utah. 60 reisetimer tilbakelagt, fulle conventiondager, galla, middager, alt på en uke. Og som jeg delte i mitt forrige blogginnlegg så var jeg fylt med motstand før jeg reiste, hvordan gikk det da?

INSTAGRAM

Time for reflection. I had a lot of resistance before my trip over the sea. And my trip indeed was «bumpy» , but I made it. And not a cell in my body regret that I went, it was a part of my growth. If your dreams don’t scare you, they’re not big enough. @wright2dream and rest of the doTERRA team thank you for the best days ever! Next year is already booked, and I can’t wait to stop growing, and I hope you will join me on this journey. My english has been a big problem for me, it was awful. When I joined doTERRA I realized that I had to improve it, that has been one of my goals the last year. It’s still far from perfect, but hey what is perfect? And is that something to reach against?

Refleksjner som ble delt på flygning mellom Chicago og Stockholm.

Vel tilbake i Bodø var jeg godt forberedt på jetlag og å bruke denne uken på å komme meg. For når du reiser lange distanser så påvirker du alle systemene i kroppen din. Men jeg må si at jeg har ventet og ventet, uten at noe har skjedd. Jeg sovnet som en stein i går , våknet 03 (da var det stå opp tid i USA), men sovnet like fort igjen. Litt uggen i magen, men det skyldes mest at jeg fra Chicago til Bodø stort sett levde på mørk sjokolade, nøtter og kaffe. Rett og slett for at jeg var gått tom for «lila» løsninger, og for at det er innmarig godt :-P.

Happy på tur, og happy vel hjemme igjen 🙂

Men hvorfor er jeg så pigg? Jeg tror rett og slett smarte valg og smart support. Jeg var vært oppmerksom på nok hvile, søvn og null alkohol. Her kommer mine beste tips til  reise.

Dette har jeg alltid med meg:

Zenna te: På reise er det lett å bli forstoppet, og da er denne et MUST. Et naturlig lakserende alternativ som ikke påvirker den naturlige tarmbevegelsen. NB drikkes kvelden før, en kopp, og etter måltid morgenen etter må man på toalettet som vanlig. Brukes kun ved krise

Melatonin: Naturlig søvnhormon som ikke gir deg «hangover», men på samme måte som senna brukes kun ved krise.

Brød: Jeg har alltid med meg eget brød, enten surdeigsbrød eller et annet naturlig glutenfritt. Her er mine favoritter: Markets og Funksjonell Mat

Pro- og prebioktika: denne gangen brukte jeg PB Assists fra doTERRA og jeg er så positivt overrasket. Den er dobbelt kapslet så gjør at den ikke løser seg opp i møte med magesyre i magesekken.

Enzymer: Jeg alltid noe som supporter fordøyelsen min, fra du passerer 30 går din naturlige produksjon av enzymer og magesyre ned. Måten vi lever på er også med på å sette produksjonen ned ytterlige. Min erfaring er at på reise har jeg et ekstra behov for support og bruker disse. 

Eteriske oljer fra doTERRA. Og ja for meg er det super viktig å understreke, jo mer jeg lærer om eteriske oljer så ser jeg enorme forskjeller i kvalitet. Det finnes garantert andre oljer som er rene, men jeg vet ingen andre som testes så nøye som doTERRA sine gjør og da av en uavhengig part. Disse bruker jeg:

Søvn: Serenity, en til to dråper under fotsålene og anklene en halvtime før leggetid, pluss en kapsel serenity.

Fordøyelse: digestzen, alltid på lur om jeg skulle få trøbbel. Eller så bruker jeg den forebyggende noen dager før reise og underveis. Masserer med baseolje på mage. Jeg har alltid med en sitrusolje for å ha i vann. NB siden oljene er fettløselige og ekstremt potente har jeg et triks for å iverate slimhinnene i fordøyelseskanalen. For å få løst opp oljen rører jeg det inn i enten litt eplecidereddik eller fersk sitron, for så å tilsette vann.

Stress: Systemet vårt blir stresset enten vi vil det eller ei, og jeg veksler litt i bruk. Mine favoritter er lavendel, balance, cedarwood, vetiver, ylang ylang, vill appelsin.

Immunsupport: Jeg bruker copaiba og frankinsence vekselsvis rett under tungen. 1 dråpe 4 ganger om dagen, ta litt på en finger og smør under tungen.

Immunsupport 2: Antibac tar knekken på baterier, men dessverre også de gode. Og siden vår helse i stor grad styres av bakterier velger jeg en naturlig antibac, og har en 10 ml glassflaske som jeg fyller med vann og 15 dråper on gard, helt magisk! Jeg har også med meg on guard såpe på en reiseflaske. For god naturlig ånde gjør jeg det samme med vann og peppermynte

HUD: Før reisen lagde jeg meg en egen sminkefjerne som også fungerer som fukt til huden, helt nydelig!!!

Naturlig sminkefjerner.

 

Ellers har jeg med: litt salt av god kvalitet, kokosmelk, ønsket søtning, tryptofan, reinstyrke, c-vitaminer, bor jeg i air bnb har jeg med kaffe og liten presskanne, mørk sjokolade, hjemmelaget snacks,  yogamatte, maizenna til tørrshampoo, on guard tannkrem i reisesize, shamoo/balsam fra doTERRA i reisesize, og selvfølgelig pass, telefon og kort.

Jeg var på en butikk på reisen, og da handlet jeg dette. Denne drikken var amazing. Vannkefir og matcha samme, juhu sier jeg bare! Har du plass i kofferten er noe fermentert aldri feil å lure med.

Små beholdere med salt og søtning alltid på lur i veska.

Bor jeg på hotell, ja da bruker jeg litt tid på å finne et med god, sunn frokost. Med en god start kommer du langt!

 

Mulig du tenker åhhh det der hørtes stressende ut! For meg fungerer dette optimalt. I Bodø vet jeg hvor jeg kan kjøpe ting, og på tur vil jeg bruke minst mulig tid på å tråle butikker. Da vil jeg oppleve, nyte og leve mest mulig in the moment. En ting som er sikkert, det er lettere om man sover nok, har en fordøyelse som fungerer, ja rett og slett at kroppen fungerer.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • When you get tired,⠀
learn to rest,⠀
not quit!⠀
⠀
For første gang ⠀
i Lilalife’s historie⠀
har jeg skrevet en ⠀
fraværsmelding på mailen min.⠀
⠀
Jeg skal ha en uke fri, ⠀
for jeg blitt flinkere å lytte,⠀
til kroppen min.⠀
⠀
Nå gleder jeg meg til:⠀
å sove leeenge, 
gå sakte i fjellet,⠀
gjøre yoga,⠀
bare nyte!⠀
⠀
Livet,⠀
som ikke,⠀
er en selvfølge!⠀
⠀
Skal du ha ferie? ⠀
⠀ #lilalife #visitbodo #yoga #yogalife #liveterbestute #nature #livingontheedge #bodø #lifequotes #ignordnorge #girlsontop #utnorge #mittnorge #vacation #relax @zara
 • Do what ⠀
you love⠀
Love what you do⠀
⠀
Er du i en jobb,⠀
på et sted,⠀
i en tilværelse du ikke trives i?⠀
⠀
You can`t change your destination⠀
over night,⠀
but you can change direction⠀
over night.⠀
⠀
Alle endringer i livet er en prosess.⠀
Du må ta et valg,⠀
for så å følge opp om valget.⠀
⠀
Skritt for skritt,⠀
brikke for brikke,⠀
kan du komme dit du vil.⠀
⠀
Det handler om å forandre noe du gjør daglig,⠀
gjøre det til en vane,⠀
og forandring vil komme.⠀
⠀
And remember:⠀
⠀
Your mind will⠀
always believe ⠀
everything you tell it.⠀
Feed it hope⠀
Feed it truth⠀
Feed it with love..⠀
⠀
#mjelle #bodø #lilalife #love #lifequotes #positivthinking #mittnordnorge #liveterbestute ⠀
 • Your only limit 
is you! .

En Lila reminder på

at du kan klare alt du ønsker
gå fra å drømme
til å sette drømmene ut i livet

skritt for skritt.. .
All you 
need is to 
believe
in yourself!

#lilalife #visitbodo #yoga #yogalife #liveterbestute #nature #litletinden #hiking #livingontheedge #bodø #lifequotes #ignordnorge #girlsontop #utnorge #mittnorge #fjelltur #fjelljenter
 • The earth has music⠀
for those who listen.⠀
⠀
Jeg er så utrolig glad for at jeg fant naturen, ⠀
eller omvendt kanskje den fant meg.⠀
⠀
Etter en uke med utallige timer ute i Bodø naturen føler jeg;⠀
⠀
ro⠀
respekt⠀
takknemlighet⠀
⠀
and remember...⠀
⠀
The butterfly counts not months but moments, and has time enough. #bodø #visitnorway #liveterbestute #visitnordnorge #lifequotes
 • Show up ⠀
every singel⠀
moment,⠀
like you’re⠀
meant to be ⠀
there! ⠀
⠀
Nyt fredagen og la oss møte helgen med:⠀
⠀
💜Lave skuldre ⠀
💜 selvironi⠀
💜 masse egenkjærlighet⠀
⠀
Lov meg at du:⠀
⠀
💜ler mye⠀
💜Rister litt på rompa, og kanskje puppene også ha ha.⠀
💜Og kanskje geipe litt (egentlig ganske så befriende og godt)

@marthemolstre 
#bodø #bodøby #lilalife #life #happylife #happy #lifequotes
 • Don’t give up what you want most, ⠀
for what you want now!⠀
⠀
Dette har vært min favoritt quote igjennom mange år, og har vært bakgrunn på både telefon og data.⠀
⠀
Det er en ting å være åpen, leken og nysgjerrig på livet som jeg skrev om i går. Men jeg er også opptatt av å se det store bildet.⠀
⠀
Daglig velger jeg bort ting;⠀
som jeg har lyst på der og da,⠀
og mange ganger må jeg si nei til ting jeg har lyst å være med på.⠀
⠀
Jeg har laget meg egne mål:⠀
⠀
For livet⠀
For helsen⠀
For Lilalife⠀
⠀
Vi har hele tiden valg, og jeg tror magien oppstår om vi av og til lar oss rive med,⠀
kaste hemninger,⠀
være litt crazy...⠀
⠀
Så lenge vi klarer å huske what you want most...⠀
Og daglig sår små frø som sakte men sikkert leder deg dit, gjør at du vokser og blomstrer! ⠀
⠀
Foto @marthemolstre ⚡️ #lilalife #visitbodo #yoga #yogalife #liveterbestute #nature #livingontheedge #bodø #lifequotes #ignordnorge #girlsontop #utnorge #mittnorge @zara
 • If you never go,
you will never know!

I går lå tåka tykt over Bodø,
men jeg hadde en følelse,
av at solen ville skinne,
for meg oppe i fjellene!
.
.
Remember,
if you are curious, 
and open minded, 
fun has a
way of just
showing up!

#lilalife #visitbodo #yoga #yogalife #liveterbestute #nature #steigtind #hiking #livingontheedge #bodø #lifequotes #ignordnorge #girlsontop #utnorge #mittnorge #fjelltur #fjelljenter
 • You can’t buy happiness,⠀
but you can buy a bike,⠀
and it’s pretty close😅⠀
⠀
Jeg har aldri likt å sykle,⠀
selv ikke da jeg investerte i racercykkel😂⠀
⠀
Helt til jeg fant denne sykkelen som jeg har kjøpt brukt. Så deilig å sykle skikkelig sakte, se meg rundt og nyte😍⠀
⠀
Det er så deilig å finne ut hva man liker, ⠀
null racersykkel på meg, ingen rullski, ⠀
derimot på fjellet er det en STOR sjans for at du treffer meg.⠀
⠀
Doing what you like is freedom,⠀
liking what you do is happiness! ⠀#bodø #life #bicycle #lifequotes #happylife