RÅD

Tips for å unngå «feriemage» og dårlig søvn på reise!

Tags:       

Da er jeg vel hjemme i Bodø etter intense men fantastiske dager i Salt Lake City, Utah. 60 reisetimer tilbakelagt, fulle conventiondager, galla, middager, alt på en uke. Og som jeg delte i mitt forrige blogginnlegg så var jeg fylt med motstand før jeg reiste, hvordan gikk det da?

INSTAGRAM

Time for reflection. I had a lot of resistance before my trip over the sea. And my trip indeed was «bumpy» , but I made it. And not a cell in my body regret that I went, it was a part of my growth. If your dreams don’t scare you, they’re not big enough. @wright2dream and rest of the doTERRA team thank you for the best days ever! Next year is already booked, and I can’t wait to stop growing, and I hope you will join me on this journey. My english has been a big problem for me, it was awful. When I joined doTERRA I realized that I had to improve it, that has been one of my goals the last year. It’s still far from perfect, but hey what is perfect? And is that something to reach against?

Refleksjner som ble delt på flygning mellom Chicago og Stockholm.

Vel tilbake i Bodø var jeg godt forberedt på jetlag og å bruke denne uken på å komme meg. For når du reiser lange distanser så påvirker du alle systemene i kroppen din. Men jeg må si at jeg har ventet og ventet, uten at noe har skjedd. Jeg sovnet som en stein i går , våknet 03 (da var det stå opp tid i USA), men sovnet like fort igjen. Litt uggen i magen, men det skyldes mest at jeg fra Chicago til Bodø stort sett levde på mørk sjokolade, nøtter og kaffe. Rett og slett for at jeg var gått tom for «lila» løsninger, og for at det er innmarig godt :-P.

Happy på tur, og happy vel hjemme igjen 🙂

Men hvorfor er jeg så pigg? Jeg tror rett og slett smarte valg og smart support. Jeg var vært oppmerksom på nok hvile, søvn og null alkohol. Her kommer mine beste tips til  reise.

Dette har jeg alltid med meg:

Zenna te: På reise er det lett å bli forstoppet, og da er denne et MUST. Et naturlig lakserende alternativ som ikke påvirker den naturlige tarmbevegelsen. NB drikkes kvelden før, en kopp, og etter måltid morgenen etter må man på toalettet som vanlig. Brukes kun ved krise

Melatonin: Naturlig søvnhormon som ikke gir deg «hangover», men på samme måte som senna brukes kun ved krise.

Brød: Jeg har alltid med meg eget brød, enten surdeigsbrød eller et annet naturlig glutenfritt. Her er mine favoritter: Markets og Funksjonell Mat

Pro- og prebioktika: denne gangen brukte jeg PB Assists fra doTERRA og jeg er så positivt overrasket. Den er dobbelt kapslet så gjør at den ikke løser seg opp i møte med magesyre i magesekken.

Enzymer: Jeg alltid noe som supporter fordøyelsen min, fra du passerer 30 går din naturlige produksjon av enzymer og magesyre ned. Måten vi lever på er også med på å sette produksjonen ned ytterlige. Min erfaring er at på reise har jeg et ekstra behov for support og bruker disse. 

Eteriske oljer fra doTERRA. Og ja for meg er det super viktig å understreke, jo mer jeg lærer om eteriske oljer så ser jeg enorme forskjeller i kvalitet. Det finnes garantert andre oljer som er rene, men jeg vet ingen andre som testes så nøye som doTERRA sine gjør og da av en uavhengig part. Disse bruker jeg:

Søvn: Serenity, en til to dråper under fotsålene og anklene en halvtime før leggetid, pluss en kapsel serenity.

Fordøyelse: digestzen, alltid på lur om jeg skulle få trøbbel. Eller så bruker jeg den forebyggende noen dager før reise og underveis. Masserer med baseolje på mage. Jeg har alltid med en sitrusolje for å ha i vann. NB siden oljene er fettløselige og ekstremt potente har jeg et triks for å iverate slimhinnene i fordøyelseskanalen. For å få løst opp oljen rører jeg det inn i enten litt eplecidereddik eller fersk sitron, for så å tilsette vann.

Stress: Systemet vårt blir stresset enten vi vil det eller ei, og jeg veksler litt i bruk. Mine favoritter er lavendel, balance, cedarwood, vetiver, ylang ylang, vill appelsin.

Immunsupport: Jeg bruker copaiba og frankinsence vekselsvis rett under tungen. 1 dråpe 4 ganger om dagen, ta litt på en finger og smør under tungen.

Immunsupport 2: Antibac tar knekken på baterier, men dessverre også de gode. Og siden vår helse i stor grad styres av bakterier velger jeg en naturlig antibac, og har en 10 ml glassflaske som jeg fyller med vann og 15 dråper on gard, helt magisk! Jeg har også med meg on guard såpe på en reiseflaske. For god naturlig ånde gjør jeg det samme med vann og peppermynte

HUD: Før reisen lagde jeg meg en egen sminkefjerne som også fungerer som fukt til huden, helt nydelig!!!

Naturlig sminkefjerner.

 

Ellers har jeg med: litt salt av god kvalitet, kokosmelk, ønsket søtning, tryptofan, reinstyrke, c-vitaminer, bor jeg i air bnb har jeg med kaffe og liten presskanne, mørk sjokolade, hjemmelaget snacks,  yogamatte, maizenna til tørrshampoo, on guard tannkrem i reisesize, shamoo/balsam fra doTERRA i reisesize, og selvfølgelig pass, telefon og kort.

Jeg var på en butikk på reisen, og da handlet jeg dette. Denne drikken var amazing. Vannkefir og matcha samme, juhu sier jeg bare! Har du plass i kofferten er noe fermentert aldri feil å lure med.

Små beholdere med salt og søtning alltid på lur i veska.

Bor jeg på hotell, ja da bruker jeg litt tid på å finne et med god, sunn frokost. Med en god start kommer du langt!

 

Mulig du tenker åhhh det der hørtes stressende ut! For meg fungerer dette optimalt. I Bodø vet jeg hvor jeg kan kjøpe ting, og på tur vil jeg bruke minst mulig tid på å tråle butikker. Da vil jeg oppleve, nyte og leve mest mulig in the moment. En ting som er sikkert, det er lettere om man sover nok, har en fordøyelse som fungerer, ja rett og slett at kroppen fungerer.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
  • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
  • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life
  • - Ok now I’m in heaven. When someone ask me: what car do you have, I would probably answer it’s black. But I have always dreamed about Vespa. Vespa and Italy= I’m happy! - #amalficoast #amalfi #vespa #lilalife #italy #italy🇮🇹 #natural #travel #happy #vacation #piaggio #yogagirl #samsoesamsoe #levis #laurabellariva #40andfabulous
  • - Almost in heaven, Italy😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils #praiano #seetheworld #doterra #lilalife #yogagirl #yogainspiration
  • - When in Positano😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils
  • «There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is callad tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live»  #Dalai Lama #italy #amalfi #natural #naturallife #liveinthemoment #praiano
  • - Weekend means more time, and a perfect opportunity to do some prepping for the rest of the week. My blog is now update with my favourites - #weekend #prepping #natural #healthyfood #lilalife #cleaneating #doterra