RÅD

Tips for å unngå «feriemage» og dårlig søvn på reise!

Tags:       

Da er jeg vel hjemme i Bodø etter intense men fantastiske dager i Salt Lake City, Utah. 60 reisetimer tilbakelagt, fulle conventiondager, galla, middager, alt på en uke. Og som jeg delte i mitt forrige blogginnlegg så var jeg fylt med motstand før jeg reiste, hvordan gikk det da?

INSTAGRAM

Time for reflection. I had a lot of resistance before my trip over the sea. And my trip indeed was «bumpy» , but I made it. And not a cell in my body regret that I went, it was a part of my growth. If your dreams don’t scare you, they’re not big enough. @wright2dream and rest of the doTERRA team thank you for the best days ever! Next year is already booked, and I can’t wait to stop growing, and I hope you will join me on this journey. My english has been a big problem for me, it was awful. When I joined doTERRA I realized that I had to improve it, that has been one of my goals the last year. It’s still far from perfect, but hey what is perfect? And is that something to reach against?

Refleksjner som ble delt på flygning mellom Chicago og Stockholm.

Vel tilbake i Bodø var jeg godt forberedt på jetlag og å bruke denne uken på å komme meg. For når du reiser lange distanser så påvirker du alle systemene i kroppen din. Men jeg må si at jeg har ventet og ventet, uten at noe har skjedd. Jeg sovnet som en stein i går , våknet 03 (da var det stå opp tid i USA), men sovnet like fort igjen. Litt uggen i magen, men det skyldes mest at jeg fra Chicago til Bodø stort sett levde på mørk sjokolade, nøtter og kaffe. Rett og slett for at jeg var gått tom for «lila» løsninger, og for at det er innmarig godt :-P.

Happy på tur, og happy vel hjemme igjen 🙂

Men hvorfor er jeg så pigg? Jeg tror rett og slett smarte valg og smart support. Jeg var vært oppmerksom på nok hvile, søvn og null alkohol. Her kommer mine beste tips til  reise.

Dette har jeg alltid med meg:

Zenna te: På reise er det lett å bli forstoppet, og da er denne et MUST. Et naturlig lakserende alternativ som ikke påvirker den naturlige tarmbevegelsen. NB drikkes kvelden før, en kopp, og etter måltid morgenen etter må man på toalettet som vanlig. Brukes kun ved krise

Melatonin: Naturlig søvnhormon som ikke gir deg «hangover», men på samme måte som senna brukes kun ved krise.

Brød: Jeg har alltid med meg eget brød, enten surdeigsbrød eller et annet naturlig glutenfritt. Her er mine favoritter: Markets og Funksjonell Mat

Pro- og prebioktika: denne gangen brukte jeg PB Assists fra doTERRA og jeg er så positivt overrasket. Den er dobbelt kapslet så gjør at den ikke løser seg opp i møte med magesyre i magesekken.

Enzymer: Jeg alltid noe som supporter fordøyelsen min, fra du passerer 30 går din naturlige produksjon av enzymer og magesyre ned. Måten vi lever på er også med på å sette produksjonen ned ytterlige. Min erfaring er at på reise har jeg et ekstra behov for support og bruker disse. 

Eteriske oljer fra doTERRA. Og ja for meg er det super viktig å understreke, jo mer jeg lærer om eteriske oljer så ser jeg enorme forskjeller i kvalitet. Det finnes garantert andre oljer som er rene, men jeg vet ingen andre som testes så nøye som doTERRA sine gjør og da av en uavhengig part. Disse bruker jeg:

Søvn: Serenity, en til to dråper under fotsålene og anklene en halvtime før leggetid, pluss en kapsel serenity.

Fordøyelse: digestzen, alltid på lur om jeg skulle få trøbbel. Eller så bruker jeg den forebyggende noen dager før reise og underveis. Masserer med baseolje på mage. Jeg har alltid med en sitrusolje for å ha i vann. NB siden oljene er fettløselige og ekstremt potente har jeg et triks for å iverate slimhinnene i fordøyelseskanalen. For å få løst opp oljen rører jeg det inn i enten litt eplecidereddik eller fersk sitron, for så å tilsette vann.

Stress: Systemet vårt blir stresset enten vi vil det eller ei, og jeg veksler litt i bruk. Mine favoritter er lavendel, balance, cedarwood, vetiver, ylang ylang, vill appelsin.

Immunsupport: Jeg bruker copaiba og frankinsence vekselsvis rett under tungen. 1 dråpe 4 ganger om dagen, ta litt på en finger og smør under tungen.

Immunsupport 2: Antibac tar knekken på baterier, men dessverre også de gode. Og siden vår helse i stor grad styres av bakterier velger jeg en naturlig antibac, og har en 10 ml glassflaske som jeg fyller med vann og 15 dråper on gard, helt magisk! Jeg har også med meg on guard såpe på en reiseflaske. For god naturlig ånde gjør jeg det samme med vann og peppermynte

HUD: Før reisen lagde jeg meg en egen sminkefjerne som også fungerer som fukt til huden, helt nydelig!!!

Naturlig sminkefjerner.

 

Ellers har jeg med: litt salt av god kvalitet, kokosmelk, ønsket søtning, tryptofan, reinstyrke, c-vitaminer, bor jeg i air bnb har jeg med kaffe og liten presskanne, mørk sjokolade, hjemmelaget snacks,  yogamatte, maizenna til tørrshampoo, on guard tannkrem i reisesize, shamoo/balsam fra doTERRA i reisesize, og selvfølgelig pass, telefon og kort.

Jeg var på en butikk på reisen, og da handlet jeg dette. Denne drikken var amazing. Vannkefir og matcha samme, juhu sier jeg bare! Har du plass i kofferten er noe fermentert aldri feil å lure med.

Små beholdere med salt og søtning alltid på lur i veska.

Bor jeg på hotell, ja da bruker jeg litt tid på å finne et med god, sunn frokost. Med en god start kommer du langt!

 

Mulig du tenker åhhh det der hørtes stressende ut! For meg fungerer dette optimalt. I Bodø vet jeg hvor jeg kan kjøpe ting, og på tur vil jeg bruke minst mulig tid på å tråle butikker. Da vil jeg oppleve, nyte og leve mest mulig in the moment. En ting som er sikkert, det er lettere om man sover nok, har en fordøyelse som fungerer, ja rett og slett at kroppen fungerer.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7 og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
 • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
 • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
 • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living! Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
 • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
 • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
 • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍