RÅD

Tips for å unngå «feriemage» og dårlig søvn på reise!

Tags:       

Da er jeg vel hjemme i Bodø etter intense men fantastiske dager i Salt Lake City, Utah. 60 reisetimer tilbakelagt, fulle conventiondager, galla, middager, alt på en uke. Og som jeg delte i mitt forrige blogginnlegg så var jeg fylt med motstand før jeg reiste, hvordan gikk det da?

INSTAGRAM

Time for reflection. I had a lot of resistance before my trip over the sea. And my trip indeed was «bumpy» , but I made it. And not a cell in my body regret that I went, it was a part of my growth. If your dreams don’t scare you, they’re not big enough. @wright2dream and rest of the doTERRA team thank you for the best days ever! Next year is already booked, and I can’t wait to stop growing, and I hope you will join me on this journey. My english has been a big problem for me, it was awful. When I joined doTERRA I realized that I had to improve it, that has been one of my goals the last year. It’s still far from perfect, but hey what is perfect? And is that something to reach against?

Refleksjner som ble delt på flygning mellom Chicago og Stockholm.

Vel tilbake i Bodø var jeg godt forberedt på jetlag og å bruke denne uken på å komme meg. For når du reiser lange distanser så påvirker du alle systemene i kroppen din. Men jeg må si at jeg har ventet og ventet, uten at noe har skjedd. Jeg sovnet som en stein i går , våknet 03 (da var det stå opp tid i USA), men sovnet like fort igjen. Litt uggen i magen, men det skyldes mest at jeg fra Chicago til Bodø stort sett levde på mørk sjokolade, nøtter og kaffe. Rett og slett for at jeg var gått tom for «lila» løsninger, og for at det er innmarig godt :-P.

Happy på tur, og happy vel hjemme igjen 🙂

Men hvorfor er jeg så pigg? Jeg tror rett og slett smarte valg og smart support. Jeg var vært oppmerksom på nok hvile, søvn og null alkohol. Her kommer mine beste tips til  reise.

Dette har jeg alltid med meg:

Zenna te: På reise er det lett å bli forstoppet, og da er denne et MUST. Et naturlig lakserende alternativ som ikke påvirker den naturlige tarmbevegelsen. NB drikkes kvelden før, en kopp, og etter måltid morgenen etter må man på toalettet som vanlig. Brukes kun ved krise

Melatonin: Naturlig søvnhormon som ikke gir deg «hangover», men på samme måte som senna brukes kun ved krise.

Brød: Jeg har alltid med meg eget brød, enten surdeigsbrød eller et annet naturlig glutenfritt. Her er mine favoritter: Markets og Funksjonell Mat

Pro- og prebioktika: denne gangen brukte jeg PB Assists fra doTERRA og jeg er så positivt overrasket. Den er dobbelt kapslet så gjør at den ikke løser seg opp i møte med magesyre i magesekken.

Enzymer: Jeg alltid noe som supporter fordøyelsen min, fra du passerer 30 går din naturlige produksjon av enzymer og magesyre ned. Måten vi lever på er også med på å sette produksjonen ned ytterlige. Min erfaring er at på reise har jeg et ekstra behov for support og bruker disse. 

Eteriske oljer fra doTERRA. Og ja for meg er det super viktig å understreke, jo mer jeg lærer om eteriske oljer så ser jeg enorme forskjeller i kvalitet. Det finnes garantert andre oljer som er rene, men jeg vet ingen andre som testes så nøye som doTERRA sine gjør og da av en uavhengig part. Disse bruker jeg:

Søvn: Serenity, en til to dråper under fotsålene og anklene en halvtime før leggetid, pluss en kapsel serenity.

Fordøyelse: digestzen, alltid på lur om jeg skulle få trøbbel. Eller så bruker jeg den forebyggende noen dager før reise og underveis. Masserer med baseolje på mage. Jeg har alltid med en sitrusolje for å ha i vann. NB siden oljene er fettløselige og ekstremt potente har jeg et triks for å iverate slimhinnene i fordøyelseskanalen. For å få løst opp oljen rører jeg det inn i enten litt eplecidereddik eller fersk sitron, for så å tilsette vann.

Stress: Systemet vårt blir stresset enten vi vil det eller ei, og jeg veksler litt i bruk. Mine favoritter er lavendel, balance, cedarwood, vetiver, ylang ylang, vill appelsin.

Immunsupport: Jeg bruker copaiba og frankinsence vekselsvis rett under tungen. 1 dråpe 4 ganger om dagen, ta litt på en finger og smør under tungen.

Immunsupport 2: Antibac tar knekken på baterier, men dessverre også de gode. Og siden vår helse i stor grad styres av bakterier velger jeg en naturlig antibac, og har en 10 ml glassflaske som jeg fyller med vann og 15 dråper on gard, helt magisk! Jeg har også med meg on guard såpe på en reiseflaske. For god naturlig ånde gjør jeg det samme med vann og peppermynte

HUD: Før reisen lagde jeg meg en egen sminkefjerne som også fungerer som fukt til huden, helt nydelig!!!

Naturlig sminkefjerner.

 

Ellers har jeg med: litt salt av god kvalitet, kokosmelk, ønsket søtning, tryptofan, reinstyrke, c-vitaminer, bor jeg i air bnb har jeg med kaffe og liten presskanne, mørk sjokolade, hjemmelaget snacks,  yogamatte, maizenna til tørrshampoo, on guard tannkrem i reisesize, shamoo/balsam fra doTERRA i reisesize, og selvfølgelig pass, telefon og kort.

Jeg var på en butikk på reisen, og da handlet jeg dette. Denne drikken var amazing. Vannkefir og matcha samme, juhu sier jeg bare! Har du plass i kofferten er noe fermentert aldri feil å lure med.

Små beholdere med salt og søtning alltid på lur i veska.

Bor jeg på hotell, ja da bruker jeg litt tid på å finne et med god, sunn frokost. Med en god start kommer du langt!

 

Mulig du tenker åhhh det der hørtes stressende ut! For meg fungerer dette optimalt. I Bodø vet jeg hvor jeg kan kjøpe ting, og på tur vil jeg bruke minst mulig tid på å tråle butikker. Da vil jeg oppleve, nyte og leve mest mulig in the moment. En ting som er sikkert, det er lettere om man sover nok, har en fordøyelse som fungerer, ja rett og slett at kroppen fungerer.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - Husker du å leke? Viktig å leke, le, leve👯‍♀️ Jeg nærmer meg 7000 følgere og jeg er så takknemlig for at akkurat du følger meg på veien mot et lekent liv. Passerer jeg 7000 i dag hopper jeg til havs i kveld😂 Vil du se meg bade i isvann er det bare en ting å gjøre👉🏼dele🙋‍♀️ Alle som deler på sin story og tagger  @lila_life  er med i trekning av en peppermynte olje fra doterra, skriv gjerne : følg for en leken hverdag🙋‍♀️Og tradisjon tro, yoga i psysj😆 #yoga #life #laugh #livet #lilalife #selfie #yogadaily
  • - If it costs you your peace it’s too expencive- #lilalife #yoga #nature #visitnorway #visitbodø #elskerbodø #hiking #selfie
  • - Days like this! Moment like this! Totally love. Mange spørr meg mediterer du, JA når jeg går i fjellet. For meg slår det så og si alt, og jeg måtte spist 1 tonn fermentert kål, drukket 1000 liter KRAFT for at det skal være i nærheten i å måle seg helsemessig (for meg) Do what you love, it’s pure medicine!!!! #hiking #nature #gildeskål #lilalife #nature #life #chill #medicine
  • Yoga, is og «ballskjørt»👉🏼 det er lekent det👯‍♀️ Jeg har fredagsfølelsen, og «tyvstarter» helgen med en ny episode på podcasten👉🏼 Et lekent liv med Lilalife🥰

Oppskrifen på is finner du på lilalife.no, podcasten på Itunes, spotify og appene podcast (iPhone) og podbean for android💁‍♀️ #podcast #lilalife #dream #life #natural #playful #yoga #yogagirl
  • - I dag føler jeg meg litt sånn, jeg har fått min første ansatte i Lilalife, velkommen @barelittblogg 😍🌟
.
.
I 2017 sa jeg opp fast jobb i og sto på bar bakke uten en eneste krone i inntekt.

Siden da har jeg jobbet målrettet dag etter dag, og har faktisk ikke hatt ferie. Når du elsker det du gjør er overgangen mellom jobb og fritid glidene, and I Love it! .
.
.
I 2018 omsatte jeg ( Lilalife) for 1,5 millioner (og med er hjemmekontor er det lite utgifter 😅) Som jeg har sagt flere ganger før er det ikke pengene som driver meg. Men for å vokse, nå ut til flere, hjelpe flere er en inntekt avgjørende. .
.
Ref Boken 👉🏼Jeg skal fortelle deg en hemmelighet @petterstordalen « kanskje er det sånn at det er idiotene som tør å satse. Sånne som meg, som ikke helt har selvinnsikten til å innse sine egne begrensninger. Som ikke tenker ordentlig gjennom konsekvensene før man hopper utfor stupet»

Det er to store dager i livet den dagen du ble født og den dagen du skjønner hvorfor. Mitt hvorfor er min «dumskap» og driven for å nå ut med mitt budskap har gjort at jeg ikke har sett meg tilbake. Jeg har heller ikke tvilt og jeg vet at min reise og Lilalife akkurat har startet. .
.
Jeg gleder meg sånn til fortsettelsen, til å dele kunnskap og energi, inspirere, og kunne gjøre en forskjell for miljøet.

Podcasten har akkurat startet sin reise, og jeg lover deg mange spennende inspirerende gjester. Og gjett hvem som er min drømmegjest🌟? #followyourheart #followyourdreams #lifequotes#justdoit #lilalife #petterstordalen #podcast #work
  • « Your life is not permanent,
you are not stuck.
You have choices.
You are allowed to grow and change»

Til tross for sol og strålende vær i nord, ble det en rolig innedag på meg. Jeg er blitt mye flinkere å lytte til hva jeg trenger. I dag var det en rolig yogaøkt og å gjøre ting i et rolig tempo Line trengte.

Helse er ferskvare, og valgene man tar påvirker. Det er så lett å glemme og tenke at hey jeg takler alt😅

Dere vet jeg har skrevet om at jeg elsker vin, men at vin ikke elsker meg😆 Biodynamisk vin går faktisk ganske bra, men med cashew derimot😂

Jeg elsker cashewnøtter, men hey they don’t like me! Du har kanskje hørt om antinæringsstoff? Lektiner er en liten rakker, og et anrinæringsstoff som cashew er loaded med det (min flaks 🙃) Lektiner er planteproteiner som binder seg til visse sukkermolekyler på overflaten av celler.

Enkelt forklart disse trigger immunforsvaret, påvirker næringsopptak (negativt) og trigger slimhinnene i tarmen.. Og ja det er en sammenheng mellom lekk tarm, inflammasjoner og autoimmunitet. 
Og med 3 autoimmune sykdommer er det ikke så lurt å knaske cashew, eller peanøtter, noe jeg har gjort i helgen🙈 Jeg merker så og si en umiddelbar reaksjon, både fysisk og psykisk. 
Blir rett og slett litt smådeppa av cashew som jeg elsker så høyt😆😆😆 Lyst å lære mer om lektiner? Det er utrolig spennende👯‍♀️😍😍😍😍😍 #autoimmune #lectins #natural #lilalife #learningbydoing #upsanddowns #yoga #reflections #health #healthyfood
  • Jeg elsker livet! ⠀
Er livet mitt perfekt? Langt fra! ⠀
Jeg elsker livet!⠀
Har jeg utfordringer?⠀
Mange, og ja som de fleste møter jeg utfordringer hver en dag! ⠀
Men jeg har tatt et valg, å gjøre utfordringer til min styrke! ⠀
Livet går opp, og ned...⠀
Men hver dag er en ny start, og hvordan jeg og du velger å møte denne dagen har alt å si.⠀
Jeg har kastet opp mat og ditto følelser i mange år..⠀
Jeg har flere ganger tenkt at nå orker jeg ikke mer⠀
I perioder kuttet jeg meg selv⠀
Jeg har hatet livet⠀
Jeg har hatet Line⠀
De dagene er over!⠀
Jeg elsker livet!⠀
Men som med alt man vil bli god på, må man investere tid, energi og kjærlighet. ⠀
Jeg øver hver dag på å være en livskunstner, ⠀
og elske alle de små men åhhh så store tingene i livet.⠀
Jeg elsker livet! #life #lilalife #upsanddowns #lovelife #nature #hiking #nrknordland #bodø #visitbodo #elskerbodø
  • - Jeiii elsker fredag! Nyt dagen, vær en livskunstner! Og vil du lære mer om «hæren» som supporter hele deg, så er episode 8 på podcasten (link i bio) tilgjengelig nå i «alle kanaler» PS: se storyen på hva jeg nå, impulsivt og så digg på @larsenmatogvinbar 🙌🏼 #livsnyter #friday #lilalife #lovefood #bodø #glutenfree #dairyfree #naturalfood #love