RÅD

Tips for å unngå «feriemage» og dårlig søvn på reise!

Tags:       

Da er jeg vel hjemme i Bodø etter intense men fantastiske dager i Salt Lake City, Utah. 60 reisetimer tilbakelagt, fulle conventiondager, galla, middager, alt på en uke. Og som jeg delte i mitt forrige blogginnlegg så var jeg fylt med motstand før jeg reiste, hvordan gikk det da?

INSTAGRAM

Time for reflection. I had a lot of resistance before my trip over the sea. And my trip indeed was «bumpy» , but I made it. And not a cell in my body regret that I went, it was a part of my growth. If your dreams don’t scare you, they’re not big enough. @wright2dream and rest of the doTERRA team thank you for the best days ever! Next year is already booked, and I can’t wait to stop growing, and I hope you will join me on this journey. My english has been a big problem for me, it was awful. When I joined doTERRA I realized that I had to improve it, that has been one of my goals the last year. It’s still far from perfect, but hey what is perfect? And is that something to reach against?

Refleksjner som ble delt på flygning mellom Chicago og Stockholm.

Vel tilbake i Bodø var jeg godt forberedt på jetlag og å bruke denne uken på å komme meg. For når du reiser lange distanser så påvirker du alle systemene i kroppen din. Men jeg må si at jeg har ventet og ventet, uten at noe har skjedd. Jeg sovnet som en stein i går , våknet 03 (da var det stå opp tid i USA), men sovnet like fort igjen. Litt uggen i magen, men det skyldes mest at jeg fra Chicago til Bodø stort sett levde på mørk sjokolade, nøtter og kaffe. Rett og slett for at jeg var gått tom for «lila» løsninger, og for at det er innmarig godt :-P.

Happy på tur, og happy vel hjemme igjen 🙂

Men hvorfor er jeg så pigg? Jeg tror rett og slett smarte valg og smart support. Jeg var vært oppmerksom på nok hvile, søvn og null alkohol. Her kommer mine beste tips til  reise.

Dette har jeg alltid med meg:

Zenna te: På reise er det lett å bli forstoppet, og da er denne et MUST. Et naturlig lakserende alternativ som ikke påvirker den naturlige tarmbevegelsen. NB drikkes kvelden før, en kopp, og etter måltid morgenen etter må man på toalettet som vanlig. Brukes kun ved krise

Melatonin: Naturlig søvnhormon som ikke gir deg «hangover», men på samme måte som senna brukes kun ved krise.

Brød: Jeg har alltid med meg eget brød, enten surdeigsbrød eller et annet naturlig glutenfritt. Her er mine favoritter: Markets og Funksjonell Mat

Pro- og prebioktika: denne gangen brukte jeg PB Assists fra doTERRA og jeg er så positivt overrasket. Den er dobbelt kapslet så gjør at den ikke løser seg opp i møte med magesyre i magesekken.

Enzymer: Jeg alltid noe som supporter fordøyelsen min, fra du passerer 30 går din naturlige produksjon av enzymer og magesyre ned. Måten vi lever på er også med på å sette produksjonen ned ytterlige. Min erfaring er at på reise har jeg et ekstra behov for support og bruker disse. 

Eteriske oljer fra doTERRA. Og ja for meg er det super viktig å understreke, jo mer jeg lærer om eteriske oljer så ser jeg enorme forskjeller i kvalitet. Det finnes garantert andre oljer som er rene, men jeg vet ingen andre som testes så nøye som doTERRA sine gjør og da av en uavhengig part. Disse bruker jeg:

Søvn: Serenity, en til to dråper under fotsålene og anklene en halvtime før leggetid, pluss en kapsel serenity.

Fordøyelse: digestzen, alltid på lur om jeg skulle få trøbbel. Eller så bruker jeg den forebyggende noen dager før reise og underveis. Masserer med baseolje på mage. Jeg har alltid med en sitrusolje for å ha i vann. NB siden oljene er fettløselige og ekstremt potente har jeg et triks for å iverate slimhinnene i fordøyelseskanalen. For å få løst opp oljen rører jeg det inn i enten litt eplecidereddik eller fersk sitron, for så å tilsette vann.

Stress: Systemet vårt blir stresset enten vi vil det eller ei, og jeg veksler litt i bruk. Mine favoritter er lavendel, balance, cedarwood, vetiver, ylang ylang, vill appelsin.

Immunsupport: Jeg bruker copaiba og frankinsence vekselsvis rett under tungen. 1 dråpe 4 ganger om dagen, ta litt på en finger og smør under tungen.

Immunsupport 2: Antibac tar knekken på baterier, men dessverre også de gode. Og siden vår helse i stor grad styres av bakterier velger jeg en naturlig antibac, og har en 10 ml glassflaske som jeg fyller med vann og 15 dråper on gard, helt magisk! Jeg har også med meg on guard såpe på en reiseflaske. For god naturlig ånde gjør jeg det samme med vann og peppermynte

HUD: Før reisen lagde jeg meg en egen sminkefjerne som også fungerer som fukt til huden, helt nydelig!!!

Naturlig sminkefjerner.

 

Ellers har jeg med: litt salt av god kvalitet, kokosmelk, ønsket søtning, tryptofan, reinstyrke, c-vitaminer, bor jeg i air bnb har jeg med kaffe og liten presskanne, mørk sjokolade, hjemmelaget snacks,  yogamatte, maizenna til tørrshampoo, on guard tannkrem i reisesize, shamoo/balsam fra doTERRA i reisesize, og selvfølgelig pass, telefon og kort.

Jeg var på en butikk på reisen, og da handlet jeg dette. Denne drikken var amazing. Vannkefir og matcha samme, juhu sier jeg bare! Har du plass i kofferten er noe fermentert aldri feil å lure med.

Små beholdere med salt og søtning alltid på lur i veska.

Bor jeg på hotell, ja da bruker jeg litt tid på å finne et med god, sunn frokost. Med en god start kommer du langt!

 

Mulig du tenker åhhh det der hørtes stressende ut! For meg fungerer dette optimalt. I Bodø vet jeg hvor jeg kan kjøpe ting, og på tur vil jeg bruke minst mulig tid på å tråle butikker. Da vil jeg oppleve, nyte og leve mest mulig in the moment. En ting som er sikkert, det er lettere om man sover nok, har en fordøyelse som fungerer, ja rett og slett at kroppen fungerer.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Right now it’s pretty dark in Bodø, actually about 18-19 hours during a day. Then I love to get lost in some good summer memories. And soon the sun turns...- #dream #hike #nature #life #seasons #bodø #visitnorway #visitbodø #yoga #yogadaily #northern
 • - Holy moly this is a hit💥, bananabread. Loaded with with nourishing ingrediens. Best part, it taste like gold💯
.
.
Thanks @marlenbakke for the recepie🌟❤️
.
. 
Verdens beste bananbrød .
.
• 3 modne bananer
• 100 gram mandler
• 3 egg
• 30 gram kokosmel
• 1 ss Fiber Husk
• Litt kanel
• Litt vaniljefrø fra vaniljestang
• Litt Himalaya salt
• 50 g hakket valnøtter( fermenterte)

Jeg hadde selvfølgelig i litt eteriske oljer, denne gangen en dråpe kanel👯‍♀️ Sett ovnen på 170 grader, gjerne varmluft. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Jeg knuste mandlene (som jeg hadde fermentert i en kaffekvern først) Smør brødformen, bruk ghee eller kokosolje så unngår du at bananbrødet sitter fast i bunnen.
Brødet blir ekstra fint og godt om du tar en banan og kutter på langs og legger oppå før du steker. Strø deretter litt kanel og kokossukker på toppen. Tadaa, yum!
Stek bananbrødet i ca 30 minutter i forvarmet varmluftsovn. Kjøl ned og server! Oppbevares i kjøleskapet, der holder det seg fint en ukes tid.
.
Psst: Blir veldig godt med peanøttsmør, skivet banan og jordbær på som pålegg ;) .
.
Tagg noen du tror vil elske dette💁‍♀️ .
.
And does someone want the recepie in english, let me know😍
 • - Ut på tur, stort sett hver en dag, uansett vær og vind, WHY? .
.
.
Bevegelse gir energi og flyt, noe som igjen gir meg ro og fokus. Og ikke minst det gjør oss glad! .
Driven er ikke vekt, kropp eller utseende, og det er så BEFRIENDE! Linus er helt enig😉
.
.
I Bodø er vi midt inne i dypeste mørketiden og jeg er så heldig som har mulighet til å tilpasse hverdagen min sånn at jeg kan være ute midt på dagen for å få etterlengtet dagslys. Har du ikke mulighet? .
.
.
Da anbefaler jeg lyslampe
God næring og tilskudd proppet med naturlige vitaminer og mineraler
Og om mulig ta seg en tur til sol og varme i mørketid
.
.
❌⭕️❌⭕️Line-Lilalife
 • - Practise is the prosess! And remember two things:
.
Don’t let the fear of falling keep you from flying🧚🏻‍♂️
.
Falling down is a part of life. Getting back up is living👯‍♀️
.
#life #nature #yoga #hiking
 • - På vei hjem fra Stockholm etter 6 dager på reise. På disse dagene har jeg spist iallefall 12 stykker kake, snopkuler, bananbrød. Flere har sikkert tenkt har det klikket for frk. Lilalife ? Nei det har vært et bevisst valg, for å vise at det er 100 % mulig å nyte livet og samtidig ta vare på kropp og sinn. Jeg har ikke hatt noe magevondt, svingende blodsukker elle r skiftende humør... I feel great!
.
.

WHY?
.
.

Personlig synes jeg fokuset ofte er negativt ladet ved en livsstilsendring. Du må fjerne:
.
.
Sukker
Gluten
Melk
And so on
.
.

Men hva med å heller tenke hva kan jeg tilføre? 
Det er et HAV av muligheter... .

Dadler
Kokosfett
Nøtter
Bær
mm .
.

Med disse ingrediensene kan du trylle frem den ene nytelsen etter den andre...
.
.

Alt jeg har inntatt har i hovedsak vært basert på dette og andre naturlige råvarer. Råvarer som smaker nydelig, men det viktigste de gir god følelsen👯‍♀️ Ha fokus på mulighetene, for de er såååå mange💥💥💥 Her er er et utvalg av det jeg har inntatt😅😍
 • - Akkurat landet i Stockholm etter fantastiske dager i Oslo og Tønsberg. Endelig tid igjen for å «henge» med favorittene mine og nå er hver en celle fylt opp til randen med energi og faglig påfyll. Jeg er evig takknemlig for at jeg kom over @tunmed.no, som har vært med på å få meg ut av spiseforstyrrelser og laget meg min drømmejobb. 2-3 årlige treff med alle disse gode, kloke menneskene gjør meg så lykkelig! Stockholm er bra, men jeg gleder meg til å lande i Bodø onsdag- byen i mitt hjerte! Ikke bare meg som er på reise😉flyet på bildet er på vei fra abu dhabi til chicago 👯‍♀️ #travel #sweden #bodø #nature #home #december #winter #drømmejobb
 • - Å drømme er viktig. Når du kombinerer drømmene dine med konkrete mål, disiplin og tro, da oppstår magien! Dette er akkurat det jeg har ønsket og jobbet for og mot! #drømmejobb #dream #doterra #team #teamlilalife #natural #naturallifestyle #bodø #visitbodo
 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust