ANBEFALINGER

Meierismør

Tags:   

Hvorfor anbefaler jeg meierismør/kokossmør til steking?

Meierismør er et naturlig råstoff som består av melkefett.
Meierismør tåler høy temperatur, og blir ikke ødelagt under steking.
Melange er laget av oljer som er blitt gjort faste. Disse inneholder mye omega 6. Kroppen vår har behov for både omega 3, 6 og 9. Man sier at forholdet mellom omega 3 og 6 bør være 1:3. I et vanlig norsk kosthold er ofte forholdet opp mot 1:6. Mye av maten man spiser inneholder omega 6, blant annet planteoljer som soyamargarin, soyaolje (soya) og solsikkeolje,melange, korn som for eksempel hvete, bygg og rug, kornmat som brød, pizza og pasta, peanøtter, sesamfrø og solsikkefrø og sist men ikke sist ferdigmat.

Blir inntaket av omega 6 for høyt kan dette forårsake betennelsestilstander i kroppen vår.

Få oljer er egnet til steking. Ved høy temperatur blir strukturen i oljen ødelagt og det dannes giftsstoffer. Disse kan på sikt være kreftfremkallende.

Min anbefalning hør på meg og “bestemor”, og bruk det gode gamle smøret:)

Line Holdal

  2 COMMENTS

 • Cecilie oktober 14, 2009 Reply

  Så sant, så sant!! Min mor sverget til soyamargarin, som er helseskadelig transfett. Transfett finnes i mange forkledninger i en rekke matvarer i butikkene…

  • line oktober 14, 2009 Reply

   God grunn til å bruke meierismør ja, og styre unna ferdigmat.

   L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten