Fisk, Skalldyr Middag

Mat for rolige dager

Tags:    

Sommeren er tilbake, og vi kan nyte deilige dager ute. For mange er det ferietid, og da kan det greit med god mat som er enkelt å lage.

Selv befinner jeg meg på Sørlandet, og har benyttet meg av  lokale råvarer til månedens oppskrift. Lange er en typisk sørlandsfisk, men fiskeburgerne  blir like bra med torsk , sei eller hyse. Salaten og urtene har jeg fått fra nabofruen som dyrker masse økologiske godsaker. Viste du at det er enkelt å dyrke ruccola i egen hage?

Disse fiskeburgerne er perfekt som grillmat. Lag gjerne flere porsjoner når du først et i gang, så har du klart i fryseren når solen titter frem.

Fiskeburger

Dette trenger du:

800 gram fiskefilet, jeg har brukt lange.

2 ss fiberhusk

1 rød chili, om du ikke vil ha det for sterkt fjern frøene.

1 fedd hvitløk

1 ts Urtesalt

1 ts Pepper

1 ss kokosfett eller klarnet smør

Slik gjør du:

Finhakk fiskefilet, chili og hvitløk. Bland dette sammen med de andre ingrediensene. Bruk fingrene til å forme 5-6 burgere. Stek på middels varme i smør eller kokosfett.

Ruccola pesto

 Dette trenger du:

100 gram ristede valnøtter og cashewnøtter

1 l basilikum og ruccola

3 dl kaldpresset olivenolje

1 liten ts salt

Rist nøttene lett på en panne. Vask ruccola og basilikum. Kjør alt sammen i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt.

Server sammen med en sommerlig salat.

Alle varene leveres av Eurospar på Trekanten.

Sommersmil fra

Line Holdal

  2 COMMENTS

 • Elin I. juni 28, 2012 Reply

  Å, så godt det så ut!
  Sommerhilsen til deg! 🙂

  • Line juni 28, 2012 Reply

   Det var super godt:-). Sommerklem

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Tenk å få avslutte min første LILAretreat med dette😍For en uke, og ja det blir tur til neste år også. Påmelding fra neste uke - #lilalofoten #lilalife #lofoten #lofotenislands #liveterbestute #reinebringen #reine #topptur #toplpfotenphoto #nofilterneeded
 • - Feel so blessed. I could never think of a better way to celebrate my birthday. Lofoten, hiking, with the best people ❤️- #lilalife #lilaretreat #liveterbestute #henningsvær #lofoten #festvågtinden #hi
 • - Friends @bubbulett #sommersus - #bodø #friends
 • - Dette bildet tok jeg i Henningsvær for 1 år siden. Jeg var «nyforelsket» i oljene, og nøt herlige dager i Lofoten. Om 5 dager skal jeg tilbake, til en hel uke med fjellturer og yoga. Jeg har fullbooket tur og gleder meg så vilt! Og om mulig enda mer forelsket i oljene😅On Guard er en oljeblanding som jeg bruker for å støtte immunsystemet mitt, I LOVE IT ❣️I tillegg er den perfekt til å vaske sminkekoster, oppvaskbørste med. Den gjør meg glad. 🌿I juni får alle som blir med via family kit en ekstra: ➰On Guard ➰On Guard tannkrem ➰On Guard halsdrops 🌿 ➰Ved å bestille oljene via meg får du 25-30% avslag, jeg blir din veileder og du får fantastiske oljer. Mer info i bio. 🌿Du kan også sende meg en Mail line@holdal.no ➰For deg som har egen oljekonto, får du alle On Guard produktene ved PV over 200😍🌿
 • - Love Bodø, but hello Oslo love you too - #Oslo #summervibes #summer #loveoslo
 • - Hell yeah, ITS happy time when the temperature finally got above 20 degrees - #bodø #visitbodo #liveterbestute #happy #lilalife #elskerbodø
 • - Finally a summerday in North, celebration at my favourite spot🤪-
 • - Hva gjør deg mest glad? Hva husker du best av det du gjør og opplever? Mitt tips gjør mer av det, av det som gjør deg glad. Denne dagen er spikret inn på cellenivå, og den er med meg resten av livet. For en fin dag vi hadde @gryhammer @melissa_spania @duggurd , og resten av alle de flotte damene ❤️ Sees vi snart?