Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Marsipankjeks med sjokolader og hakkede mandler.

Tags:   

Her kommer oppskrift på en kjeks som er nydelig og super enkel å lage. Men først trenger du marsipan.

Jeg elsker marsipan og kommer til å doble oppskrift slik at jeg rett og slett kan lage meg både marsipankuler og kjeks.

Marsipanoppskrift.

Dette trenger du:

200 gram mandler

80 gram kokosblomtsukker, knuses

1  eggehvite, prøv deg frem

Litt sitron (2-3 dråper)

Evnt litt ekte vanilje

Dag 1

Kok opp mandlene, la de småkoke 5-10 minutter til du ser at skallet slipper tak. Skold så mandlene og la de tørke til neste dag.

Dag 2

Kvern mandlene, tilsett søtt ,eggehvite litt etter litt, sitron og eventuelt vaniljepulver. “Elt” dette sammen til du har fått en fin konsistens. Lag figurer etter eget ønske.
Tilsett gjerne cognac,, appelsin, eteriske oljer eller det du måtte ha lyst på i marsipanen.

Marsipankjeks

Dette trenger du:

Marsipan

Mørk sjokolade

Mandler

Lag en pølse av marsipanen, kutt I biter. Stek på 175 grader til de er gylne. Avkjøl. Dypp halvparten I sjokolade og hakkede mandler.

Som du ser SUPER enkelt.

Smil fra

Line Holdal

    4 COMMENTS

  • Linn Marie desember 13, 2017 Reply

    Må prøves 🙂 kan man bruke mandelmel?

    • Line desember 13, 2017 Reply

      Går, men blir ikke like godt. Kjøp ferdig skolda mandler er mitt tips, det er det som er den kjedelige biten. 🙂

  • Hooney desember 13, 2017 Reply

    Hvorfor bruker du cocosblomstsukker? Synes du det gir bedre smak enn bare sukrin? Bør jeg kjøpe det?

    • Line desember 13, 2017 Reply

      Jepp, og da liker ungene det. De liker ikke sukrin.

      L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.