Uncategorized

Lus ut av hus, på en naturlig måte.

Tags:

Den store skrekken for mange er å få lus. Disse ekle blodsugende parasittene oppdaget vi på Frida forrige uke. Selvfølgelig like før leggetid da alt av apotek var stengt, og jeg kjente panikken nesten tok meg. Men så kom jeg på at jeg alltid har tenkt at jeg vil prøve å bekjempe det på en naturlig måte om vi først skulle få lus i hus. Så vi hev oss rundt.

 

1. Jeg skylte håret til Frida i denne økologiske eddiken  .Så lot jeg den tørke inn i håret hennes. 
(Som jeg selv tar meg en liten shot av til hvert måltid for å stimulere fordøyelsen ). 

 

 

cider

 

 

2. Deretter smeltet jeg kokosolje på svak varme og smurte inn hele håret. Så tok vi på en "badehette" og Frida sov med fettet i håret, og gikk med det dagen etter til det var stivnet. Dette "kapsler" inn eggene slit at de ikke får oksygen og dør.
Jeg sendte også Frida en liten tur ut for å være sikker på at fettet var helt stivnet. 

 

Frida med håret fullt av kokosfett.

 

Frida

 

3. Så vasket vi ut fettet med vanlig shampoo, i tillegg brukte jeg litt natron. Så kammet jeg gjennom håret med en lusekam, NØYE.  Vips så var hun lusefri.

 

Vi hadde ingen badehette, så løsningen ble en pose fra iherb som vi teipet i nakken. 

 

Frida og Selda

 

I tillegg har vi vasket og frøset ned sengeklær og luer etc. Og hurra lus er ut av hus, og det kun ved hjelp av naturlige ting.

 

Smil fra

   

 

Line Holdal

  15 COMMENTS

 • Gunhild november 4, 2013 Reply

  ÆÆÆÆsj! Det er så fælt! Jeg oppdaget lus på MEG SELV(!!!) forrige onsdag, og deretter på begge barna. Bare mannen som har sluppet. Jeg er glad vi ellers er friske, og er veldig takknemlig for det. MEN – det er det desidert hersligste jeg har opplevd.

   

  Jeg har gått igjennom håret på barna et utall av ganger, tror vi er fri for egg. Men det er verre med meg selv – jeg tviler på at sambo sjekker mitt hår like nøye som jeg sjekker barnas. Synes han er veldig rask 🙂

   

  Takk for dette tipset! Hvor får jeg kjøpt det kokosfettet du brukte?

  • Line november 4, 2013 Reply

   I know skikkelig ekkelt. Til nå har vi bare funnet det på Frida, jeg sjekker hver dag på oss andre men finner ikke. Tror jeg for sikkerhets skyld skal ta en dag med kokosfett i håret, er jo som en hårkur 🙂

   Jeg bestiller denne http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Extra-Virgin-Coconut-Oil-32-fl-oz-946ml/11662, men helsekost har også blant annet fra Soma. Men jeg bestiller mye fra iherb, mye billigere.

   Håper dere har fått «bukt» på lusa. Smil fra Line

 • Gunhild november 4, 2013 Reply

  Bestiller mye fra iherb jeg og, får ta det i neste runde. Tydeligvis greit å ha i skapet. Brukte prioderm denne runden, mest fordi jeg fikk panikk og ikke hadde tid å sjekke opp naturlige alternativer. Men etter søk på nettet ser jeg at kokosfett er mest effektivt (faktisk). 

  Takk for fin blogg!

  Klem fra Gunhild i Tromsø, (som for øvrig også holder på å komme seg etter utmattelse) 🙂

  • Line november 4, 2013 Reply

   Ja kokosfett er faktisk helt supert til det meste, og så godt til bounty 🙂

   Så bra du liker bloggen, tusen takk.

   Klem, og gode ønsker 🙂

 • Chamomilla november 4, 2013 Reply

  Hei, jeg pleier også å bestille den kokosoljen. Nydelig. Synd den blir for tung for frakt på 4 dollar nå. Mener det gikk før.

  Eddiken – har jeg også "luktet" på. Jeg drikker kombucha daglig. Lurer på hva evt denne rå eddiken kan bidra med i tillegg? Fint om du har anledning til å si litt om den.

  …og jeg merker meg luse-tipset. Så kjipt, men så bra at du fikk det ut av hus på naturlig vis. 🙂

  • Line november 4, 2013 Reply

   Hei:)

   Huff jeg bestiller litt for mye med frakt på 8 dollar. Blitt bortskjemt med at jeg får pakken levert på døren etter 2-3 dager ;), kontra å måtte vente flere uker. 

   Jeg har litt eddik i kombuchaen min som jeg drikker før alle måltider, den er med å stimulere fordøyelsen. Mange har nedsatt magesyreproduksjon og vil tro at eddiken har litt samme funksjon som magesyre. Tradisjonskost vil på sikt være med på å gjenopprette ubalanse i mage/tarm. Nøyaktig hva som skjer er jeg usikker på, men det er et råd jeg har snappet opp fra Pirke Petter. Fungerer fint for meg. Bruker den i tillegg i fermentert ketchup, når jeg lager dressing til feks reven gulrot. 

   Ha en fin fredag 🙂

   • Nic november 4, 2013 Reply

    Line, eddiksyre er vel ikke det samme som saltsyre? Så vidt jeg vet er en av årsakene til for lite mavesyre, mangel på kjøkkensalt (NaCl) Kroppen bruker Kloret i produksjon av saltsyre.

    • Line november 4, 2013 Reply

     Har ikke edikk i for at jeg ikke har troen på kombucha. Eddiken tar jeg mer direkte for fordøyelsen av mat, istedenfor enzymer. Blander i kombucha for å slippe drikke ren eddik.  Surmelk/kefir/yogurt eller eddik til måltidene stimulere syreproduksjonen, . Salt og kryddere stimulerer også syreproduksjonen, det gjør også  glycin i gelatin/kraft.  Line

  • Nic november 4, 2013 Reply

   Når du drikker kombucha, tror jeg ikke eddik har noen ting å bidra med. Du får alleredet det beste av det beste, særlig når du kombinerer det med (hjemmelaget) Kefir av geitmelk.

   • Line november 4, 2013 Reply

    Har ikke edikk i for at jeg ikke har troen på kombucha. Eddiken tar jeg mer direkte for fordøyelsen av mat, istedenfor enzymer. Blander i kombucha for å slippe drikke ren eddik.  Surmelk/kefir/yogurt eller eddik til måltidene stimulere syreproduksjonen, . Salt og kryddere stimulerer også syreproduksjonen, det gjør også  glycin i gelatin/kraft.  Line

 • gunhild november 4, 2013 Reply

  Funka fettet? Jeg har smurt det inn i håret nå – tilbakefall.

  • Line november 4, 2013 Reply

   Ingen tilbakefall 🙂

    

   Lykke til .

 • Chamomilla november 4, 2013 Reply

  Takk for at du svarte vedr eddik, selv om dette vel skulle handle om lus. 🙂

  Kjempetips å putte putte eddiken i kombuchaen. Skal prøve i morgen. Var så heldig å komme over "eddik med moder" i dag på en gårdsbutikk som også har slike ting.

  8 dollar er jo fortsatt ganske så rimelig frakt sammenlignet med norske forhold… 🙂
  Fermentert ketchup og eddiken i dressing høres bra ut.

  Trenger å optimalisere kostholdet selv. Lavkarbo alene (over flere år) er for min del ikke nok for å få det overskuddet jeg savner. Prøver å komme der, litt etter litt..

  Takk for fin blogg. Flott at du og dine medbloggere er igang igjen.

 • Beate november 4, 2013 Reply

  Hvorfor hadde du eddik i håret før oljen? 

  • Line november 4, 2013 Reply

   For det var slik rådene var 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi