FAVORITTER Fisk, Skalldyr Middag

Linsepasta med kremet fløte- og hvitvinssaus

Tags:   

Har du en ting som du bare elsker, men som du kjenner kanskje ikke er det smarteste å spise eller drikke for deg? En såkalt guilty pleasure? Det har jeg, jeg elsker fløte, rømme og alt av oster og kan egentlig ikke få nok.

Dessverre er verken magen eller kroppen min like glad i disse herlighetene, men noen ganger må jeg bare og da nytes det med andakt. Denne retten noe av det beste jeg får…

Linsepasta med kremet fløte og hvitvinssaus

Dette trenger du:

Saus

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin

1 ts sennep

1,5 dl fløte

1-2 ss rømme

1 fersk basilikumplante

Salt

Pepper

Klarnet smør eller olivenolje

(fiskekraft)

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk, og surr lett i en panne i klarnet smør eller olivenolje. Ha i hvitvinen og kok til den  er halvert. Ha i sennep og rør rundt, tilsett fløte og la dette småputre. Ha i rømme og smak til sausen med salt, pepper. Jeg får best mat når jeg løsriver meg fra oppskrifter, og følger smak og intuisjon. Smak deg frem så du får det akkurat som DU ønsker. PS: Har du fiskekraft er det også perfekt for å få enda mer «dybde» i sausen, i tillegg er KRAFT supermat. Synes du sausen ble for tykk? Spe med litt vann.

 

Grønnsaker:

Jeg bruker litt forskjellig alt etter hva jeg har og hva jeg har lyst på. Her har jeg brukt purre, squash og brokkoli. Dette surrer jeg lett i egen panne, squash kutter jeg alltid i tynne strimler slik at dette erstatter halve mengden pasta.

Finhakk brokkoli, strimle purre og squash. Ha i brokkoli først, den trenger litt mer tid, så purre, og helt til slutt squash som ikke trenger mer enn ca 1 minutt. Ha grønnsakene i sausen og tilsett fersk basilikum.

Proteiner:

Her har jeg brukt villaks, men retten er også god med reker, kylling eller svinekjøtt. Laksen steker jeg med skinnsiden ned til jeg ser at den nesten er gjennomstekt, og like før servering snur jeg den i ca 1 minutt. Jeg elsker sprøtt lakseskinnet,det blir  ekstra godt om du bruker gode krydder som for eksempel urtesalt.

Vet du at det er masse nyttig næring i skinnet? Blant annet kollagen som er bra for hud, hår, bein og negler?

Pasta:

Jeg har fått dilla på linsepasta, kok som anvist på pakke.

Bland litt pasta sammen med saug og grønnsaker og server sammen med laksen og godt med revet parmesan over. En italiener blir ikke glad for å høre dette (de bruker ikke parmesan på sjømat, men selv om jeg elsker Italia er jeg ikke italiensk. Og jeg elsker parmesan også på sjømat :-p)

Da gjenstår det bare en ting å NYTE! Og et glass vin til er sjelden feil 😉

Smil fra Line- Lilalife

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7 og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
 • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
 • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
 • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living! Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
 • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
 • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
 • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍