FAVORITTER Fisk, Skalldyr Middag

Linsepasta med kremet fløte- og hvitvinssaus

Tags:   

Har du en ting som du bare elsker, men som du kjenner kanskje ikke er det smarteste å spise eller drikke for deg? En såkalt guilty pleasure? Det har jeg, jeg elsker fløte, rømme og alt av oster og kan egentlig ikke få nok.

Dessverre er verken magen eller kroppen min like glad i disse herlighetene, men noen ganger må jeg bare og da nytes det med andakt. Denne retten noe av det beste jeg får…

Linsepasta med kremet fløte og hvitvinssaus

Dette trenger du:

Saus

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin

1 ts sennep

1,5 dl fløte

1-2 ss rømme

1 fersk basilikumplante

Salt

Pepper

Klarnet smør eller olivenolje

(fiskekraft)

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk, og surr lett i en panne i klarnet smør eller olivenolje. Ha i hvitvinen og kok til den  er halvert. Ha i sennep og rør rundt, tilsett fløte og la dette småputre. Ha i rømme og smak til sausen med salt, pepper. Jeg får best mat når jeg løsriver meg fra oppskrifter, og følger smak og intuisjon. Smak deg frem så du får det akkurat som DU ønsker. PS: Har du fiskekraft er det også perfekt for å få enda mer «dybde» i sausen, i tillegg er KRAFT supermat. Synes du sausen ble for tykk? Spe med litt vann.

 

Grønnsaker:

Jeg bruker litt forskjellig alt etter hva jeg har og hva jeg har lyst på. Her har jeg brukt purre, squash og brokkoli. Dette surrer jeg lett i egen panne, squash kutter jeg alltid i tynne strimler slik at dette erstatter halve mengden pasta.

Finhakk brokkoli, strimle purre og squash. Ha i brokkoli først, den trenger litt mer tid, så purre, og helt til slutt squash som ikke trenger mer enn ca 1 minutt. Ha grønnsakene i sausen og tilsett fersk basilikum.

Proteiner:

Her har jeg brukt villaks, men retten er også god med reker, kylling eller svinekjøtt. Laksen steker jeg med skinnsiden ned til jeg ser at den nesten er gjennomstekt, og like før servering snur jeg den i ca 1 minutt. Jeg elsker sprøtt lakseskinnet,det blir  ekstra godt om du bruker gode krydder som for eksempel urtesalt.

Vet du at det er masse nyttig næring i skinnet? Blant annet kollagen som er bra for hud, hår, bein og negler?

Pasta:

Jeg har fått dilla på linsepasta, kok som anvist på pakke.

Bland litt pasta sammen med saug og grønnsaker og server sammen med laksen og godt med revet parmesan over. En italiener blir ikke glad for å høre dette (de bruker ikke parmesan på sjømat, men selv om jeg elsker Italia er jeg ikke italiensk. Og jeg elsker parmesan også på sjømat :-p)

Da gjenstår det bare en ting å NYTE! Og et glass vin til er sjelden feil 😉

Smil fra Line- Lilalife

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Holy moly this is a hit💥, bananabread. Loaded with with nourishing ingrediens. Best part, it taste like gold💯
.
.
Thanks @marlenbakke for the recepie🌟❤️
.
. 
Verdens beste bananbrød .
.
• 3 modne bananer
• 100 gram mandler
• 3 egg
• 30 gram kokosmel
• 1 ss Fiber Husk
• Litt kanel
• Litt vaniljefrø fra vaniljestang
• Litt Himalaya salt
• 50 g hakket valnøtter( fermenterte)

Jeg hadde selvfølgelig i litt eteriske oljer, denne gangen en dråpe kanel👯‍♀️ Sett ovnen på 170 grader, gjerne varmluft. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Jeg knuste mandlene (som jeg hadde fermentert i en kaffekvern først) Smør brødformen, bruk ghee eller kokosolje så unngår du at bananbrødet sitter fast i bunnen.
Brødet blir ekstra fint og godt om du tar en banan og kutter på langs og legger oppå før du steker. Strø deretter litt kanel og kokossukker på toppen. Tadaa, yum!
Stek bananbrødet i ca 30 minutter i forvarmet varmluftsovn. Kjøl ned og server! Oppbevares i kjøleskapet, der holder det seg fint en ukes tid.
.
Psst: Blir veldig godt med peanøttsmør, skivet banan og jordbær på som pålegg ;) .
.
Tagg noen du tror vil elske dette💁‍♀️ .
.
And does someone want the recepie in english, let me know😍
 • - Ut på tur, stort sett hver en dag, uansett vær og vind, WHY? .
.
.
Bevegelse gir energi og flyt, noe som igjen gir meg ro og fokus. Og ikke minst det gjør oss glad! .
Driven er ikke vekt, kropp eller utseende, og det er så BEFRIENDE! Linus er helt enig😉
.
.
I Bodø er vi midt inne i dypeste mørketiden og jeg er så heldig som har mulighet til å tilpasse hverdagen min sånn at jeg kan være ute midt på dagen for å få etterlengtet dagslys. Har du ikke mulighet? .
.
.
Da anbefaler jeg lyslampe
God næring og tilskudd proppet med naturlige vitaminer og mineraler
Og om mulig ta seg en tur til sol og varme i mørketid
.
.
❌⭕️❌⭕️Line-Lilalife
 • - Practise is the prosess! And remember two things:
.
Don’t let the fear of falling keep you from flying🧚🏻‍♂️
.
Falling down is a part of life. Getting back up is living👯‍♀️
.
#life #nature #yoga #hiking
 • - På vei hjem fra Stockholm etter 6 dager på reise. På disse dagene har jeg spist iallefall 12 stykker kake, snopkuler, bananbrød. Flere har sikkert tenkt har det klikket for frk. Lilalife ? Nei det har vært et bevisst valg, for å vise at det er 100 % mulig å nyte livet og samtidig ta vare på kropp og sinn. Jeg har ikke hatt noe magevondt, svingende blodsukker elle r skiftende humør... I feel great!
.
.

WHY?
.
.

Personlig synes jeg fokuset ofte er negativt ladet ved en livsstilsendring. Du må fjerne:
.
.
Sukker
Gluten
Melk
And so on
.
.

Men hva med å heller tenke hva kan jeg tilføre? 
Det er et HAV av muligheter... .

Dadler
Kokosfett
Nøtter
Bær
mm .
.

Med disse ingrediensene kan du trylle frem den ene nytelsen etter den andre...
.
.

Alt jeg har inntatt har i hovedsak vært basert på dette og andre naturlige råvarer. Råvarer som smaker nydelig, men det viktigste de gir god følelsen👯‍♀️ Ha fokus på mulighetene, for de er såååå mange💥💥💥 Her er er et utvalg av det jeg har inntatt😅😍
 • - Akkurat landet i Stockholm etter fantastiske dager i Oslo og Tønsberg. Endelig tid igjen for å «henge» med favorittene mine og nå er hver en celle fylt opp til randen med energi og faglig påfyll. Jeg er evig takknemlig for at jeg kom over @tunmed.no, som har vært med på å få meg ut av spiseforstyrrelser og laget meg min drømmejobb. 2-3 årlige treff med alle disse gode, kloke menneskene gjør meg så lykkelig! Stockholm er bra, men jeg gleder meg til å lande i Bodø onsdag- byen i mitt hjerte! Ikke bare meg som er på reise😉flyet på bildet er på vei fra abu dhabi til chicago 👯‍♀️ #travel #sweden #bodø #nature #home #december #winter #drømmejobb
 • - Å drømme er viktig. Når du kombinerer drømmene dine med konkrete mål, disiplin og tro, da oppstår magien! Dette er akkurat det jeg har ønsket og jobbet for og mot! #drømmejobb #dream #doterra #team #teamlilalife #natural #naturallifestyle #bodø #visitbodo
 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram