FAVORITTER Fisk, Skalldyr Middag

Linsepasta med kremet fløte- og hvitvinssaus

Tags:   

Har du en ting som du bare elsker, men som du kjenner kanskje ikke er det smarteste å spise eller drikke for deg? En såkalt guilty pleasure? Det har jeg, jeg elsker fløte, rømme og alt av oster og kan egentlig ikke få nok.

Dessverre er verken magen eller kroppen min like glad i disse herlighetene, men noen ganger må jeg bare og da nytes det med andakt. Denne retten noe av det beste jeg får…

Linsepasta med kremet fløte og hvitvinssaus

Dette trenger du:

Saus

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin

1 ts sennep

1,5 dl fløte

1-2 ss rømme

1 fersk basilikumplante

Salt

Pepper

Klarnet smør eller olivenolje

(fiskekraft)

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk, og surr lett i en panne i klarnet smør eller olivenolje. Ha i hvitvinen og kok til den  er halvert. Ha i sennep og rør rundt, tilsett fløte og la dette småputre. Ha i rømme og smak til sausen med salt, pepper. Jeg får best mat når jeg løsriver meg fra oppskrifter, og følger smak og intuisjon. Smak deg frem så du får det akkurat som DU ønsker. PS: Har du fiskekraft er det også perfekt for å få enda mer «dybde» i sausen, i tillegg er KRAFT supermat. Synes du sausen ble for tykk? Spe med litt vann.

 

Grønnsaker:

Jeg bruker litt forskjellig alt etter hva jeg har og hva jeg har lyst på. Her har jeg brukt purre, squash og brokkoli. Dette surrer jeg lett i egen panne, squash kutter jeg alltid i tynne strimler slik at dette erstatter halve mengden pasta.

Finhakk brokkoli, strimle purre og squash. Ha i brokkoli først, den trenger litt mer tid, så purre, og helt til slutt squash som ikke trenger mer enn ca 1 minutt. Ha grønnsakene i sausen og tilsett fersk basilikum.

Proteiner:

Her har jeg brukt villaks, men retten er også god med reker, kylling eller svinekjøtt. Laksen steker jeg med skinnsiden ned til jeg ser at den nesten er gjennomstekt, og like før servering snur jeg den i ca 1 minutt. Jeg elsker sprøtt lakseskinnet,det blir  ekstra godt om du bruker gode krydder som for eksempel urtesalt.

Vet du at det er masse nyttig næring i skinnet? Blant annet kollagen som er bra for hud, hår, bein og negler?

Pasta:

Jeg har fått dilla på linsepasta, kok som anvist på pakke.

Bland litt pasta sammen med saug og grønnsaker og server sammen med laksen og godt med revet parmesan over. En italiener blir ikke glad for å høre dette (de bruker ikke parmesan på sjømat, men selv om jeg elsker Italia er jeg ikke italiensk. Og jeg elsker parmesan også på sjømat :-p)

Da gjenstår det bare en ting å NYTE! Og et glass vin til er sjelden feil 😉

Smil fra Line- Lilalife

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
  • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
  • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life
  • - Ok now I’m in heaven. When someone ask me: what car do you have, I would probably answer it’s black. But I have always dreamed about Vespa. Vespa and Italy= I’m happy! - #amalficoast #amalfi #vespa #lilalife #italy #italy🇮🇹 #natural #travel #happy #vacation #piaggio #yogagirl #samsoesamsoe #levis #laurabellariva #40andfabulous
  • - Almost in heaven, Italy😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils #praiano #seetheworld #doterra #lilalife #yogagirl #yogainspiration
  • - When in Positano😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils
  • «There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is callad tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live»  #Dalai Lama #italy #amalfi #natural #naturallife #liveinthemoment #praiano
  • - Weekend means more time, and a perfect opportunity to do some prepping for the rest of the week. My blog is now update with my favourites - #weekend #prepping #natural #healthyfood #lilalife #cleaneating #doterra