Frokost

Lines frokostgrøt.

Tags:

 

I det siste har jeg hatt skikkelig lyst på havregrynsgrøt, og da er det bare  en ting å gjøre spise det. Men jeg har laget min egen variant som jeg for det første er utrolig god, en skikkelig Rolls Roys av en havregrynsgrøt. For det andre er den en skikkelig næringsbombe som er  lett fordøyelig.

 

 

Jeg starter kvelden før med å bløtlegge litt havregryn, linfrø og sesamfrø i vann og en dasj sitron og litt salt. Dette gjør jeg for å bryte ned fytinsyre og antibeitestoffer slik at det blir lettere å fordøye og ta opp næringen.

 

Om morgenen koker jeg dette sammen med en ss kokosmel, når det har tyknet tilsetter jeg litt hjemmelaget kefir, hakkede nøtter en god dasj klarnet smør eller smør fra tidsporten og koksblomstsukker. Utrolig nydelig, minner meg om rømmegrøt. Blir så glad, fornøyd og mett, mmm!

 

 

Smil fra

 

Line Holdal

  8 COMMENTS

 • HanneM oktober 30, 2012 Reply

  Skjønner hva du mener, savner av og til havregryn(sgrøt) sjøl. Idag kjøpte jeg tjukkmjølk, lenge siden sist, er blitt litt inspirert av det du har skrevet om ikke homogenisert melk. Må kanskje prøve dette?

 • under opplæring oktober 30, 2012 Reply

  takk for svar! Men skyller du havregryna i dørslag før du koker grøt på det??? Og er d ok at hvis jeg glemmer og legge d i bløt over natta at jeg legger d i bløt en time eller to før jeg lager grøt…er d bedre enn å ikke gjøre d om du skjønner? Blir snart tussete i hodet nå jeg,synes alt blir veldig styr,trodde liksom d var bare og bytte fra lettkokte havregryn til store så var d i boks…?!…helt til jeg leste hvor viktig d var og bløtlegge over natta osv…..  huttemejtu,er ikke bare en ting og tenke på gitt! 😀

  • Line oktober 30, 2012 Reply

   Ønsker du å bryte ned gluten er 1-2 timer for lite, og nei trenger ikke skylles. Det er ikke mer jobb, eneste forskjell er at du må putte alt i kasserollen kvelden før. L:)

 • Elisabeth oktober 30, 2012 Reply

  Den grøten ser deilig ut. Må innrømme at grøt er noe av det jeg savner i lavkarbokosthold, og lager litt på havregryn og fløte/vann i blant. Jeg lurer på kefiren du lager. Jeg har tilgang på melk rett fra kua hos en bonde i bygda, men hvor lenge holder kefiren seg når du først har laget det? Og har du laget yoghurt også?

 • under opplæring oktober 30, 2012 Reply

  oki.takk for svar du 😉 Men så lenge barna mine okke har noen alleriger,trenger jeg da egentlig å legge de i bløt,hvis dette er for å bryte ned gluten? Eller er d bare meg som ikke henger helt med kanskje?? 😉

  Ja er jo egentlig ikke så mye styr,er bare at plutselig vil minsten ha grøt til kveldsmat og da er ikke d så lett å planlegge 🙂

   

 • Marit oktober 30, 2012 Reply

  Hei og takk for tipset om å legge havregryna i bløt! Nå kan vi spise havregrøt igjen! 😀

 • Selina oktober 30, 2012 Reply

  Hei! Hva er forskjellen på lettkokte havregryn til store sånn "sunnhetsmessig" ? Refererer til kommentar nr 2 🙂 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten