FAVORITTER Glutenfritt Grateng,Gryte

Lasagne, høstterapi….

Tags:   

Det er noe eget med vår og sommer, alt våkner til liv igjen, naturen fornyes og jeg føler meg litt ny jeg også. Nå er høsten like rundt hjørnet og jeg må si den har sin sjarm den også.

Tid for mer innekos, tenne stearinlys, fyre i peisen, nyte den klare skarpe luften og de flotte fargene i naturen. Høsten er også tid for varme, nærende retter som for eksempel denne lasagnen som jeg for mange år siden «døpte» høstterapi.

Gryten ble til høsten 2008, jeg var akkurat kommet hjem fra USA hvor jeg fullførte min utdannelse som yogalærer. Da jeg reiste til USA trodde jeg at jeg var frisk fra spiseforstyrrelsene mine, men jeg fikk et kraftig tilbakefall. Denne gryten ble til i en vanskelig tid, men etter høsten 2008 har det gått en vei og det er oppover. Og ja det var da Lilalife ble til, det er stort sett aldri så galt at det ikke er godt for noe…

Og du, høsten er også en fin ny start, faktisk så er hver eneste dag en ny deilig start!

Høst terapi,  lasagne med en LILA vri

Dette trenger du:

1 aubergine
½ squash
5-6 champignon
400 gram kjøttdeig
1 dl qinoa(kan sløyfes)
1 dl fløte eller kokosmelk
1 dl Ost (kan droppes, selv bruker jeg ha på masse upastaurisert ost eller næringsgjær etter steking)

 

Skjær opp champignon i skiver, aubergine og squash i avlange plater (se for deg lasagne plater) stek hver for seg i klarnet smør og smak til med salt og pepper. Stek kjøttdeig og skyll quinoa godt i lunkent vann før bruk.

Tomatsaus:
1 boks økologiske hakkede tomater
1 boks økologisk tomatpure
Ca 1 dl ekstra virgin olivenolje
Basilikum (fersk eller en dråpe olje fra doTERRA)
Salt og pepper
Hvitløk

La gjerne dette putre en stund for seg selv, min erfaring er at tomatsaus får en helt annen karakter når den får godgjøre seg lenge. Ha kjøttdeigen og champignon i tomatsausen.

Legg «kjøttsaus», grønnsakene, og qinoa lagvis i en ildfast form. Hell ca 1 dl fløte eller kokosmelk over. Stek på 225grader i 30 minutter. Etter 15 minutter steking ha osten på, eller LILAtrikset; ha på masse upastaurisert ost eller næringsgjær etter steking.

Nydelig tilbehør

Crispy blomkål.

1 blomkålhode skjæres i små ”buketter”
½ -1 kinesisk hvitløk hakkes i småbiter og strøes over
3-5 ss bokhvete /amaranth røres rundt blomkålen (kan droppes)
Godt med ekstra virgin olivenolje helles over
Hvitløkspepper
Urtesalt
Bland alt godt sammen på et stekebrett.

Stekes på 250 grader midt i ovnen, rør underveis. Når blomkålen begynner å bli gyllen, flytt opp i ovnen for å få den ekstra sprø og fin.

Hot stuff
4-5 ss fersk revet ingefær
1 finhakket kinesisk hvitløk
1 rød chili(fjern frøene)
1 dl ekstra virgin olivenolje
Litt lime
Salt og pepper

Alt dette moses med en stav mikser eller i en kjøkkenmaskin.

Hot stuff passer til marinering, som tilbehør ved siden av kjøtt, pasta etc. Jeg bruker det til det meste jeg spiser, smaker himmels samtidig som det er en vitaminbombe for kroppen.

Her er mine andre favorittilbehør., og med denne til dessert ja da er jeg fornøyd!

NYT fredagen.

Smask fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7  og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
  • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no  finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
  • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
  • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living!  Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
  • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
  • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
  • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
  • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være  i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter.  Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍