Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Lila julesnop favoritter

Tags:  

Det sies at en god husmor minst skal ha 7 sorter småkaker klar til jul, det har jeg ”gitt opp” for lengst.

Det er flere grunner til det. Her i huset spises det minimalt med småkaker, og jeg har inntrykk av  at mange brenner inne med en del etter jul. Og jeg er ferdig med å gjøre noe for at det forventes eller for å skape en «image» . Men en ting som knapt overlever julen her i huset  er hjemmelaget julesnop, det går ned på høykant. I tillegg til å være super godt inneholder det også mye nyttig.

 

Istedenfor vanlig sukker bruker jeg kokosblomstsukker, daddelsukker, lønnesirup og stevia. Kokosblomstsukker fremstilles  av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttplamen. Den har en litt karamellaktig smak, og egner seg godt til snoplaging. I forhold til sukker har det en lav GI, og påvirker blodsukker i mindre grad. Daddel og lønnesirup sammen med honning er de mest naturlige og minst bearbeidede alternativene til sukker. Disse påviker blodsukkeret mindre enn sukker, men er man veldig sensitiv må du prøve deg frem. Jeg begrenser bruk av stevia, men bruker det fortsatt litt. Mange synes dette alene får en litt bitter ettersmak, men om man blander det med annen søtning blir det veldig bra.

 

Her er noen av mine favoritter

Kokosmakroner

12-14stk

Dette trenger du:

1 dl eggehvite
2 dl kokomasse
2 ss kokosblomstsukker
Noen dråper stevia
1ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Stivpisk eggehvitene. Bland i kokosmasse, vaniljesukker og søtning.  Smak deg gjerne frem. Vend eggehviten lett inn i blandingen. Sett kakene med skje på plate. Stek dem midt i ovnen ved 180 °C i 12 minutter.

Om du vil kan du dyppe makronene I sjokolade og strø litt kokos over.

Gelesnop.

Nok til ca 1 brett.

Dette trenger du:

3 ss gelatinpulver(kan erstattes med plater)

1 dl vann

0,5 dl sitronsaft

12 bringebær/jordbær

8-10 dråper stevia

2 ss kokosblomstsukker

Evnt 1 ts honning

Kok opp vann, tilsett sitron, søtning og gelatin og rør rundt. Smak deg gjerne frem med søtning. Ha i bringebærene og rør det hele godt sammen. Om du vil ha i litt rå honning tilsettes det sist for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene. Sil hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/eller klede rett i små former. Gjerne silikonformer.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Bounty, med smak av jul.

Dette trenger du:

Fyll:

50 gram kokosfett

2,5 dl kokosfløte(det tykke i boksen/pakken)

2 ss kokosblomstsukker

250 gram kokosmasse

1 ts ekte vanilje

1 ts kanel

1 ts sitron

½ ts kardemomme

Litt salt.

 

Overtrekk:

300 gram 85% eller 70% sjokolade, ettersom hvor søtt du liker det.

2 ss kokosfett

 

Slik gjør du:

Kokosfett, kokosblomstsukker og kokosfløte varmes opp til kokosblomstsukker er smeltet. Tilsett kokosmassen og resten av ingrediensene og rør godt. Her også smak deg frem til du har fått en smak du er fornøyd med. Fordel massen på en tallerken og sett den til kjøling i kjøleskap minst 1 time. Ta ut massen og del den i like store biter. Form bitene i ønskelig fasong. Sett bitene i fryseren en time. Hakk opp sjokoladen. Smelt 2/3 deler over vannbad sammen med koksfett til det er smeltet. Ta bollen ut av vannbadet og tilsett den siste 1/3 delen med sjokolade, og gjør den glatt. Bruk to gafler og dypp kokosbitene i den nesten kalde sjokoladeblandingen. Settes på matpapir til sjokoladen stivner. Oppbevares I kjøleskap eller frys.

Pepperkakekuler

 

Dette trenger du:

3 dl mandler (Gjerne bløtlagt og tørket)

1 dl dadler (Jeg har halvert mengde, ikke så glad i søtt. Doble om du liker det søtt)

1-2 ss lønnesirup, smak deg frem

1 ts kokosfett

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts nellik

1/2 ts ingefær

1 ts stjerneanis

Litt pepper og salt

 

Fremgangsmåte:

Mal nøttene i kjøkkenmaskin og ha i resten av ingrediensene, kjør til en glatt masse. Form som kuler, og NYT! Oppbevares i kjøleskap eller fryseren.

 

Mandelbomber

Disse så jeg hos Linn «Sprudlesunn», og forsto fort at  disse SKAL lages. Jeg har enda ikke kommet så langt, men kanskje vi kan lage de «sammen» i dag? Ser de ikke himmelske ut?

Til ca 25 mandelbomber trenger du:

3 eggehviter
200g kokossukker
150g finmalte mandler/mandelmel
50g havregryn
100g mel (eks speltmel eller glutenfritt mel)
1 plate mørk sjokolade
havsalt

Slik gjør du:

Bland sammen eggehvitene, kokossukker, finmalte mandler/mandelmel (ikke fettredusert mandelmel), havregryn og mel. Kjør et par minutter til en jevn og fin masse. Fyll gjerne kakerøren i en sprøytepose, da er det enklere å fordele små klatter på bakebrettet. De flyter ikke utover, men la det likevel være litt plass mellom. Stek på 200grader i 6-8minutter. Avkjøl på rist.

Smelt så sjokoladen over vannbad og dypp hver mandelbombe i sjokoladen. Topp med havsalt og evt litt kakepynt 😉 Oppbevar i en tett kakeboks, så holder de seg fint julen igjennom.

La deg inspirere av Linn

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

  22 COMMENTS

 • Mjuuugly desember 20, 2017 Reply

  Mmmm, herlig!! 

  • Line desember 20, 2017 Reply

   I know :), blir aldri lei av dette….<3

 • Madeleine desember 20, 2017 Reply

  NAM 🙂 Helt enig, her hjemme har vi ingen tørre julekaker men sunne sjokolader, kokosmakroner, havreflarn og brente mandler. Tusen takk for fantastiske oppskrifter til jul 😉

  • Line desember 20, 2017 Reply

   Åh havreflan hørtes spennende ut, ligger oppskrift på din blogg ? 

   L:)

   • Madeleine desember 20, 2017 Reply

    Nei, dessverre men skal se om jeg ikke kan få ordnet det i løpet av desember 😉

 • irene desember 20, 2017 Reply

  Takk for mye inspirasjon! Bounty må jeg teste ut. Gleder meg!

  • Line desember 20, 2017 Reply

   Ja den må du lage, nydelig 🙂

 • Monika Kransvik desember 20, 2017 Reply

  Gleder meg til julebaksten. Har så mye godt jeg vil lage og har bestillt 1,5 kg sjokolade og kokosblomstsukker på iherb 😛 Tenker jeg skal lage troika i helga. Det er jo 1. søndag i advent 🙂 Ha ei fin førjulstid Line <3

  • Therese desember 20, 2017 Reply

   Åh, hvilken sjokolade på Iherb? trenger tips 🙂

   • Line desember 20, 2017 Reply

    Jeg bruker Berit Nordstrand sin 80 % sjoko, så har jeg akkurat bestilt denne http://no.iherb.com/Chocolove-Extreme-Dark-Chocolate-3-2-oz-90-g/70595 (men den inneholder sukker). Coop har også en øko 85 % http://www.diasensa.com/foodproduct/40508. Lykke til 🙂

     

 • Hanne desember 20, 2017 Reply

  Så mye godt! Takk for flotte oppskrifter 😀

 • Kristin desember 20, 2017 Reply

  Flotte oppskrifter i Puls – takk for det. Gelesnop-oppskriften nevner stevia, og det skriver du ikke noe om i artikkelen. Kan du skrive litt om stevia, dine erfaringer med det og hvor man får tak i det? På forhånd takk.

 • Rita desember 20, 2017 Reply

  Hei Line ! Takk for flotte oppskrifter,men bare undres om det er riktig med 3 ss gelantinpulver ? Høres mye ut …..

  • Line desember 20, 2017 Reply

   Det er det jeg bruker, da bli det perfekt. Men prøv gjerne med mindre. Smil fra meg

 • bonord desember 20, 2017 Reply

  Heia

  Er 3 ss gelatinpulver det samme som 3 plater gelatin? 

   

  Lise

  • Line desember 20, 2017 Reply

   Litt usikker dessverre 🙁

 • […] bittelite ekstratips til glede for dere som ikke er så sjokoladegale som meg: På Lilalife sin fantastiske blogg finner du oppskrift på blant annet […]

 • Elin desember 20, 2017 Reply

  Hei!
  Jeg har ikke steviadråper til gelesnopet!-har du tips til noe annetnjwg kan bruke? Kan jeg ta fibersirup gold istedebfor eller sukrinmelis??

  • Line desember 20, 2017 Reply

   Det går sikkert helt fint. Bare smak deg litt frem mtp hvor søtt det blir :). Når du er tom, kan du vurdere bytte ut med søtning jeg har nevnt. Lykke til 🙂

 • Sidsel Strand desember 20, 2017 Reply

  Her var det mye godt. Hvor kjøper du gelepulver Line?

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • Use your smile to change your world
Don`t let your world change your smile

Marina makes me smile! Thank you so much for having me! I already miss the amazing energy and atmosphere. The smiles from the people working at the hotel, the lovely breakfast, the flowers, the sauna and the swimming pool. I hope to be back really soon!

Jeg får mange spørsmål om jeg har flyttet og hvordan jeg har råd til å reise så mye. Jeg har ikke flyttet, men vurderer det seriøst. Jeg og familien stortrives på Gran Canaria så vi får se hva fremtiden bringer. 
Det å jobbe i eget firma gir mange fordeler, en av dem er fleksibilitet. Jeg er sjef og bestemmer selv hva og hvor. Siden i 2017 har jeg stått på for å bygge opp Lilalife og det har gitt resultater. Det gir meg også økonomisk frihet til å kunne gjøre ting som dette, men samtidig er jeg veldig bevisst og spar. 
Jeg har prøvd mange jobber opp gjennom årene og det å kunne kombinere Lilalife og doTERRA har vært helt unikt. Jeg har aldri jobbet for et mer seriøst selskap enn doTERRA og jeg er oppriktig stolt av å få være en del av noe så stort og meningsfullt. Jeg må si at før jeg startet med doTERRA var jeg super skeptisk til liknende selskap, men de har motbevist på alle punkter der jeg var skeptisk. Og for første gang i en jobb føler jeg at jeg blir sett, hørt, jeg kan jobbe kreativitet, integrere min kunnskap som ernæringsterapeut uten at noen pirker på hvordan jeg gjør det. Det har gjort at jeg har blomstret, og har klart å skape meg en god inntekt. 
Alle som har en doTERRA konto kan jobbe med oljene. Men det er et MUST at du elsker oljene og kjenner effekten. Jeg anbefaler også at du er trygg i hvordan oljene skal brukes, det er magiske men potente dråper. 
Det som driver meg er ikke pengene, det er mine WHY! Og hva mener jeg med det? Mine why er det som får meg opp om morgenen, som gjør at jeg er super motivert til å jobbe. Livet går opp og ned, og alle har vi dårlige dager. Men selv på dårlige dager har jeg oppriktig lyst å jobbe, for at mitt WHY er så strerkt; jeg har en brennende ønske om å gjøre en forskjell. #marinaexperience #grancanaria #puertorico #travel #doterra #lilalife #designyourlife #myboss #natural #team
 • - Remember when you wanted, what you currently have - På norsk er det ordtak; mye vil ha mer... I 2019 er målet mitt å bruke mer tid på å reflektere og være takknemlig for det jeg har og de jeg har i livet mitt. Fra å starte dagen med å sjekke nyheter og sosiale medier, skriver jeg dagbok og hører på en motiverende podcast. Oilpuller, drikker sitronvann og gjør meg klar for dagen.

Det er så lett å tro at ytre faktorer vil hjelpe på selvfølelsen og gjøre ting bedre. Men tro meg den må komme innenfra. Min erfaring er at mindre ting=mindre bekymringer, og det er de små tingene som gjør meg glad. Som å kunne sitte på trappen i Spania med ullester strikket av mamma, usminket, just living in the moment.

Jeg jobber daglig med å utvikle meg, men det er ikke drevet av at jeg vil ha mer, men av at jeg vil ha det så bra som jeg kan ha det i mitt liv. Være sjef over egen helse og samtidig motiver på min vei.

Hva har du i ditt liv som du er fornøyd med? Del med meg og tagg en eller flere som du er glad for å ha i livet ditt.

#marinaexperience #spain #grancanaria #reflection #lifequotes #natural #lovemarina
 • - Hurray for all amazing women today! Be proud og who you are and never forget that you are unique. Lets lift, support and empower each other. Hand stands for me means so much more for than just showing of with a picture. It symbolize something I am very proud of. In the roughest time of my life I needed something else to think of. It was so much noise and it was no room for meditation. Practice handstands became my meditation. This is 5 years ago, I survived, and almost nailed hand stands😅 Now its also room for meditation in my life. I turned pain into strenght. What are you proud of, share with me🤗 # beyou #grancanaria #unique #smile #handstand #yoga #selfempowerment #empowerment #strong
 • - I love to just walk around without a plan, explore, take photos and imagine the story «behind». That’s the best meditation I can get. All alone when the boys went shopping😅 What makes you smile and relaxed? #mogan #puertodemogan #grancanaria #meditation #silence #energy #sea #sunset #happy #smiling
 • Jeg er opptatt av å ivareta egen helse, men samtidig er jeg vel så opptatt av å nyte, leve og glede. Men det ene utelukker virkelig ikke det andre…
.
.
Alt handler om hvordan vi møter ting, tankesett, og YES det handler om å se muligheter og være kreativ. Jeg elsker chips, men jeg vil ikke spise vanlig chips, og grunnene til det er mange. Fettet det er stekt i inneholder mye omega 6 som trigger betennelser. Alt av smakstilsetninger, sukker, ja SUKKER, det brukes sukker i alle kreative varianter.
.
.
Det er alltid en løsning og 
her kommer oppskrift på…

LILA GRØNNKÅLCHIPS
Dette trenger du:
Grønnkål (gjerne økologisk)
1⁄2 ss nøytral kokosolje
Ingefærolje eller fersk ingefær
1 ss Kokosaminos
+ litt salt
.
.
Her kan du fint være kreativ og tilsette dine favoritter. Vet mange liker næringsgjær, og det sammen med litt sennep og hvitløk, yumm sier jeg bare!

Slik gjør du:
Vask og tørk grønnkål.
Ta bladene av stilken med en kniv, og kutt opp i biter.
Legg på et stekebrett, ha på overnevnte ingredienser, bruk fingrene og bland godt. Tørk i ovnen på 45-50 grader til kålen er blitt litt sprø, men samtidig litt seig. Så her er det lov å smake underveis i prosessen.
NYT!!!
#natural #kale #glutenfree #lilalife #snacks #healthyfood #stabilebloodsugar #hormones foto: @marthemolstre
 • - This is me summer 2008, just graduated yogateacher. I was happy but at the same time very unhappy. I realized that I still was sick after 20 years with eating disorder. In one month I lost 10 kilos as you can see on the next picture. But that was a turning point! Lilalife was born, and I was ready for å playful life. In my newest episode on my podcast, I share my story. How I turned, and made years of struggel to my strenght. Link to the episode in bio. Lots of love to you #lilalife #neverstopfighting #yoga #eatingdisorderrecovery #natural #positivthinking #podcast
 • - Ecstatic to be back @marinagrancanaria, really love to be here! I have shared some pictures on my story, and lots of you wonder where I am👉🏼#marinabayview #puertorico #spain #grancanaria #lilalife #marinasuites #marinagrancanaria #sailaway #comeabord #lovemarina #marinastripes
 • - Stockholm love! Takk for meg Stockholm og @marlenbakke @whatsbalance! .
.
.
Vi trenger virkelig ikke dra langt for helt andre «vibber» enn i Norge. En by som virkelig vibrerer, med et hav av ting å se og ikke minst så mange Lila alternativer. Naturlig mat, produkter og spiseplasser. .
.
.
Jeg er så takknemlig for at jeg turte stole på meg selv: sa opp sikker jobb, og fulgte hjertet. Jeg er sjef i eget liv og med hele verden som min arbeidsplass! .
.
.
Er du fornøyd? Elsker du det du gjør? Hvis ikke: husk du lever nå, design ditt eget drømmeliv. Jeg kan anbefale boken 15 laws of growht with @johncmaxwell, hørte boken på et blunk på @storytel.no Har tenkt å høre igjen og også kjøpe boken i papirform! Nå venter Las Palmas, hvor vi skal tilbringe vinterferien😍#stockholm #team #doterrateam #doterra #travel #lilalife #natural