Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Lila julesnop favoritter

Tags:  

Det sies at en god husmor minst skal ha 7 sorter småkaker klar til jul, det har jeg ”gitt opp” for lengst.

Det er flere grunner til det. Her i huset spises det minimalt med småkaker, og jeg har inntrykk av  at mange brenner inne med en del etter jul. Og jeg er ferdig med å gjøre noe for at det forventes eller for å skape en «image» . Men en ting som knapt overlever julen her i huset  er hjemmelaget julesnop, det går ned på høykant. I tillegg til å være super godt inneholder det også mye nyttig.

 

Istedenfor vanlig sukker bruker jeg kokosblomstsukker, daddelsukker, lønnesirup og stevia. Kokosblomstsukker fremstilles  av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttplamen. Den har en litt karamellaktig smak, og egner seg godt til snoplaging. I forhold til sukker har det en lav GI, og påvirker blodsukker i mindre grad. Daddel og lønnesirup sammen med honning er de mest naturlige og minst bearbeidede alternativene til sukker. Disse påviker blodsukkeret mindre enn sukker, men er man veldig sensitiv må du prøve deg frem. Jeg begrenser bruk av stevia, men bruker det fortsatt litt. Mange synes dette alene får en litt bitter ettersmak, men om man blander det med annen søtning blir det veldig bra.

 

Her er noen av mine favoritter

Kokosmakroner

12-14stk

Dette trenger du:

1 dl eggehvite
2 dl kokomasse
2 ss kokosblomstsukker
Noen dråper stevia
1ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Stivpisk eggehvitene. Bland i kokosmasse, vaniljesukker og søtning.  Smak deg gjerne frem. Vend eggehviten lett inn i blandingen. Sett kakene med skje på plate. Stek dem midt i ovnen ved 180 °C i 12 minutter.

Om du vil kan du dyppe makronene I sjokolade og strø litt kokos over.

Gelesnop.

Nok til ca 1 brett.

Dette trenger du:

3 ss gelatinpulver(kan erstattes med plater)

1 dl vann

0,5 dl sitronsaft

12 bringebær/jordbær

8-10 dråper stevia

2 ss kokosblomstsukker

Evnt 1 ts honning

Kok opp vann, tilsett sitron, søtning og gelatin og rør rundt. Smak deg gjerne frem med søtning. Ha i bringebærene og rør det hele godt sammen. Om du vil ha i litt rå honning tilsettes det sist for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene. Sil hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/eller klede rett i små former. Gjerne silikonformer.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Bounty, med smak av jul.

Dette trenger du:

Fyll:

50 gram kokosfett

2,5 dl kokosfløte(det tykke i boksen/pakken)

2 ss kokosblomstsukker

250 gram kokosmasse

1 ts ekte vanilje

1 ts kanel

1 ts sitron

½ ts kardemomme

Litt salt.

 

Overtrekk:

300 gram 85% eller 70% sjokolade, ettersom hvor søtt du liker det.

2 ss kokosfett

 

Slik gjør du:

Kokosfett, kokosblomstsukker og kokosfløte varmes opp til kokosblomstsukker er smeltet. Tilsett kokosmassen og resten av ingrediensene og rør godt. Her også smak deg frem til du har fått en smak du er fornøyd med. Fordel massen på en tallerken og sett den til kjøling i kjøleskap minst 1 time. Ta ut massen og del den i like store biter. Form bitene i ønskelig fasong. Sett bitene i fryseren en time. Hakk opp sjokoladen. Smelt 2/3 deler over vannbad sammen med koksfett til det er smeltet. Ta bollen ut av vannbadet og tilsett den siste 1/3 delen med sjokolade, og gjør den glatt. Bruk to gafler og dypp kokosbitene i den nesten kalde sjokoladeblandingen. Settes på matpapir til sjokoladen stivner. Oppbevares I kjøleskap eller frys.

Pepperkakekuler

 

Dette trenger du:

3 dl mandler (Gjerne bløtlagt og tørket)

1 dl dadler (Jeg har halvert mengde, ikke så glad i søtt. Doble om du liker det søtt)

1-2 ss lønnesirup, smak deg frem

1 ts kokosfett

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts nellik

1/2 ts ingefær

1 ts stjerneanis

Litt pepper og salt

 

Fremgangsmåte:

Mal nøttene i kjøkkenmaskin og ha i resten av ingrediensene, kjør til en glatt masse. Form som kuler, og NYT! Oppbevares i kjøleskap eller fryseren.

 

Mandelbomber

Disse så jeg hos Linn «Sprudlesunn», og forsto fort at  disse SKAL lages. Jeg har enda ikke kommet så langt, men kanskje vi kan lage de «sammen» i dag? Ser de ikke himmelske ut?

Til ca 25 mandelbomber trenger du:

3 eggehviter
200g kokossukker
150g finmalte mandler/mandelmel
50g havregryn
100g mel (eks speltmel eller glutenfritt mel)
1 plate mørk sjokolade
havsalt

Slik gjør du:

Bland sammen eggehvitene, kokossukker, finmalte mandler/mandelmel (ikke fettredusert mandelmel), havregryn og mel. Kjør et par minutter til en jevn og fin masse. Fyll gjerne kakerøren i en sprøytepose, da er det enklere å fordele små klatter på bakebrettet. De flyter ikke utover, men la det likevel være litt plass mellom. Stek på 200grader i 6-8minutter. Avkjøl på rist.

Smelt så sjokoladen over vannbad og dypp hver mandelbombe i sjokoladen. Topp med havsalt og evt litt kakepynt 😉 Oppbevar i en tett kakeboks, så holder de seg fint julen igjennom.

La deg inspirere av Linn

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

    22 COMMENTS

  • Mjuuugly desember 20, 2017 Reply

    Mmmm, herlig!! 

    • Line desember 20, 2017 Reply

      I know :), blir aldri lei av dette….<3

  • Madeleine desember 20, 2017 Reply

    NAM 🙂 Helt enig, her hjemme har vi ingen tørre julekaker men sunne sjokolader, kokosmakroner, havreflarn og brente mandler. Tusen takk for fantastiske oppskrifter til jul 😉

    • Line desember 20, 2017 Reply

      Åh havreflan hørtes spennende ut, ligger oppskrift på din blogg ? 

      L:)

      • Madeleine desember 20, 2017 Reply

        Nei, dessverre men skal se om jeg ikke kan få ordnet det i løpet av desember 😉

  • irene desember 20, 2017 Reply

    Takk for mye inspirasjon! Bounty må jeg teste ut. Gleder meg!

    • Line desember 20, 2017 Reply

      Ja den må du lage, nydelig 🙂

  • Monika Kransvik desember 20, 2017 Reply

    Gleder meg til julebaksten. Har så mye godt jeg vil lage og har bestillt 1,5 kg sjokolade og kokosblomstsukker på iherb 😛 Tenker jeg skal lage troika i helga. Det er jo 1. søndag i advent 🙂 Ha ei fin førjulstid Line <3

    • Therese desember 20, 2017 Reply

      Åh, hvilken sjokolade på Iherb? trenger tips 🙂

      • Line desember 20, 2017 Reply

        Jeg bruker Berit Nordstrand sin 80 % sjoko, så har jeg akkurat bestilt denne http://no.iherb.com/Chocolove-Extreme-Dark-Chocolate-3-2-oz-90-g/70595 (men den inneholder sukker). Coop har også en øko 85 % http://www.diasensa.com/foodproduct/40508. Lykke til 🙂

         

  • Hanne desember 20, 2017 Reply

    Så mye godt! Takk for flotte oppskrifter 😀

  • Kristin desember 20, 2017 Reply

    Flotte oppskrifter i Puls – takk for det. Gelesnop-oppskriften nevner stevia, og det skriver du ikke noe om i artikkelen. Kan du skrive litt om stevia, dine erfaringer med det og hvor man får tak i det? På forhånd takk.

  • Rita desember 20, 2017 Reply

    Hei Line ! Takk for flotte oppskrifter,men bare undres om det er riktig med 3 ss gelantinpulver ? Høres mye ut …..

    • Line desember 20, 2017 Reply

      Det er det jeg bruker, da bli det perfekt. Men prøv gjerne med mindre. Smil fra meg

  • bonord desember 20, 2017 Reply

    Heia

    Er 3 ss gelatinpulver det samme som 3 plater gelatin? 

     

    Lise

    • Line desember 20, 2017 Reply

      Litt usikker dessverre 🙁

  • […] bittelite ekstratips til glede for dere som ikke er så sjokoladegale som meg: På Lilalife sin fantastiske blogg finner du oppskrift på blant annet […]

  • Elin desember 20, 2017 Reply

    Hei!
    Jeg har ikke steviadråper til gelesnopet!-har du tips til noe annetnjwg kan bruke? Kan jeg ta fibersirup gold istedebfor eller sukrinmelis??

    • Line desember 20, 2017 Reply

      Det går sikkert helt fint. Bare smak deg litt frem mtp hvor søtt det blir :). Når du er tom, kan du vurdere bytte ut med søtning jeg har nevnt. Lykke til 🙂

  • Sidsel Strand desember 20, 2017 Reply

    Her var det mye godt. Hvor kjøper du gelepulver Line?

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være  i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter.  Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍
  • - Grateful/ takknemlig! - Høres muligens ut som en klisje. Men vet du hva det vi forteller oss selv er ekstremt kraftfullt. Den limbiske delen av hjernen vår lagrer minner og følelser, med enkle grep kan vi omprogrammere og bli mentalt sterkere. Hvordan?
💁‍♀️
Hver morgen eller kveld skriv ned 3 ting du er takknemlig for. Når noe negativt skjer (livet går sjelden som planlagt🤣) minn deg selv på hva som et BRA! Deal med situasjon og gi slipp der og da 👯‍♀️
💁‍♀️
Hva er du takknemlig for? 💁‍♀️
And remember YOU🌟are ENOUGH🌟
#youbeyou #lilalife #positiv #life #grancanaria #strong #mentalhealth #mental #natural #naturallifestyle
  • Ohhhh my it’s fun in the sun! Som dere kanskje har sett på instastoryen min er jeg ikke redd for inntaket av matvarer med kolesterol. At kolesterol er farlig for oss er en ren myte! Kolesterol er faktisk livsviktig og for at vi skal klare å danne D vitaminer ( som faktisk er et hormon) trenger vi kolesterol. En annen viktig faktor: solkrem hindrer dannelse av D vitaminer i huden. Selv bruker jeg  ikke solkrem overhode. Litt kokosfett som har naturlig faktor i seg ellers er jeg begrense tid i sollys.
.
.
Fra i morgen kommer jeg til å ha mer fokus på hva maten vi spiser og måten vi lever på påvirker oss. Da tenker jeg hormonbalanse, immunsystem, nervesystem, rett og slett hele deg.
.
.
Jeg anbefaler deg som ønsker å ta grep og bli med på en varig endring å følge meg og deretter bli med på HOTDETOX. 28. januar - 4. februar og få en skikkelig boost som styrker hele deg! Link i bio. XOXO ernæringsterapeut Line -Lilalife 👉🏼42 og mer VITAL enn ever, er du klar?👯‍♀️
.
.
Tagg gjerne en venn som du tror vil ha nytte av tipsene mine❤️
  • Let’s play 2019! #yoga #naturallifestyle #grancanaria #lilalife #play #fun #travel
  • - Mørketid kan være utfordrende, jeg fant løsningen👉🏼stakk til #grancanaria 😍 Gleder meg til en uke med lys, masse yoga, møte far og mor som bor her nede på vinteren, og resten av slekten som også har emigrert hit. Turen ble bestilt dagen før Linus brakk beinet, og uten muligheter til å avbestille. Heldigvis ble det ikke operasjon, og «pappa» er mellom to jobber og kunne være hjemme denne uken. Alt ordner seg for snille piker, rett og slett feiltastisk(mitt nye favorittord) @aimeecicilie 😘 #lilalife #yogalove #sun #travel #travelalone #nokids
  • Jeg har aldri vært et utpreget dyremennesket, det var helt til jeg møtte Linus. Han er absolutt det beste som har hendt meg i 2018, og på mange mange år. Han har gjort en STOR forskjell i livet mitt, og jeg kan ikke sette ord på hvor glad jeg er i han. Vi fikk ingen god start på 2019, Linus ble redd raketter og hoppet ut fra armene mine😔 Nå er vi hos dyrlege, Linus har knekt en fot og jeg er helt knust.
  • Om jeg måtte velge tre oljer som jeg kunne ta med til en øde øy hadde det blitt Frankincense, peppermynte og lavendel. Kunne jeg velge kun en, da hadde det blitt
👇🏼
Frankincense, også kalt virak👉🏼 The 👑of the oil. En eterisk olje som utvinnes fra Boswellia treet. Jeg har mange oljer, men dette er oljen jeg bruker hver eneste dag, og flere ganger om dagen. Hvorfor?
.
.
👉🏼Fantastisk for immunsystemet
👉🏼Cellefornyende
👉🏼Støtter nervesystemet
👉🏼Støtter fordøyelsesystemet
👉🏼Sterk antikosidant
👉🏼Fantastisk for huden
.
.
Selv bruker jeg frankincense daglig i hudpleien min, og jeg ser en merkbar endring på linjer, pigmentflekker og arr. Den er i tillegg helt fantastisk på alt av irritert hud, brannsår, og utslett. Frankincense inneholder 75% monoterpener, sesquiterpener, monoterpenoler og sesquiterpenoler. Disse stoffene er veldig antibakterielle og gjør at oljen virker så legende som den gjør.
.
.

Frankincenseolje blir også kalt Olibanum Olje eller Oil of Libanon og er faktisk ansett som en hellig olje i Midtøsten. Bruken av denne oljen daterer tilbake til egyptisk tid. De brukte den for røkelse, hudpleie og mageplager. Oljen nevnes faktisk hele 52 ganger i bibelen.
.
.
Emosjonelt er dette også en kraftfull olje, siden i september har jeg fulgt en «protokoll» hvor jeg har brukt frankicense flere ganger daglig . Jeg merker også selv her en STOR endring, jeg føler meg rett og slett veldig balansert.
.
.
Enkelt forklart er dette en olje som høyner vibrasjonene dine. Den hjelper deg å se ting med «nye øyne», et mer positivt blikk. Samtidig er det en veldig beskyttende olje, som er god å ha i en selvutvikling.
.
.
Vi lever i en tid der vi stort sett har alt, og hvor vi virkelig må tenke oss om når noen spør om hva vi ønsker oss i julegave. Hadde jeg ikke hatt oljer hadde dette virkelig vært min drømmejulegave. En gave som støtter deg og familien både fysisk og emosjonelt, lykke!
.
.
Kjøper du oljer via meg får du tilgang til min medlemsgruppe og jeg blir din veileder. Mer info i bio😍
.
.
Vil du vite mer om peppermynte og lavendel?
  • - I embrace and love you mother nature! Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten mine daglige turer, det gir meg RO, STYRKE(mental detox) og ENERGI! En sterk kontrast til kjøpesenter og butikker🙈
.
.
Men noen ganger må man handle og i dag var dagen🤪 Planen var å lade opp med rolig tur for så å være klar, relaxed og jordet til innkjøp og å spise ute....
.
.
Nesten nede glad og fornøyd kommer jeg på at ååååå NOooo jeg har glemt en hjemmestrikket gave på toppen. Ser på klokken den viser 12:12. 18 minutter på meg for å rekke sønnen min som skal kjøres i kirke, og deretter @heirini som skulle rekke et fly til GC...Klart jeg klarer det, normalt bruker jeg 40-50 minutter.
.
.

Rakk alt men langt fra så relaxed og jordet som jeg ønsket😂 The reality sucks, jeg hadde tidenes hodepine og lavt blodsukker (noe jeg ikke kan huske å ha hatt. Og ja stress påvirker blodsukker🤪)
.
. 
Jeg kan ikke huske sist jeg tok smertestillende, brukte det selv ikke da jeg brakk foten , eteriske oljer gjør susen. Men i dag «trengte» jeg både ibux og paracet 🤣
.
.
Konklusjon: 
1. Mensen og stress=👻
2. Superwoman finnes ikke, og det er ikke et mål å være superwoman. I dag burde jeg innsett egne «begrensninger»
3. Noen ganger er ibux/paracet «lifesafers» .
.
Selv om målet mitt utelukkende er å benytte meg av naturens skattekiste.. I form av turer i skog og mark, naturlig mat, og oljer. Men helt klart med lavere skuldre enn i dag..På tampen må jeg bare (🤕), blir uvel av Julehysterien som herjer🆘 Hva tenker du?