Brød Frokost Lunsj Snacks

LCHF, ostesmørbrød

Solen skinner så fint i Bodø, helt nydelig. Sitter og jobber med mnds innlegg til Bodø og Nordlys Puls,som kommer 25 februar.

 Men nå kjenner jeg for en god lunsj og en av favorittene for tiden er saftige, knasende ostesmørbrød, med masse gode grønnsaker og sennepsdressing. Enkelt, naturlig og godt!

Ostesmørbrød

16feb-runsdtk-me-sennepsdress-014

Disse rundstykkene bruker jeg til ostesmørbrødene.

Rundstykker

80 gr. mandler

80gr. knuste linfrø

5 ss. creme fraiche

150 gr. cottage cheese

2 ss. Fiberhusk

4 ss. Olivenolje

3 egg

1 ss. bakepulver

 

Kjør mandler og linfrø i hurtigmikser eller stavmikser til det blir mel. Kjør også cottage cheese til den blir glatt. Bland alt til en deig. Bruk gjerne mikser. Blir deigen for fast kan du ha i litt fløte. Form rundstykker/boller og stek  på 175 grader i 20 – 30 min.

 

Skjær opp et rundstykke. Ha på sveiteserost og kalkunskinke. Legg rundstykke i et vaffel eller toast jern. Skjær opp masse gode grønnsaker, her er det bare å bruke fantasien.

 

Dressing

 

2-3 ss creme fraiche eller seterrømme

1 liten dash sennep, velg gjerne en variant med minst mulig sukker

Litt olivenolje

Pepper

Litt salt

Smak til med litt sukrin og sitron

 

16feb-runsdtk-me-sennepsdress-018

 

Nyt!

 

Smil fra Line

Line Holdal

  8 COMMENTS

 • Lilli februar 16, 2010 Reply

  Til Line fra Lilli
  I dag spiste jeg havregrøt med fløte, og ikke bare vann som før.
  Og jeg fikk ikke mageknip. Jippi!

  • line februar 16, 2010 Reply

   Så bra Lilli:)

   Smil fra Line

 • Trine februar 16, 2010 Reply

  Hei Line!
  Takk for en kjempefin blogg med masse bra tips og råd – og ikke minst fristende oppskrifter. Jeg har nå LCHF-rundstykkene i ovnen og venter i spenning på resultatet. Det ser ut som om jeg har vært litt raus med deigen per rundstykke, de flyter jo litt ut før de hver seg. Hvor mange rundstykker får du av en deig? Bør man holde seg til ett slikt rundstykke per dag i forhold til balansen mellom fett og karbohydrater? Jeg er dessverre forholdsvis glad i brød…

  • line februar 16, 2010 Reply

   Hei.

   Jeg fikk 10-12 rundstykker av oppskriften. Min ble litt flytende og da hadde jeg bare litt mer malte mandler i:). Du kan godt spise flere om dagen ( jeg spiser ca 40 -50 gram av brødene til frokost/ lunsj), men ikke bland karbo sammen med dem. Unngå syltetøy, brunost, og annet søtt. Heller ikke lurt å drikke melk eller juice, da dette inneholder mye sukker. juice inneholder 9 sukkerbiter pr 2 dl.

   Så bra du liker bloggen:)
   L:)

 • Trine februar 16, 2010 Reply

  Tusen takk for raskt svar! Rundstykkene er ute av ovnen, og det ble åtte store beist;-) Skal lage dem litt mindre og høyere neste gang. Uansett greit å få vite mengde gram per måltid. Jeg er forholdsvis ny i lavkarboverdenen, så bloggen din er perfekt for meg. Gikk ned 40 kg for ti år siden ved å legge om kosten, og har holdt vekta fint, men en autoimmun magetarmsykdom virker å ha god effekt av et kosthold med mindre karbohydrater. Imidlertid synes jeg det er vanskelig å kjøre helt karbofritt,og er derfor redd for at jeg skal legge på meg med kombinasjonen mye fett og litt karbo.Jeg får forsøke litt framover og se hvordan det går.Rundstykkene skal iallefall spises uten brunost og syltetøy 🙂 Ha en strålende dag!

  • line februar 16, 2010 Reply

   Hei igjen:)

   har selv en autoimmun sykd og regulerer den med kosten, og lchf er det som fungerer. Slet også med fordøyelsen før jeg la om, men nå er den helt fin.

   Legg om gradvis, tenk at du fyller fatet med 50% grønnsaker, 25% proteiner ( 60 gram frokost, lunsj, kvelds, middag ca 100g ), ikke mer enn 25% karbo, og fett. Etterhvert kan du jobbe mot å kutte mer ned, men det er en prosess. Jo mindre karbo du spiser, jo mer fett er det rom for.

   L:)

 • Elin februar 16, 2010 Reply

  Har lyst å prøve oppskriften på disse rundstykkene, men jeg har jo selvfølgelig ikke alle ingredienser i huset – typisk nok. Nå er jeg så heldig at jeg har Joker som nærmeste nabo, og der kan jeg få det meste av ingrediensene, men jeg tviler på at de har Fiberhusk. Hva er det, og hvor får jeg tak i det? Kan det erstattes med noe annet?

  • line februar 16, 2010 Reply

   Blir nok vanskelig å erstatte fiberhusk. Det er et slags bindingsmiddel uten gluten. :). Kjøpes på helsekost og utvalgte dagligvarebutikker.

   L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - In Tune with nature - #lilalife #bodø #visitbodo #yogadaily #yogainspiration #hiking #nothernnorway #runandrelax #doterra #doterralife #visitbodø #yogacertified
 • - Be grateful for what you have, and work for what you want! - Endelig tilbake i Bodø, kjoler og høye hæler er gjemt i skapet, joggesko og natur is the best( og pysj😂) #bodø #visitnorway #visitbodo #lilalife #hiking #yogadaily #yogalove #yogainspiration #doterra ##nature #hike #love #life
 • When things change inside you, things change around you #lilalife #life #yogadaily #yogainspiration #yogalove #travel #düsseldorf #germany #grow #nature #learning #doterra #doterralife #bluediamond
 • - Worrier or a Warrior? I have decided to be a warrior after several years beeing a real worrier. Day by day, step by step, learning and growing on my way. And I have really enjoyed celebratipn in Dusseldurf with my doTERRA family. Next year in Rome, and as you can see I, @plant_based_wisdom and @henriettekalgraff had planned this😉🇮🇹Look forward to doTERRA Europe convention 2020 in Italy😍😍😍😍😍 #doterra #doterraeurope #lilalife #germany #italy #düsseldorf #rome #bluediamond
 • - The power of nature! Jeg elsker oljene mine, og håper at alle alle alle skal få oppleve effekten og gleden av dråpene! .
.
Det å få være på convention å lære mer og mer om kjemien i oljene, hvordan de virker, og hvordan de kan gjøre en forskjell for deg og meg= pur lykke! 
doTERRA sourcing the best, helping the most! For meg har det å ha et åpent sinn endret livet 100 %. Benjamin Franklin sier: When you are finished changing, you are finished. .
.
Tidligere hadde jeg en liten konkurranse i forbindelse med aktiv mai, gratulerer @jomfrulillevik 2 oljer er på vei til deg🥰
 • - Happy birthday Norway❤️🇳🇴 Even though I feel blessed travelling and learning at the @doterraeurope convention. It feels a little sad not beeing home. You all have to celebrate a little extra for me🎈- #norway #birthday #17mai #doterraconvention #doterra #essentialoils #travel #dusseldorf #lilalife #yoga #yogainspiration #yogadaily #yogalove #hiking
 • Jeg elsker frokost, og ingenting er bedre enn å spise en laaaang frokost og bare slumre etterpå. Med familien, kjæresten, eller hjertevenner.
🥰 .
👉🏼Det trenger heller ikke være vanskelig å trylle frem en leken frokost som: .
.
💝Smaker godt
💝Holder blodsukkeret stabilt
💝Er bra for hormonene dine
💝Rett og slett hele deg.. .
.
👉🏼Jeg fikk servert denne frokosten av en veldig god venninne i Stockholm for noen dager siden. Kjenner enda smaken i munnen, og følelsen av glede i hele kroppen. Sharing is caring så her kommer fremgangsmåte:
.
Søtpotetrøsti

1/2 relativ stor søtpotet
Salt
Pepper
Slik gjør du: .

Skrell søtpotet, rasp og klem ut det vannet du får ut med hendene dine. Bland inn litt salt opp pepper med hendene dine. Ha smør i en panne, fordel massen i en god stekepanne. Stek på middels varme til røren har stivnet, snu og stek på andre siden.
Server med:
.

Hakket løk og champignon som du surrer i smør (tåler du ikke smør kan du velge ghee, kokosfett eller olivenolje), smak til med salt og litt sitron. Stek et egg, og kutt opp en halv avokado. Strø litt sesam og valmuefrø for pynt, og litt urter er alltid godt og fint 🙂 Du kan fint også feks bruke en dråpe eterisk olje, feks basilikum. . #naturalfoods #friends #prana #paleo #lovefood #lilalife #hormonehealth #stabilebloodsugar #doterra @whatsbalance ❤️
 • Yoga har vært en stor del av livet mitt i snart 20 år, og det er så mye mer enn den fysiske delen; asanas. Pust, tilstedeværelse, takknemlighet... De siste årene har vært fantastiske, men travle. Yoga har ikke blitt glemt, men har fått en mindre plass i livet mitt.

Jeg har forelsket meg dagene i Stockholm, rett og slett i yoga. Og jeg gleder meg til å fordype meg i tiden fremover.

I dag var jeg på to fantastiske timer med @rkm_acharya_yoga og mellom timene delte han så mye spennende blant annet fra ayurveda. Og jeg gleder meg til å ha han med som gjest på podcasten.

Nok en gledings; ny episode med yogini, isbader, og superdamen @trineberge_ er nå tilgjengelig🥰👉🏼 Gled deg❤️ #yoga #stockholm #urbanom #yogadaily #yogalove #travel