Brød

Lavkarbobrød

Tags:  

LAVKARBOBRØD 

brød 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Bilde lånt fra http://lenabeatrice.net

   

Et kjempe godt brød som inneholder veldig mye bra fettsyrer, godt med proteiner, og er uten gjær. Jeg bruker å skjære brødet opp i tynne skiver, hiver det i fryseren, og tar  

opp brød ved behov. På den måten har jeg alltid ferskt brød. 

   

1 beger cottage cheese  

7 egg 

½ ss salt 

100 g kruska kli 

100 g linfrø 

200 g solsikkefrø 

  

Cottage cheese, egg og salt blandes godt i hurtigmikser og resten av ingrediensene haes i. 

Røren helles i form, men husk å dekke formen med bakepapir.  

   

Stekes i 2 timer på 190 grader på nederste rille 

   

   

   

Lykket til.  

Line Holdal

    11 COMMENTS

  • Hanne november 4, 2009 Reply

    Dette brødet har jeg laget tre ganger, og det er bare kjempegodt, utrolig god smak!!! De siste to gangene har jeg brukt stavmikser slik at solsikkefrøene knuses mer, det er bare et tips.

    • line november 4, 2009 Reply

      Takk for tipset, det skal jeg prøve. Smil fra Line

  • Anita november 4, 2009 Reply

    i dag har jeg laget brødet ditt,farlig godt,kor det her ska ende?Vanskelig å begrens seg når alt e så godt.

  • Elisabeth november 4, 2009 Reply

    Hei
    Dette brødet brukte jeg å lage før (har falt tilbake til gamle synder, men skal tilbake til dette over nyttår)
    Hva er det linfrø gjør med kroppen? Jeg har blitt anbefalt knuste linfrø i yogurt.

  • line november 4, 2009 Reply

    I julen skal man kose seg. Jeg har spist rundstykker bakt av spelt, amarant etc, men bare litt:). Ellers spiser jeg mest nøtte scones, de er nydelig:)

    Linfrø inneholder masse bra fettsyrer:). Bra for hele deg! Har hentet info fra Wikipedia, les under:), som du ser er det lurt å ikke innta større mengder enn 1-2 spiseskjeer daglig. Samme gjelder solsikkekjerner.

    Linfrø, frøet fra veksten lin som på grunn av sin høye innholdt av kostfiber og Omega 3-fettsyrer (som også finnes i fisk) anvendes bl.a. i musli og baking. Ved kaldpressing til matolje fås en olje som rekommanderes å blandes med andre oljer pga. smaken.

    Linfrø inneholder også cyanid glykosider , så for stor mengde er ikke bra. Mattilsynet rekommanderer max 1-2 spiseskjeer linfrø om dagen.

    I folkmedisinen anses linfrø å være bra som kur mot forstoppelse.

    Mange gir sine hester linfrø. For at dette ikke skal forgifte hesten skal altså linfrøet kokes og det overflødige vannet helles av. I handelen finnes linfrøpellets og linfrøkake, som er klar til bruk.

  • Elisabeth november 4, 2009 Reply

    Hei Line

    Nå har jeg laga brødet ditt og jeg så at det var ikke helt det samme som jeg har brukt tidligere. Men sender deg min oppskrift =) den tar kortere tid å lage og er litt billigere, men smaker det samme. Brødet gir 2 g karbohydrater pr skive:

    4 egg
    1/2 boks creme fraiche eller kesam
    1,5 ss bakepulver
    4 ss linfrø
    60 g kruskakli
    50 g sesamfrø
    45 g solsikkekjerner
    3 ss olje

    Pisk eggene lett og bland inn creme fraiche og olje. Tilsett det tørre. Deigen skal være bløt. Ha deigen i bakepapirkledd brødform. Stekes på 180 grader i 55 min på nederste rille.
    Oppbevares i kjøleskap.

  • line november 4, 2009 Reply

    Tusen hjertelig takk:)

    Skal prøve å bake det, ta bilder- så legger jeg det som en egen sak om det er ok?

    Smil fra Line

  • Elisabeth november 4, 2009 Reply

    Det er helt iorden =)

  • line november 4, 2009 Reply

    Perfekt:)

  • Sola november 4, 2009 Reply

    Hei. Nettopp oppdagen siden din. Vedig bra! Hvor mange karbohydrater beregnes det per skive på ditt lavkarbobrød? («,)

    • line november 4, 2009 Reply

      Vet det er minimalt, men ikke helt sikker. skal sjekke ut og komme tilbake:)

      Smil fra Line

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
  • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
  • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life
  • - Ok now I’m in heaven. When someone ask me: what car do you have, I would probably answer it’s black. But I have always dreamed about Vespa. Vespa and Italy= I’m happy! - #amalficoast #amalfi #vespa #lilalife #italy #italy🇮🇹 #natural #travel #happy #vacation #piaggio #yogagirl #samsoesamsoe #levis #laurabellariva #40andfabulous
  • - Almost in heaven, Italy😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils #praiano #seetheworld #doterra #lilalife #yogagirl #yogainspiration
  • - When in Positano😉- #amalficoast #italy #positano #yoga #natural #yogadaily #norwegian #vacation #travel #essentialoils
  • «There are only two days in the year that nothing can be done. One is called yesterday and the other is callad tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live»  #Dalai Lama #italy #amalfi #natural #naturallife #liveinthemoment #praiano
  • - Weekend means more time, and a perfect opportunity to do some prepping for the rest of the week. My blog is now update with my favourites - #weekend #prepping #natural #healthyfood #lilalife #cleaneating #doterra