Glutenfritt Laktosefritt Middag

Lammefilet med rødvinssaus.

Tags:     

Dette ble en vinner som jeg anbefaler til alle! Rødvinssaus med masse deilig kraft. Er det noe jeg spiser mye av om dagen er det kraft.

 

Lammefilet med rødvinssaus.

 

lam

 

Kjøtt:

 

Ta kjøttet ut og romtemperer det. Varm opp panne, stek i klarnet smør på en side til blodet pipler opp. Snu og gjør det samme på andre siden. Da blir biffen medium stekt. Ha på salt og pepper.

 

Poteter:

 

Skrell 5-6 mandelpoteter. Skjær i tynne medaljonger og legg i en ildfast form. Ha på salt og pepper, hell så en pakke fløte over.  Du kan gjerne også ha i hvitløk. Stek på 225 grader til potet er myk og fløten er blitt tykk.

 

Rødvinssaus:

 

5 dl rødvin, gjerne økologisk

2 sjalottløk

5 dl kraft

100 gram klarnet smør

Pepper

 

Sjalottløk skrelles og finhakkes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvinen. Kok opp og reduser til "marmelade" konsistens. Tilsett kraften og kok inn til halv mengde. Sil av saus og rør inn rerninger med kaldt smør. Smak til med pepper og eventuelt salt.

 

I tillegg stekte jeg litt sopp og charlottløk.

 

Enkelt, nærende og nydelig.

Line Holdal

  3 COMMENTS

 • HanneM oktober 21, 2013 Reply

  Jeg blir litt nysgjerrig, mulig du har skrevet om det før, men hva lager du kraft på?

  • Line oktober 21, 2013 Reply

   Alt mulig :). Akkurat nå putrer bein fra storfe;). Venter økologisk kylling som jeg skal lage kraft av beinene på. Linket til i oppskriften til noe jeg har skrevet om kraft, så du det? 🙂

   • HanneM oktober 21, 2013 Reply

    Takk for tipset, må visst gå i gang med mer kraftkoking. Ba mannen min kjøpe suppekjøtt og bein fra reinsdyr, på tilbud på Spar denne uka.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten