Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Kalendervinner 12.desember og mer pepperkaker.

Tags:  

Hei dere flotte mennesker

Som jeg skrev her om dagen likte ikke barna mine pepperkakene som jeg la ut oppskrift på for noen dager siden.
Her kommer oppskrift på en mer «barnevennlig variant»

Pepperkaker

Dette trenger du:

150 g smør
1 dl sirup, lys
1,5 dl rårørssukker, kan sikkert reduseres litt.
1 dl kremfløte
5 dl speltmel eller jyttemel (350 g)
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl spelt til utbaking

Slik gjør du:

Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Rør i mel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.

Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer.
Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

Koser seg med pepperkakebaking.

Kalendervinner 12.desember ble Sanna, Hurra. Send meg adressen din på line@holdal.no.

 

Smil fra

Line Holdal

  8 COMMENTS

 • Geirr Tangstad-Holdal desember 13, 2011 Reply

  Tipp topp tommel´n opp 🙂

  Takk for nok en flott oppskrift – med ekstra flotte bilder!

  Nå lages handleliste etter oppskriftene dine, for nå skal det lages gløgg, julemarsipan, brennes mandler og bakes pepperkake. Godt butikkene har oppe til kl 23 🙂

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Takk kjære flinke onkel. Håper alt faller i smak:)

 • hannem desember 13, 2011 Reply

  Det neste som skal lages her er marsipan. Er visst litt treg av meg, men greit å vente litt, så det ikke blir ødelagt eller forsvinner før jul. Kjøpte denne ukes Hjemmet, der sto noen av oppskriftene fra Cecilies bok Fristende Lavkarbo, skal prøve ut et par av dem. Boka står på ønskelista mi.

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Hanne jeg har ikke laget noe julegodt, og det med vilje. Desembern i fjor tok helt av, og det føltes ikke så greit i januar. Derfor blir det litt konfekt og marsipan, men det skal lages like før jul. 🙂

 • -m- desember 13, 2011 Reply

  Unga ser ihvertfall veldig fornøyd ut på bildene, falt de i smak og ble de \»søt nok\» for dem?

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Ja det var bare positive ting som ble sagt om pepperkakene:)

 • Amalie desember 13, 2011 Reply

  Har bedre samvittighet når en spiser disse pepperkakene. Et sunnere alternativ! Takk!!

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Så bra Amalie:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi