Uncategorized

Jeg baker og jeg baker

 

Nesten litt manisk om dagen på søken etter mat som Noah skal like, og det med brødmat er spesiellt vanskelig. Men endelig ble det en innertier, juhu! Dette er en oppskrift som kommer til å bli en gjenganger. Noah spiste tro det eller ei nesten 1/2 nybakt brød, skjønner ikke hvordan den lille kroppen har plass til all maten.

Brødene er hovedsaklig laget på økolgisk rug og havre, det var de kornsortene Noah ikke hadde utslag på.

Lines rugbrød

Dette brukte jeg:

1 kilo siktet rug fra Helios

 

100 gram økologisk havregryn fra Helios

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl gresskarkjerner

Saften fra 1/2- 1 økologisk sitron

1 ts himalayasalt

50 gram klarnet, smeltet smør

ca 1 liter vann

Slik gjør du:

Jeg knuste linfrø, havregryn og gresskarkjerner i en kaffekvern, ungene klager alltid over hele frø og dette er en fin måte å skjule det på. Bland alle ingediensene i en kjøkkenmaskin og elt det godt. Legg så et fuktig klede over deigen og la den stå minst 7 timer. Jeg lar min stå iallefall 1 døgn.

* Legger man glutenholdige meltyper i syrlig miljø i minimum 7 timer brytes gluten, fytinsyre og andre antinæringsstoffer ned.

Dag 2

Så blander du 50 gram gjær i litt vann og har i deigen. La stå til heving ca i 1 t. Ha deigen på kjøkkenbenken, jobb litt med den og fordel i 3 emner. Jeg bruker bokhvete  til eltingen. Klargjør 3 former med bakepapir, og legg de 3 emnene i formene. La stå å heve litt før du steker brødene på 170 grader i ca 65 minutter.

 

 

I går fikk jeg en “litt” forsinket bursdagsgave fra en av mine beste venner, se så søtt♥

 

Elsker gamle bokser.

 

Øredobber fra Sanne Nordahn, og lite bilde av oss med magnet bak. Genialt!

Mannen er ute av huset i kveld, så nå venter sofaen og litt “enkel” underholdning:)

 

  2 COMMENTS

 • Helen august 30, 2012 Reply

  Jeg suger til meg alle brødoppskriftenen dine og lagrer dem på et trygt sted så jeg kan teste dem senere..  Er fremdeles litt skeptisk til gluten i syrlig miljø osv.. men funker det er det jo ingenting som er bedre enn det!

  Ellers fin oppdatering på bloggen din, og takk for at du deler litt om det som har vært tøft med oss – det hjelper oss som har barn i lignende situasjoner!

   

  • Line august 30, 2012 Reply

   Hei.

   Lærte mer om det i går og ifølge Gry klippes proteinet opp(gluten), og man klarer fordøye det. Spiste flere skiver surdeigsbrød, og det funket bare fint:)

   Takk for koselig tilbakemelding:). L

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram
 • - Dette er den verste fjellturen jeg noen gang har vært på. Jeg husker hvert et sekund av turen, hvert et skritt var en utfordring. Ulendt terreng, med bregner høyere enn meg, myr, null sti, bratt, rett og slett et slit, og flere ganger tenkte jeg går dette bra? Da luktet jeg litt ekstra på balance og lavendel. Nå som turen er litt på avstand, tenker jeg WOW for en fantastisk tur, utsikt vakrere enn dette skal man lete lenge etter. Og følelsen av å mestre, er ubetalelig. Jeg er ikke i tvil om at magien, ja den oppstår utenfor komfortsonen💥 #norway #hiking #nature #magic #happy #yolo #lurøy #visitnorway #life #essentialoils #doterra
 • - It’s the last day of October, it’s dark and honestly not my favourite time of the year. But there are always some beauty in nature, and time spent in nature is never wasted time - #bodø #nature #october #liveterbestute #visitbodø
 • - Mange gode grunner til å smile!!! En av dem 🙌🏼 BOGO braker løs i morgen, kjøp en få en! Dette er eneste gangen jeg åpner opp for at du som ikke har egen oljekonto kan teste oljene ved å kjøpe enkeltoljer. Hver eneste dag i frem til fredag kommer det nye tilbud. Vil du være med på en morsom, lærerik uke med masse tilbud 👉🏼 link i bio💁‍♀️
.
.
Jeg har akkurat testet ut en ny variant av blomkålpizza, se storyen min for mer info😍😍.
.
.
Og en god jentekveld JA det får frem smilet! Takk @marianneangelsen @frkalbertine og alle dere andre👯‍♀️💅🏻🙇🏼‍♀️#doterra #essentialoils #natural #pizza #love #life #glutenfree #dairyfree #girls
 • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
 • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
 • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life