Uncategorized

Jeg baker og jeg baker

 

Nesten litt manisk om dagen på søken etter mat som Noah skal like, og det med brødmat er spesiellt vanskelig. Men endelig ble det en innertier, juhu! Dette er en oppskrift som kommer til å bli en gjenganger. Noah spiste tro det eller ei nesten 1/2 nybakt brød, skjønner ikke hvordan den lille kroppen har plass til all maten.

Brødene er hovedsaklig laget på økolgisk rug og havre, det var de kornsortene Noah ikke hadde utslag på.

Lines rugbrød

Dette brukte jeg:

1 kilo siktet rug fra Helios

 

100 gram økologisk havregryn fra Helios

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl gresskarkjerner

Saften fra 1/2- 1 økologisk sitron

1 ts himalayasalt

50 gram klarnet, smeltet smør

ca 1 liter vann

Slik gjør du:

Jeg knuste linfrø, havregryn og gresskarkjerner i en kaffekvern, ungene klager alltid over hele frø og dette er en fin måte å skjule det på. Bland alle ingediensene i en kjøkkenmaskin og elt det godt. Legg så et fuktig klede over deigen og la den stå minst 7 timer. Jeg lar min stå iallefall 1 døgn.

* Legger man glutenholdige meltyper i syrlig miljø i minimum 7 timer brytes gluten, fytinsyre og andre antinæringsstoffer ned.

Dag 2

Så blander du 50 gram gjær i litt vann og har i deigen. La stå til heving ca i 1 t. Ha deigen på kjøkkenbenken, jobb litt med den og fordel i 3 emner. Jeg bruker bokhvete  til eltingen. Klargjør 3 former med bakepapir, og legg de 3 emnene i formene. La stå å heve litt før du steker brødene på 170 grader i ca 65 minutter.

 

 

I går fikk jeg en “litt” forsinket bursdagsgave fra en av mine beste venner, se så søtt♥

 

Elsker gamle bokser.

 

Øredobber fra Sanne Nordahn, og lite bilde av oss med magnet bak. Genialt!

Mannen er ute av huset i kveld, så nå venter sofaen og litt “enkel” underholdning:)

 

  2 COMMENTS

 • Helen august 30, 2012 Reply

  Jeg suger til meg alle brødoppskriftenen dine og lagrer dem på et trygt sted så jeg kan teste dem senere..  Er fremdeles litt skeptisk til gluten i syrlig miljø osv.. men funker det er det jo ingenting som er bedre enn det!

  Ellers fin oppdatering på bloggen din, og takk for at du deler litt om det som har vært tøft med oss – det hjelper oss som har barn i lignende situasjoner!

   

  • Line august 30, 2012 Reply

   Hei.

   Lærte mer om det i går og ifølge Gry klippes proteinet opp(gluten), og man klarer fordøye det. Spiste flere skiver surdeigsbrød, og det funket bare fint:)

   Takk for koselig tilbakemelding:). L

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi